”Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan manusia.”

Tuesday, September 2, 2014

Promosi Berganda sepanjang bulan September ini...

Fuhh..! harini baru dapat hapdet bloggg.. last week dari 27.8-29.8 Yusuf masuk ward sebab ada virus dalam paru-paru dia... well, tak teruk mane pun tapi risau sebab dia alami rapid breathing dan takmo makan dan minum air.. nak breastfeed jer.. oklah kan.. hihi.. sebab breastfeed dia sekerap-kerapnya jadi dia tak lama dok kat spital tu.. masuk hari ke-3 dah sembuh dan doktor pakar benarkan kami balik.. yeayy! Lepas tu weekend tu pulak balik ke Ipoh sebab mak buat kenduri arwah abah.. Mane tak kelam kabut kan.. haha... keluar dari spital terus balik ke kampung lak.. jadinya harinilah baru dapat tarik nafas lega sikit nak update nak update blog. 

Oklah, i knowww... uol mesti tertunggu-tunggu apa PROMO bulan September ni kan... ke dah tahu dah..? hihi... yezzaaaa... bulan ni Shaklee buat Double Promotion ! Shaklee Mealshakes Buy 3 Free 1 dan Shaklee Collagen Powder Buy 6 Free 1 !!! Besttt gillerrr... Promo kalini satu family boleh makan... yang penting jimattt dan berbaloiii.. 





Ni saya share link testimoni Mealshakes dan testimoni Shaklee Collagen Powder.. 

Oklah, sebenarnya tak dapat nak taip lelama.. ni sambil menaip pun dok meriba Yusuf... hihi.. asyik nak berkepit je anak bujang sorang ni.. manja terlebih-lebih ni nampaknya.. ekekek.. 

Kalau uol nak Mealshakes or Collagen jangan segan, jangan malu untuk roger saya naaa.. tak semestinya kena beli semua sekaligus, nak beli setin Mealshakes pun boleh atau nak beli 2-3 kotak Collagen pun bolehh.. 

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Monday, August 25, 2014

Nak bisnes Shaklee tapi tatau mana nak mulakan? Jom sertai Be A Star Achiever program daripada BPM

Actually last week lagi nak hapdet blog pasal kelas yang saya buat on 17.8.2014 haritu tapi tak berkesempatan.. Internet kat rumah takde sebab TM kata kabel kena curik.. huhu... kenapalah kabel internet rumahku jadi sasaran.. Seminggu jugaklah senyap blog ni tak berhapdet.. jiwa rasa kosong sebab tak dapat sharing kat blog.. banyak nak sharing dengan uol ni.. In Shaa ALLAH saya cuba update sepanjang minggu ini ok!

So kita mulakan dengan cerita kelas yang saya buat on 17.8.2014. Kelas ni memang saya buat khusus untuk level Supervisor yang dah lama 1-2tahun tapi masih tak berganjak jugak ke next level. Yelah, dalam bisnes mesti ada peningkatan kan, barulah orang akan yakin nak berbisnes dengan kita.. jadi, saya ambil peluang ini untuk bantu mereka yang dah lama stuck kat level ni untuk terus berganjak.  jangan tak tahu, income mereka ni yang dalam level ni dah cecah RM2k-RM3k tau.. jadinya saya kongsikan tips, rahsia dan cara untuk bergerak ke next level. Bila bergerak ke next level bermaksud next income akan dapat dalam genggaman. In Shaa ALLAH.. Saya juga ada buat kelas untuk beginner (Start Now or Never), iaitu mereka yang baru 1-2 minggu, atau 1-2 bulan menyertai bisnes Shaklee ni.. biasanya kelas sebegini saya buat pada selected weekend.. 2-3 jam sahaja..

