Thursday, August 28, 2008

28weeks +

Okayy.. this week dah 28weeks plus..cepat betul masa berlalu.Kalau ingat balik masa mula-mula preggie dengan alahan yg teruk, IT'S WORTH! Kenapa? hanya bakal2 ibu je yg faham perasaan WORTH tu..tak sangka, nak jadi ibu dah aku ni.My hubby everyday suka cakap dengan baby.SYOKNYAAA..bila Mr Hubby cakap dengan dia, mesti baby pun terus gerak bagi respons.Then aku pulak jadi geram.Tak sabar nak jumpa baby.Dah 7 months ni dia boleh dengar dan ada perasaan.Bila aku recite Quran, dia akan diam sampai aku habis baca, even solat pun macam tu.Bila aku bagi dengar lagu, dia mesti kick aku.Reciting Quran for baby adalah untuk kebijaksanaan dia n bagi dengar muzik adalah untuk koordinasi dia.Tapi, paling best bila Mr Hubby letak torch light atas perut aku.hahaha.Dia akan gerak as if like lari daripada cahaya tu or ikut cahaya tu; either one.Then both of us mesti gelak.

My mom on the other hand sibuk jugak buat preparation untuk sambut cucu keduanya.Plan nak buat kenduri lar, then nak belikan tilam and bantal2 lar, cari orang mengurut lepas bersalin lar..wahh..! excited pulak mak aku ni.Yelah masa akak aku dulu, dia tak dapat nak buat semua tu, sbb akak aku deliver kat Uk.So I believe this is her time.Eish eish.Bangga pulak aku tengok mak aku excited.hehe.Dah masuk 7 mths ni dah boleh makan byk sikit, sbb aku dapat rasa baby dah turun ke laluannya sikit sikit.My mom said, that he will terus turun until 9 mths.So, perut rasa lega sikit.Boleh makan lebih.Tapi, aku kena control makan jugak.If not nanti overweight pulak susah jugak tu.Anyway, we already bought few things for our baby.Nak ikutkan sangatlar BANYAK sebab first baby kan.Kena start beli dari zero.Tapi, aku suka tengok baju-baju dia.Dah lar kecik, comelnyaaaa..Dan yang MOST WORTH FEELING is when I look into Mr Hubby's face.When he smiled, talked to our baby, bacakan zikir & quran..I FEEL PROUD to be the mom's for his baby.Walaupun kerana pembawakkan baby ni aku selalu membebel, dia sangat sabar and he is so caring.Hanya Mr Hubby je yang tahu berapa banyak dugaan aku hadapi sepanjang aku preggie ni.And AlhamduLILLAH, we managed to face all the tests together.InshaALLAH.

Am on counting days I would say.Doc said the baby can be deliver as early as week 37.I have to standby from weeks 36 onwards.Berdebar sbb tak tahu lagi sakit nak bersalin macamane kan, however, on the other hand, tak sabar nak jumpa baby.Anyway, we still look for the perfect name for him.I already had one, but Mr Hubby macam nak revise je nama tu.hehe.Tapi tak revise revise lagi.InshaALLAH, bila dah deliver, we will have the perfect name for him.

"Baby sayang, Ibu akan jaga baby.."
"Baby sayang, Ayah pun akan jaga baby.."

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in