Friday, December 30, 2011

Ini dia rahsia tentang ESP...Pastinya ianya adalah HOT STUFF untuk rahsia awet muda, penghasilan susu ibu dan banyak lagi..

Energizing Soy Protein (ESP) is the HOT STUFF di UmmiIrfan selepas Skin Care Set dan juga Shape-Up Programme.  Saya mula-mula dulu start makan Shaklee dengan Vitamin E dan Alfalfa, lepas tu add-on B-Complex dan Vitamin C dan akhirnya add-on ESP untuk mendapatkan kesan yang optimum.  Aicehh..! Sape taknak results yang best kan, pastu siap kawan-kawan observed kulit saya makin berseri, nampak muda dan cantik..ESP ni saya tak pernah skip minum, at least sehari sekali saya akan minum sama ada pagi atau sebelum tidur.  Tapi selalunya waktu pagilah, sebab ESP juga acts as ENERGY BOOSTER.  So, sepanjang hari takde lar rasa kepenatan dan exhausted sebab tempat kerja saya agak jauh dari rumah, balik rumah selepas kerja nak memasak, membasuh, kemas rumah dan nak reply emel customers..pastinya saya perlukan sesuatu yang dapat mengekalkan tenaga saya sepanjang waktu..So, harini jom kita luangkan masa untuk membaca kepentingan protin dalam kehidupan harian kita..


"Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi.
Pentingkah Protein?
Badan kita perlukan protin utk tumbesaran yg sihat. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem
. Dan yg penting, protin merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein (yang berkualiti), sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel2 lama
Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang lemah dan kurang sihat.
Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum –protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter. 25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Tahukah anda?
Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

Risiko kekurangan protin

  • Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
  • Kidney disease (penyakit buah pinggang)
  • Liver (penyakit hati)
  • High Cholesterol (kolesterol tinggi)
  • Low blood pressure (tekanan darah rendah)
  • Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
  • Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
  • Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
  • Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
  • Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
  • Poor vision (Penglihatan kurang baik)
  • Irritability (Badan menggeletar)
  • Fatigue (Letih lesu)
  • Weakness (Lemah)
  • Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
  • Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
  • Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)
Kelebihan Shaklee ESP
  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan
  • Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
  • Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
  • Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
  • tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
  • Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
  • Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.
Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?
  • Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)
  • Lelaki : melindungi dari sebarang penyakit kronik
  • Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus
  • Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).
Bagaimana cara bancuhan yang betul untuk ESP?

Bancuhkan 1 sudu besar ESP bersama air masak (sejuk atau air suam2 kuku) ataupun bancuh bersama milo, susu atau jus atau ape2 air favorite anda cuma jgn bancuh dgn air yang terlalu panas kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi..



Jika anda berminat utk mendapatkan produk Energizing Soy Protin ini (harga retail RM160)sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian            012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.  

Lots of Love..
UmmIrfan

Monday, December 26, 2011

Jom ikuti ape kata Kak Emma yang baru 3 minggu mengambil Set Tripple M, sekali pam dapat 4oz..!

Lama rasanya tak update blog.  Maklumlar cuti..hehe..tapi semalam ingat nak update, tapi tiba-tiba Irfan demam.  Mungkin sebabkan perubahan cuaca, Irfan amat sensitive dengan perubahan cuaca.  AlhamduLILLAH ada Basic-H disaat-saat emergency ni..Walaupun temperature Irfan naik sampai 39 degree Celcius, tapi dengan Basic-H segala-galanya mungkin.  Suhu Irfan turun dalam masa 2 jam saya lapkan badan Irfan dengan Basic-H.  Dan pagi ni Irfan bangun pagi dan dah sihat, takde demam dan tanda-tanda demam langsung.

Tapi, harini bukan nak cite tentang Basic-H, tapi nak cerita tentang Kak Emma yang telah mengambil set penyusuan Shaklee, Set Tripple M yang mengandungi Vitalea, Vitamin C, B-Complex, Alfalfa, Ostematrix dan Energizing Soy Protein (ESP).  Baru-baru ni saya berjumpa dengan Kak Emma, dan ini feedback beliau tentang set penyusuan yang beliau ambil baru dalam 3 minggu sahaja untuk menyusukan anak ke-tujuhnya.