Sebenarnya saya tidak pernah berasa puas dalam bisnes Shaklee ni.. saya masih tak rasa puas untuk membantu rakan-rakan untuk sama-sama naik dan berjaya dalam bisnes ini. Masih banyak yang perlu saya tolong mereka. Masih ramai lagi yang perlu saya bantu dalam bisnes ini. Seronok rasanya bila dapat bantu mereka dapat apa yang saya dah dapat dalam bisnes ni. Yeahh... apa yang saya dapat? Ini yang saya dapat setakat ni >> Car Bonus, Cashhhh (lebih kurang RM150k/annum, setakat ni.. hihi..), Convention (percutian VVIP dengan tajaan Shaklee sepenuhnya), rakan-rakan, kepuasan membantu orang ramai... hmm.. nak senaraikan memang banyaakkkk.. In Shaa ALLAH, saya target akan datang lagi ramai yang saya dapat bantu.. Mungkin ANDA yang perlu saya bantu..? atau ANDA perlukan bantuan..? Boleh sajer saya bantu anda... No worries, dalam bisnes Shaklee ni tiada istilah downline bekerja untuk upline. Sistem pemasarannya adil. Bila kita buat, kita akan dapat. Bila kita usaha, pasti hasilnya milik kita. Bila tak usaha, tiada hasil. Rugii.. Saya suka sistem pemasarannya yang adil. Berbeza dengan MLM yang pernah saya sertai sebelum ini, saya bekerja untuk upline. huhu.. dalam bisnes Shaklee semuanya perlu berusaha. Tak kiralah anda dah ranking tinggi pun mesti berusaha untuk terus berjaya dan menjadi contoh kepada yang lain.. Menarik bunyinya kan.. yes.. memang betullll.. jika nak tau lebih lanjut, boleh register dengan saya dan saya tunjukkan cara-caranya.. in fact, anda boleh mendapatkan income yang anda impikan selama harini tanpa mengejar ranking! Betulll.. adalah caranyaaa... hihi.. tu rahsiaaa.. saya share dengan susur galur saya sahaja. 

Jadi, jika anda berminat nak buat bisnes Shaklee, jangan segan jangan malu, boleh hubungi saya untuk mendaftar sebagai ahli. Tak mahal pun, pendaftaran cuma RM75 sahaja, seumur hidup..! :)

Gambar kat bawah ni adalah mereka yang hadir ke kelas saya haritu. Oh! Jangan tak tahu yea, kami semua adalah WAHM, ibu menyusu, ibu bekerja.. nampak tuu... masing-masing berdukung anak.. hihi.. siapa kata para ibu takleh berbisnes dengan cemerlang? Kami dah buktikannya... Ingat kata pepatah --> Tangan yang menghayunkan buaian boleh menggoncangkan dunia! 



Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]  Shaklee Independent Distributor 
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Friday, August 15, 2014

Apa kata mereka yang telah mencuba GLA Complex

Va va va..! Senjak Promosi GLA Complex Buy 6 Free 1 dilancarkan awal Ogos haritu, ramai dah mencubanya dan mula jatuh cinta dengannya.. Mana taknya, GLA Complex ni bukan sahaja membantu masalah simptom PMS, tetapi membantu masalah sakit kepala, sakit perut, senak perut, ketidakselesaan semasa period pain, nak hamil, nak cantik, nak jeragat pudar.. haishh pendek kata, macam-macamlah fungsi GLA ni! Best tau.. saya PALING SUKA GLA ni sebab bila bangun pagi KULIT WAJAH saya rasa MOIST dan SUPPLE jer.. jerawat sebijik haritu pun terus kecutt lepas 2 hari makan GLA.. bestt tau.. haha.. and i believe uol pun patut cuba hokkeyy..
Jom tengok testimoni-testimoni pengguna yang sangat berpuas hati dengan GLA Complex ini. Owh yea sebelum tu .. Sebelum tu kita baca dulu apa perbezaan GLA Complex Shaklee vs EPO : 
Kebanyakkan gla (gamma-linolenic acid) yang ada dipasaran dihasilkan dari evening primrose oil (EPO)..GLA COMPLEX Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi 2 kali ganda gla dalam EPO, 3 kali lebih bioavailabiliti (mampu menyerap dan mengadun kedlm sel dan tisu) dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.
Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega 6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.

Ramai yang mengakui bahawa GLA dapat membantu dalam mengurangkan Jeragat dan membaiki tekstur kulit !!





