Monday, May 26, 2008

15 weeks..

lamanya tak update blog.. quite busy.. no, it's not quite busy tapi BUSY GILLER. well, busy dengan morning sickness.sebulan tak pergi kerja sebab alah teruk. siap masuk spital sebab dehydrated!! mana taknya, dahlar, muntah muntah, bila dah muntah tu mesti tekak pun rasa lain macam. Nak minum air pun rasa lain.So, definitely dah dehydrated.Plus aku kena cirit birit lagi.Memang betul dugaan.Sangat banyak dugaan.After that, siap gigi aku berdarah sampai kena buat operation.But, gynae advise not go for it, due to my gum is SOOO soft during pregnancy time as I will jeopardise my baby if I do so.Kenalar tahan sakit gigi tu.Memang sabar banyak sangat.Mr Hubby pun dah risau tengok keadaan aku until dia pun wondering kenapa jadi macamni.Then, back to my gynae talk, he said that this is normal during pregnancy.Morning sickness, soft gums,dehydrated.

Anyway, that was last month.This week am already 15weeks of pregnancy and am free from morning sickness!! Heavennya rasa.AlhamduLILLAH.It settles earlier beyond my expectations.So, sekarang ni selera makan berganda ganda.Mr Hubby dah habis makan, aku tak setel makan lagi.hehe.Yelah, masa alah teruk dulu, makan buah dan roti je.Sekarang ni tengok roti pun rasa nak muntah.But am still cannot cook until today.Eversince I've got pregnant, I don't cook until today.Aku alah bau masakan.Kalau balik kampung tu, aku tolong sediakan bahan2 nak masak, then bila time masak aku masuk bilik, tutup pintu.If not, aku akan muntah sampai pening kepala tak boleh bangun.And for that cause, I've got this strong feeling that this might be a baby boy. hehe.

So, last Saturday pegi scan.Actually, aku nak scan nak tengok which one develops more; my baby or the cysts.The best part masa scan bila aku nampak kaki dan tangan baby aku! SANGAT COMEL.Lepas tu dia sangatlar active kat dlm perut aku tu.Siap gerakkan tangan dan kaki as if like dia nak tunjuk everything kat both of us!Mr Hubby senyum tak cakap ape.Seronok sangat.Then the gynae said it looks more like a boy rather than a girl.Aku pulak tertanya camneler gynae ni boleh tau sebab aku tengok sama je.Well, he can scan pada kemaluan baby tu.But this part aku tak tau nak tengok camne.Afterall, tak nampak clear sangat pun sbb baby tutup dgn kaki dia.Malu yea rupanya!hehe.But he is a gynae kan..he said even baby tutup kaki dia pun, dia tengok pada kaki dan tangan baby, dia boleh tau that is ababy boy.For me, whether it is a boy or a girl, the most improtant thing is that my baby is healthy and in good condition.The VERY VERY good news is, my cysts are disappeared already!It's NO MORE there! AlhamduLILLAH.Macamane dia disappeared, sebab dia dah tak dapat supply hormones which is generated every month if I have period.Risau jugak if cysts develop lagi besar drpd baby..sebab nanti boleh ganggu baby lak.

And tomorrow is OUR big day.AlhamduLILLAH, we've been 1year as husband and wife.InshaALLAH, we will be together as ALLAH panjangkan jodoh kami..

Nanti update lagi.InshaALLAH..

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in