"Lia..memang susu Kak Emma bertambah. Selalu sekali pam dapat dalam 3oz je, tapi sejak makan supplemen ni, pam sebelah je pun dah dapat 4oz. Memang best..! Dapat buat stok EBM banyak. Badan rasa segar dan tak letih dan Baby pun cepat kenyang walaupun minum sebelah je..Bila directfeed sebelah je, baby dah kenyang dan sebelah lagi susu dah keluar meleleh.."

Kak Emma adalah seorang guru dan masih menyambung pelajaran PJJ setiap Sabtu dan Ahad.  Jadi masa beliau amat terhad dan amat sibuk dalam menguruskan anak-anak, kerjaya dan juga pelajaran.  Oleh sebab itu beliau mengambil keputusan untuk mengambil set ini yang mengandungi kesemua keperluan vitamin untuk seorang ibu, isteri dan sebagai seorang ibu yang menyusukan anaknya agar badan tidak letih, segar dan tidak stress untuk memenuhi keperluan ahli keluarga beliau. 

Apa yang ada dalam set penyusuan Shaklee – Tripple M (3M) set ini?

Sangat perlu demi memastikan tubuh menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex : 
Lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.

Vitamin C : 
Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

Alfalfa 
Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSUIBU.

Dalam susuibu, antara kompisis vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu. Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

Komposisi vitamin utama dalam susuibu ialah protien. Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Itulah dia set penyusuan lengkap untuk ibu-ibu menyusu.  Majoriti customers saya yang mengambil set ini, penghasilan susu tidak drop walaupun mereka sibuk, berpuasa atau dalam waktu PMS.  Pastinya panduan pemakanan dipatuhi disertai doa kerana susu ibu adalah rezeki anak-anak kita..

Jika anda berminat utk mengetahui jadual mkn, konsultasi percuma berterusan dan tips ekslusif serta option supplemen bersesuaian dengan bajet anda, sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian 012 2541296 atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.

Lots of Love...
UmmIrfan

Friday, December 23, 2011

Cadangan supplemen untuk anak yang Ekzema


Minggu ni ramai customer yang bertanyakan tentang supplemen untuk mengatasi masalah ekzema.  Anak ekzema, ibu menyusu anak ekzema dan diri sendiri ekzema. Apa itu ekzema?


Ekzema biasanya terjadi pada bayi/kanak-kanak.  Ia dikenali juga sebagai atopic dermatitis (kulit).  Keadaan radang pada kulit disertai dengan bengkak, gatal dan ruam merah yang kadang-kadang kelihatan seperti kulit melecur yang berair.  Jika berpanjangan akan menyebabkan kegatalan.  Ekzema selalunya terdapat dimuka, pergelangan tangan, pertengahan siku dan juga lutut.  Kulit yang terlibat akan menjadi berkerak.  Biasanya kanak-kanak mendapat eczema sebelum berumur 5 tahun.  Kebanyakan kanak-kanak akan membesar tanpa masalah ini jika mereka tidak menghadapi alahan atau asma.  Ianya bukanlah satu jangkitan.

Tanda-tanda eczema kelihatan seperti:
-         tompok-tompok yang gatal, kekeringan kulit pada tangan, leher, muka dan kaki
-         Kemerahan, kulit bersisik dan pertukaran warna kulit
-         Bengkak kecil yang berair.


Di Shaklee, kami mempunyai rangkaian supplemen yang boleh membantu mengatasi masalah ekzema ini.  Berikut ini ialah cadangan supplemen untuk anak yang ekzema..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Apa yang perlu dilakukan jika bayi anda berumur setahun ke bawah?
ibu lah yang perlu consume suplemen tambahan tersebut dan khasiat dr suplemen yang diambil..InsyaAllah akan diserap dalam susu ibu dan seterusnya si bayi akan dapat manfaat dari apa yg ibu consume.

