Tuesday, March 18, 2008

alhamduLILLAH

well, previous entry kata nak list down all the places that we want to and we plan to go..tapi nampaknya, macam kena cancel je.. big potential, i guess.. but, if kesihatan aku baik n baby pun baik (oopss..!!hehe..), perhaps boleh travel.(Nak jugak travelling tu..huhu..)..

So, lately ni cepat letih.. biasa agaknya. Sbb baru few weeks, i mean not yet 5 weeks.. morning sickness tu biasa, up to one extend rasa cam nak nangis je sbb teruk sangat. Tapi, alhamduLILLAH, today tak vomit lagi. Pening pening tu ada lagi. Lots of things need to prepare start from now. Yang pasti raya tahun ni aku boleh beli baju raya baru LAGI..!! hehe.. seronoknyaaaaaaa... Well, nak biasakan diri dengan perubahan diri ni memang takes time. Tapi, aku harap semuanya aku dapat atasi dengan izin ALLAH. Memang banyak dugaan. Mr Hubby pun sama jugak. Benda yg aku tak boleh makan (buat masa ni) itulah yang dia paling teringin. Kadang kadang alahan tu dapat kat Mr Hubby jugak whereas aku tak rasa ape ape pun. It happens sometimes, mak kata. Kena banyak sabar.

Makan bertambah banyak. Well kawan-kawan yg kenal rapat dgn aku mesti tau aku ni banyak makan, tapi korang boleh imagine tak bila aku kena makan untuk dua orang?? hahaha.. tapi, berat badan aku tak naik banyak. First weight after tau pregnant, baru 51.6kg. Aiseh.. naik 1.6kg je..??

Actually nothing much to share about. Cuma dari sekarang dah kena start makan makanan berkhasiat, take folic acid, untuk tumbesaran otak baby. Sel-sel otak baby ni terbentuk seawal 2-3 minggu. Banyak read Quran. InshaALLAH segala-galanya selamat dan sihat.

Wassalam.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in