Friday, May 20, 2011

..time study selalu mengantuk tapi time keja pun mengantuk juga..hehe..ada penyelesaian..?

owh yess.. tadi berborak kejap dengan colleague kat sebelah masa time2 belajar dulu...actually she is one of my staff..and currently she is pursuing her master degree..rasanya dah nak abih sebabnya dia kata cuma tinggal nak viva je..nway, i selalu get close to her to get updates on her studies..beria2..ala2 mentor lar ni kiranya..sebab her project is regarding one of the action item for ISO..mula-mula cerita pasal paper, exam, bila masuk bab lecturers..hahaha..mesti semua pernah jumpa lecturer yang dah tua, berjanggut2, bermisai2, pastu bila bagi lecture macam bersajak kat depan class.. ha ha ha.. kat my Uni kat Glasgow dulu ramai stok2 lecturer cam tu.. memang tak jadi pemangkin langsung walaupun subjek tu interesting.. hehehe...time tu mulalar segala 'sakit' datang..sakit malas nak dengar, sakit berborak dgn kawan sebelah..paling tahap maksima alam semesta sakit mengantuk.. hehehe...pastu masuk telinga kanan kuar telinga kiri (ok lagi tu..kalau terus bounce back terus dah tak lekat ilmu di dada..hehe..)...tapi, kalau dapat lecturer yang hensem ala2 Brad Pitt tu memang sanggup kelas brp jam pun takpe, abis lambat pun takpe..hehe.. pastu siap score untuk subject tu.. memang betullar appearance lecturer ni pemangkin semangat nak belajar.. haha...tambah saya dulu masa final year, stay up nak buat final year project bagai nak rak..hhmmm..kadang2 tu terlajak tidur tu biasa..kelas pagi kadang2 boleh missed half-an-hour..kena pulak time musim sejuk..lagilah layan tidur..nak2 subuh abis lewat dlm kol8.30am, gelap je rasanya sepanjang hari..kadang2 diri sendiri confuse waktu tu kol berapa..tapi, masa tu memang tak consume supplement or any vitamins..tapi daily i took cranberry juice..pastu makan nasi, nasi dan nasi.. dan buah2an..kiranya makanan seimbang lar senang cite..well, kat sana (Uk) buah2an dan sayur2an memang fresh, rangup dan lazat..tapi, ape nak buat kalau sumber nak dapatkan buah2an dan sayur2an terhad dan dalam keadaan kat malaysia ni yang sayurnya macam takde kualiti je..? well, pengambilan vitamin adalah perlu untuk memastikan badan tidak lesu untuk belajar seharian..


Bagaimana mahu hentikan masalah mengantuk ketika belajar?
Kini anda boleh dapatkan Shaklee Trial Pack A yang terdiri daripada Vita Lea, B-Complex dan Vitamin C untuk membantu anda/anak anda/adik anda/anak saudara anda agar terus kekal cerdas, cergas, tenang dan bertenaga sepanjang hari.
*Credit to mamafaiz

Namun, Trial Pack A ini tidak terhad untuk pelajar sahaja..sape2 yang rasa diri tu kerap mengantuk time keja ke, duduk kat rumah ke, or tak buat ape pun mengantuk boleh mencuba trial pack A ni.. 

Ape pilihan anda?


Trial Pack : rm75 utk 30bj Bcomplex, Vitalea,Vitamin C 500mg utk kegunaan 30hari. Harga termasuk free delivery dan free gift dan free flyers

OR

Full Pack : RM198 (1 botol Bcomplex, 1 botol Vitamin C 1 botol Vitalea) utk kegunaan 4-6bulan.. harga termasuk kos penghantaran dan diskaun 15% menggunakan ID saya..

*credit mamafaiz

Jadinya, buatlah pilihan terbaik..tiada paksaan..

4 comments:

Muhammad Amirulhazim Alias

err , saya mungkin berminat . tapi ade tak testimonial dari pelanggan terdahulu yang mengatakan produk ni berkesan ke . at least meyakinkan saya untuk beli . ade tak ?

rafaliah

ada..nnt saya share di entry yg lain..atau pun awak boleh refer to my group blog..
http://www.mamafaiz.com/search/label/Set%20A%20%28Optimum%20Health%29

:)) ..kalau nak order boleh isi borang kat blog saya ni ok..tq for ur visit..

srikandi cinta

oh,sy mmg selalu mengantuk. even tidur awal pon tetap mengantuk dalam kelas keesokan hari..blh tak tunjukkan sesuatu yg blh meyakinkan pembeli?

rafaliah

boleh...nnt saya share dlm entry yg lain yea..harap bersabar..:)) nway, thx for ur visit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in