 


Antara suplemen yang ibu consume adalah mealshake, Energising Soy protein(ESP), GLA complex disamping vitamin lain iaitu vitalea, alfalfa, b complex vit.C dan ostematrix.

tapi kalau diperhatikan betul-betul, Energising soy protein (ESP) dan GLA complex adalah suplemen penting yang perlu diambil jika anak mempunyai masalah ekzema disamping suplemen lain.

amalkan ESP dan vitamin Shaklee yang lain selama 3 bulan kerana sel dalam tubuh hidup antara umur 90 hingga 120 hari...maka kita perlu bagi masa untuk sel menerima dan menyerap dengan lebih baik semua vitamin yang kita amalkan.

kenapa saya kata ESP penting?
ESP sebenarnya adalah protein. Sel terbentuk dari protein. Memang kita makan ikan, minum air soya, makan tempe , daging , telur dan banyak sumber protein namun tiada satu yang dapat jamin bahawa pengambilan makanan dari sumber protein ini benar-benar membantu pembentukan sel baru dan sel yang sihat. Ditambah bila makan bersumberkan makanan yang digoreng dengan suhu yang tinggi...mungkin protein yang tinggal tidak memenuhi keperluan pembentukan sel dalam tubuh. Protein hidup pada suhu badan manusia ialah antara 36 darjah. Sebab itu bila anak demam panas melebihi 38 darjah, kita perlu pastikan suhunya tidak terus naik supaya komplikasi lain tidak berlaku ini kerana suhu terlalu panas boleh membunuh dan merosakkan sel.

Pengambilan ESP membantu memastikan sel mendapat protein yang sempurna dan membantu melahirkan sel yang sihat dan sempurna. Apabila sel yang hidup adalah sel yang sihat, maka penyerapan vitamin dan galian adalah lebih optimum. info lanjut disini
 
GLA pun penting tau!!
GLA ialah singkatan bagi Gamma-Linelonic Acid berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat,GLA juga bagus untuk kesuburan, kecantikan kulit, kestabilan hormon, mengawal kencing manis, darah tinggi dan kolestrol. dan juga tentulah membantu mengatasi malah ekzema. Info lanjut sila lihat disini
------------------------------------------------------------------------------------- 
Itu dia rangkaian cadangan supplemen untuk ibu menyusukan anak tetapi anak mempunyai masalah ekzema.  Jika anak anda berusia setahun lebih, memadai memberikan mereka Shaklee Mealshake ataupun Energizing Soy Protein (ESP). 

Jika anda berminat utk mengetahui jadual mkn, konsultasi percuma berterusan dan tips ekslusif serta option supplemen bersesuaian dengan bajet anda untuk mengatasi masalah ekzema anak, sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian 012 2541296 atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.
Lots of Love..
UmmIrfan

Wednesday, December 21, 2011

Cerita pesakit diabetes yang mencuba Fiberplan Unflavoured..Hanya selepas 3 hari, bacaan gula menurun..

Jangan lupa untuk sertai Giveaway UmmiIrfan yea..! tak perlu masuk contest, tak perlu beli ape-ape produk dan takde pop kuiz pun..tarikh tutup 6.1.2012

Harini nak cite tentang diabetes dan supplemen-supplemen yang boleh membantu mengawalnya.  Selain dari VIVIX yang tengah HOT STUFF ITEM sekarang ni, Fiberplan dan Performance Drink serta zink juga dapat membantu anda yang mempunyai kekangan. Tetapi sebelum itu, suka saya kongsikan disini cerita-cerita dan testimoni mereka yang telah mengambil set ini ataupun mereka yang memberikan kepada ibu dan bapa mereka..Jom kita baca kisah ini..
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Diabetes merupakan satu penyakit yang sebenarnya tidak boleh dipandang ringan..kerana bagi pengidap diabetes atau kencing manis, pada satu tahap tertentu sekiranya paras gula dalam badan mereka tidak terkawal, ia akan boleh menjejaskan semua organ dan sistem badan seperti kegagalan ginjal, mata, jantung, hati dan pelbagai lagi yang kadangkala boleh membawa maut. Sebab itulah diabetes digelar sebagai "Silent Killer" atau Pembunuh Senyap. Saya akan ceritakan dengan lebih lanjut tentang tanda-tanda dan risiko diabetes di entry selanjutnya yer. 

Jom baca testimoni ibu Puan Intan (Pasir Gudang) yang bacaan gula dalam darah beliau turun hanya selepas 3 hari mengamalkan Fiber Plan Unflavoured.

"Mak dan ayah merupakan penghidap diabetes. Namun, paras gula dalam darah mak lebih tinggi berbanding ayah. Dah lama mak saya menghidap sakit ini, iaitu sejak hamil adik saya yang bongsu, berterusan hingga sekarang. Kedua-duanya bergantung kepada ubat. Bermakna ianya masih terkawal kerana masih mampu bergantung pada ubat dan belum lagi suntikan insulin. Mungkin berkat mak dan ayah menjaga pemakanan mereka sehari-hari. Ketika menjalani pemeriksaan bakal Haji, mak saya didapati paras kolesterol mak saya juga melebihi tahap yang sepatutnya. Mak telah dinasihati mengambil pula ubat mengawal kolesterol.


Namun saya terfikir, alangkah baiknya kalau mak dan ayah tidak bergantung lagi kepada ubat kencing manis itu atau paling tidak mengurangkan dosnya.


Akhirnya saya mengambil keputusan untuk membelikan ini sebagai bekalan untuk mak dan ayah.....
Performance Drink dan Fibre Plan Unflavoured dari Shaklee...



Minuman Fiber ini merupakan serbuk serat semulajadi yang tidak berperisa dan kaya dengan Vitamin C. Setiap hidangan Fiber Plan ini mengandungi 4 g serat larut air. Ianya juga dipercayai dapat mengawal kandungan gula dalam darah dan paras kolesterol serta dapat memperbaiki kesihatan jantung.


Sudah 3 hari mak dan ayah mengamalkan meminum Fiber ini setiap pagi sebelum mengambil sarapan. Hari ini, sepulangnya saya dari sekolah tadi, mak memberikan saya khabar gembira. 


"Tadi mak check darah, gula mak turun 4.6!!! Selalunya paling rendah pun mak dapat 7 atau 8, tak pernah dapat sampai macam ni.... " beritahu mak yang nampak gembira sangat dengan paras gula dalam darahnya. 
(Mak ayah saya memang ada kit pemeriksaan darah untuk diabetes. Jadi mereka boleh periksa kandungan gula sendiri secara teratur) 


SubhanAllah!!!! Saya yang dengar macam nak melompat kesukaan. Alhamdulillah... setelah pelbagai petua, ubatan dan minuman yang mak ayah saya cuba.. akhirnya hari ini dia berjumpa dengan yang sesuai dengannya. Saya memang gembira. Apatah lagi nampaknya tiada kesan sampingan daripada minuman ini. Tenang sikit hati saya bila mengetahui minuman Fiber ini sesuai dengan kedua orang tua saya. Tidaklah saya susah hati mengenangkan keadaan kesihatan mak dan ayah di Mekah nanti. 


Satu lagi minuman yang saya bekalkan untuk mak dan ayah saya adalah Shaklee Performance Drink khusus untuk membekalkan mereka tenaga dan mengelakkan dari dehidrasi sewaktu beribadah di Mekah kelak. Semoga mak dan ayah saya dapat melakukan ibadah Haji dengan lebih bertenaga dan sempurna tanpa sebarang halangan... insyaAllah..." 
--------------------------------------------------------------------------------


Jika anda berminat utk mengetahui jadual mkn, dan tips ekslusif serta option supplemen bersesuaian dengan bajet anda,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian 012 2541296 atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.
Lots of Love..
UmmIrfan 

Tuesday, December 20, 2011

Giveaway dari UmmiIrfan

Haa..! ni FIRST time ever nak buat giveaway kepada semua pengunjung/followers blog UmmiIrfan dan juga fanpage UmmiIrfan Online Shoppe. Ini satu permulaan yang baru sempena Awal Muharram 1433H..Paling best ianya SANGAT MUDAH untuk join, tak perlu beli ape-ape produk, tak perlu sertai contest dan takde pop kuiz. Ape yang anda perlu tahu hadiah misteri tersebut bernilai RM50 untuk dimenangi..Gambar hadiah takleh display kat sini..kang tak surprise ler pulak kan..


Ianya khas untuk semua pengunjung-pengunjung/followers blog UmmiIrfan dan juga mereka yang klik LIKE fanpage UmmiIrfan Online Shoppe.
Camaner nak JOIN nih?

Jika anda ada Facebook,
1. Add saya sebagai 'Friend' anda. FB saya rafaliah
2. Kemudian, klik button 'Share' gambar di atas dan tulis "Saya ingin special giveaway dari UmmiIrfan' (gambar ni saya upload di status FB saya..)
...itu sahaja..

Jika anda seorang blogger,
1. Upload gambar giveaway ni kat blog anda dengan tajuk entry "Giveaway dari blog UmmiIrfan".  ..tu jer, tak perlu citer panjang2, TAPI link balik entry gambar tu ok..
2. Tinggalkan komen dientry ini untuk kami membuat kunjungan balas ke blog anda.

Tarikh tutup: 6.1.2012 
Cabutan akan dibuat pada: 13.1.2012
Jom sertai!!

Lots Of Love..
UmmIrfan

Monday, December 19, 2011

Panik berat badan naik? Anda pasti sukakan Shape-Up Programme ini: Fiber, Lecitin dan Cinch Shake..dan TIPS waktu yang sesuai utk makan protin..

 Oklah, since dah minggu lepas cerita pasal VIVIX je kan, dan saya pasti anda semua dah tahu khasiat dan kelebihan Vivix ni jadinya harini nak tukar topic kepada Shape-Up Programme. Hehe..saya tau bila cakap pasal projek nak kuruskan badan ni, ramai yang suka bebenor..boleh dikatakan semua nak tau dan nak dengar kan kan kan..? Dah ramai jugak yang dah tahu bila nak Shape-Up mesti kena ada 3 produk ni: Protin, Lecitin dan Fiber. Oleh itu, jom kita baca ape yang bestnya rangkaian produk-produk ni, especially Protin..
Kenapa saya kata anda pasti sukakan Cinch Shake..Kerana ianya adalah serbuk protin yg diperkaya dgn Leucine iaitu asid amino yg memberi signal kepada badan utk memelihara otot semasa pengurangan berat badan.Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan, pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%... Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu,
Dan ini tips utk anda: "Waktu sesuai utk anda makan/minum Protin"
-Your first meal of the day (since you haven’t eaten for hours).
-At night before bed (so there’s protein in you over night when your body is repairing/recovering).
-In the meal you eat before your workout (your “pre workout meal”).
-In the meal you eat immediately after your workout (your “post workout meal”).

Option yang lain selain dari mengamalkan minum Cinch Shake ni adalah.. anda boleh menggantikannya dgn mengambil Fiber Unflavored dan Lecitin. Lecitin ni berfungsi utk memecah lemak (dan ada byk fungsi lain..klik 13 rahsia LecitinManakala Fiber (serbuk serat semulajadi yg tidak berperisa sangat kaya dgn Vitamin C dan sesuai dibancuh dgn jus buah2an, susu atau minuman2 lain) bertindak utk menyerap lemak yang dah dipecahkan seterusnya menyingkirkannya dari badan. Dan yg best, Fiber ni bukan sahaja utk mereka yang ada masalah berat bdn, tapi juga sesuai utk mereka yg mengalami masalah sembelit,perut kembung, berangin,gout, kencing manis, kolestrol...
 
Jika anda berminat utk mengetahui jadual mkn, dan tips ekslusif serta option supplemen bersesuaian dengan bajet anda,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian 012 2541296 atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.
 Lots of Love..
UmmIrfan

Saturday, December 17, 2011

Wondering kenapa wanita Perancis tak gemuk..? Dan benarkah VIVIX juga membantu menurunkan berat badan?

Oh yess!! Bila bercakap tentang produk untuk kuruskan badan, pastinya ramai menantikan apakah produk yang terbaik untuk mencapai hasrat itu. Pastinya saya mencadangkan basic produk untuk kurus iaitu anda memerlukan lecitin, fiber dan protin.  Tetapi ape alternatif lain jika ada di kalangan anda yang rasa agak leceh untuk membancuh protin, fiber dan menelan pil lecitin? Sebenarnya Vivix juga mampu memberi faedah yang sama dan lebih lagi. Fungsinya yang terkenal sebagai anti-aging kerana kandungan utama resveratrol adalah anti oksida yang hebat yang boleh menurukan berat badan juga. Jom kita baca petikan artikel ini yang dipetik dari sini tentang kenapa wanita Perancis tidak gemuk dan ape kaitannya dengan Resveratrol.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ramai yang hairan kenapa orang Perancis tidak gemuk. Ini kerana mereka minum banyak red wine. Dalam dalam wine, terdapat kandungan resveratrol yang banyak. Tapi setakat segelas dua tu tak jalan. So, takkan la kita nak p teguk air tu pula. Mujurlah penemuan Vivix yang mengandungi khasiat resveratrol melebihi 300 wine merah dan untuk berfungsi dengan lebih baik telah dicampur dengan tumbuhan sejenis dengannya polifenol. 

... And the article was about was about a study done at University of Basque Country. Evidently they have been trying to figure out why French Women don’t get Fat. And of course it may be that they don’t eat Paula Deans wonderful home cooking recipes with plenty of fat and sugar. Or could it be that the French have smaller portions. Or perhaps it is the unprocessed non-GMO fresh foods? No they actually found another secret.

The secret – as some suspected – is in the red wine. Red wine contains resveratrol, an antioxidant that has the ability to reduce body fat. It even reduces the accumulation of triglycerides, and seems to be especially effective when combined with a low-calories diet, says researcher Arrate Lasa, at the University of the Basque Country.

So, resveratrol –improves the positive effects of a diet, and explains why it is that the French don’t put on the weight in the first place, despite their high-fat diet.
(Source: Basque Research, from the University of the Basque Country).

It is interesting to note that when David Sinclair from Harvard first discovered the wonderful properties of resveratrol, he actually found out that it took a whole lot more resveratrol than most scientists thought to get the best benefits. Now I am not saying that drinking a glass of wine or two is not beneficial but it evidently is not near enough to get the positive benefits from this nutrient. Dr. Sinclair found that more like 300 glasses a day would be better. Well that is a huge liquor bill…and who has the time to do that?

So what is the best way to find an effective resveratrol product? Shaklee Corporation with the guidance of Mr. Resveratrol himself, Dr. Sinclair put together the most effective anti-aging product called VivixOne teaspoon is equal to the amount of resveratrol in 300 glasses of wine. They even went to the extra mile and had University of Georgia develop a manufacturing process that would eliminate oxidizing the product.

As scientist continued to research scientist have discovered that using a mixture of resveratrol and other plants in the same category and resveratrol, called polyphenols actually had even better results than resveratrol alone. This was actually proven usingShaklee’s Vivix and resveratrol products at the University of Tennessee.

By doing a muscle biopsy they divided individuals into 3 categories;those that took no reseveratrol, those that took resvertrol alone and those that took the mixed polyphenol Vivix that includes resveratrol and other polyphenols.
Vivix Cellular energy
Here is a picture of the results. The more green the better. This is the mitochondria of the cell that looks green. Mitochondria are the energy furnaces of each cell…the more you have the better. These mitochondria produce something called ATP, and this is what fuels all of the body’s energy. More energy, less aging, better use of insulin and repair of the body…and who couldn’t use more energy and cell repair. They know that Vivix actually repair damaged DNA.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Itu kisah wanita-wanita di Perancis, tapi kita sebagai Muslim takkanlah nak minum wain pulak kan..hehehe..ALTERNATIF nya ialah VIVIX ~

"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)

Jika anda berminat utk mendapatkan VIVIX ini sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian 012 2541296 atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe. Dan kepada anda yang membeli 2 botol VIVIX ini anda layak untuk mendapatkan FREE SHAKLEE MEMBERSHIP.



Lots of Love..
UmmIrfan

Friday, December 16, 2011

Mengapa DETOX / MENCUCI USUS sangat penting?


Anda tahu tak perkara pertama yang perlu anda lakukan sebelum mengambil supplemen adalah mencuci usus/detoks? Kenapa perlu detox? Sebab bila badan dah detoks, badan kita akan menyerap supplemen dan khasiat supplemen secara optimum.  Jom kita pentingnya mencuci usus dipetik dari sini..

  • Usus adalah bahagian terakhir dalam rantaian pemprosesan makanan, di mana SEMUA makanan yang kita makan akan diproses untuk mendapatkan nutrisi yang amat diperlukan tubuh badan kita.
  • Kekurangan serat dan air dalam makanan adalah punca utama terjadinya intestinal disorders (gangguan dalam sistem pencernaan - usus).
  • Usus kecil mudah untuk menyerap nutrisi.
  • Tekanan boleh memberi kesan kepada penyerapan nutrisi dan akan menyebabkan iritasi kepada usus kecil.
  • Usus besar boleh menyerap mineral dan air.
  • Apabila membran (lapisan dinding) usus besar tidak sihat, ia tidak boleh berasimilasi (melakukan proses pertukaran zat) dan menyerap mineral dan vitamin yang boleh mengundang pelbagai penyakit(tidak kira berapa banyak makanan tambahan yang kita ambil)
  • Kesihatan tubuh badan kita terpelihara jika sistem usus kita berfungsi dengan baik.

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kitla dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.
__________________________________________________________________

Anda mencari Vitamin untuk DETOX? cubalah Herb Lax..
Herb-lax is the most effective, gentle colon detox and cleanser . It contains 9 herbs and is recommended to take before going on your supplement program. ...which helps to pull the toxins and poisons out of your system. If you want to use as a laxative, use at night, and if your are looking for a body purifier,.... take with your meal.remember that your colon knows only to do one thing and that is to absorb. It does not know the difference between good nutrients and toxins , so it will keep reabsorbing good and bad. To avoid body pollution , keep your colon clean and healthy. Remember all disease starts in the colon. So lets keep things moving,........ and in the end..... everything will come out fine!

Ini pula testimoni Herblax:
Sebenarnya sebelum saya mengenali shaklee saya seorang yang sangat sukar untuk membuang air besar. Adakalanya dua tiga hari baru saya membuang. Kesannya muka saya berjerawat termasuklah jerawat batu yang sangat besar, berkudis, senang demam dan migrain yang teruk. Setelah mengenali Shaklee saya mengambil beberapa supplement untuk membuang toksin iaitu Herb-lax untukmencuci usus dan menyingkirkan semua toksin. Alhamdulillah memang berkesan"
--------------------------------------------------------------------------------
Jika anda berminat utk mencuba Herblax ni dan ingin mengetahui jadual mkn, dan tips ekslusif serta option supplemen bersesuaian dengan bajet anda untuk proses detoks,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian 012 2541296 atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.

Lots of Love..
UmmIrfan

Wednesday, December 14, 2011

Cantik untuk suami tersayang, mulakannya sekarang jangan tunggu 10 tahun lagi..Dengan Shaklee, better late than never..!

Siapa kata anda tak mampu untuk kelihatan cantik? Dan siapa kata kalau kita dah umur 50an tak mampu untuk kelihatan cantik dan menawan di mata suami? Well, dengan Shaklee segala-galanya mungkin..tiada yang mustahil..berikut ialah SMS ni dari salah seorang customer, Kak Zara (beliau dah masuk 50an) yang dipetik dari sini..
"A'kum cery. I kak zara dari JB. ingat u ada hantar shaklee kat I.. i ade beli vivix dah lama dgn u.. i minum half then i stop.. Baru 2 minggu then i start again the vivix +lecitin. Wow Alhamdulillah....SMALL LINE BAWAH MATA DA MULA KURANG, PIPI JD PINKY N GLOW. any lady yg tgh my face when i open my veil mcm teruja..walllaa.. "
_______________________________________
Alhamdulillah.kak zara ni berpurdah.. dan dia mmg nak sangat jaga kecantikan dan kesihatan utk suami tersayang... jadi rakan2.. jika nak cantik di mata yg tersayang.. mulakan dari sekarang.. kerana utk cantik lagi 10thn akan datang, ia bermula hari ini...... tak mampu beli vivix? Tak mengapa... Suplemen lain utk cantik ada..hehe. dan ianya affordable..Actually testimoni2 ni semua.. kalau kita tak rasa sendiri, kita susah nak percaya.. saya pun dulu mcm tu.. tapi bila sendiri dah rasa. baru percaya.. Well.. saya bukan paksa anda beli pun.. cuma satu hari nnt anda pasti perlukannya. Apa kata mulakan dgn penjagaan dalaman.. Jika anda ada masalah kulit yg serius, adakalanya penggunaan krim, losen dan rawatan luaran kulit tidak banyak membantu sekiranya ia berpunca daripada faktor dalaman seperti kekurangan nutrien. Mengambil makanan dan supplemen yang betul dan bersesuaian boleh menyerlahkan kecantikan, kulit lebih awet muda tanpa kosmetik mahal.

vivix?
Untuk anda yang dah lama 'mengidam' VIVIX ni, jangan biarkan 'mengidam' anda tu terlepas begitu sahaja sebab minggu lepas sahaja ramai yang dah booked.  Apalah nak dibandingkan dengan harga apabila senyuman di mata suami terchenta dan kepuasan kerana kecantikan luaran dan dalaman anda terserlah hanya dengan sesudu teh sehari Magic Potion ini ~ VIVIX.

Jika anda berminat utk mendapatkan VIVIX ini sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian 012 2541296 atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.


Lots of love..
UmmIrfan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in