♥Melegakan PMS (sindrom pra-haid)


♥Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid







♥Membantu meningkatkan kesuburan













Well, setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya.. dan ambil GLA Complex ni adalah sebahagian daripada usaha kita.. kalau tak usaha, sampai bila nak tahan sakit ye tak? Sampai bila nak biar jer jeragat dan jerawat tu atas muka kita.. orang dok pandang je.. sampai bila nak stress setiap kali nak period? nanti lama-lama orang pun taknak dekat dengan kita.. asyik hanginn jer.. huhu.. jadi bertindak sebelum masalah jadi melarat sampai tak larat nak bendung dah.. Saya amalkan GLA Complex! Anda bagaimana? Hubungi saya ok..! Pastinya ada EXCLUSIVE TIPS untuk anda bila mendapatkan sebotol GLA Complex daripada UmmiIrfan.Com hari ini. :-)

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]  Shaklee Independent Distributor 
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, August 13, 2014

Nak Kurus balik lepas raya katanyaaa... haa.. apa yang Puan Intan consume..?

Waaahhhh... time raya makan tak hengat gitu yea, cik puan sekaliann.. haha.. saya pasti semua pun gitu.. sebab saya pun gitu gak.. makan sedapp.. belasah semua.. saya kalau dapat makan laksa kedahh.. mak aihh.. memang tak berbunyi.. hihi.. paling saya suka rendang dan lemang.. itu menu wajib orang perakk.. eishh.. sebut-sebut ni teringat rendang mak .. hihi.. rendang ayam adalah satu-satunya menu yang saya takkan masak dan saya akan bagi mak saya masak. Bukan sebab tak tahu masak, tapiii.. saya 'save the best for Mak'.. rendang mak memang tiada tandingannya.. eh! harini bukan nak cite pasal rendang ayam, lemang atau laksa.. tapiii.. nak share satu testimoni daripada Puan Intan Baizura yang berjaya menurunkan berat badan beliau, dannn boleh pakai baju raya tahun 2010! Haa.. nak tau apa rahsianya? Jom kita ikuti kronologi kisah beliau..
----------------------------------------------------


Baju hijau yang saya kenakan semasa raya tahun ni adalah baju yang dah siap dijahit pada tahun 2010 lagi.. 
Tapi tak pernah digayakan.. sebab kenapa?? 
Sebab2nya adalah :-
1) tahun 2010, saya mengandungkan Eiqbal masa raya tu, kandungan saya 6bulan ++
2) tahun 2011, masih tak bley menggayakan baju ni sbb Eiqbal breastfeeding. Almaklumla baju kurung moden, agak susah nak selak2.
3) tahun 2012, sedey saya sbb baju tak muat nak pakai. Dalam erti kata lain SAYA GEMUKS!! 
4) Tahun 2013, masih lagi tak bley pakai sbb tak kurus2 gak.. walaupon dah berusaha turunkan berat. (menipula berusaha, lagi kuat makan adalah)
5) tahun 2014, selepas seminggu puasa, sajela test pakai baju ni.. Wwiihhuuu.. dah muat.. malah longgar lagi dari sebelom.. sebelom.. dan sebelomnya..terus take pic dan wassap kat incik Amrin Amrei.. terus proceed raya tahun ni tema Hijau Lumut..
Jimat nak beli kain pasang.. kikikiki




Haaa.. tudia panjang jugak kisah beliau... nak tahu apa yang beliau consume? Pastinya Herblax, Lecitin dan Alfalfa.. oh, bukan itu sahaja yea.. minum air kosong 3 liter sehari WAJIBB ok! Nak kurus kan, jadi kenalah disiplin dan konsisten. Kalau tak disiplin, tak konsisten, makanlah berkoyan-koyan pun tak jalann.. Lagi satu, elakkanlah makan ubat kurus sebab nak cepat turun berat badan bagai tu.. sebab apa? Sebabnya, tubuh badan kita ni perlukan sokongan supplemen bila kita nak turunkan berat badan, bukannya ubat. Bila kita nak turunkan berat badan, kita mestilah berdiet, makan pun control, jadinya jangan salah langkah, takut nanti takde tenaga jadi aneroxia lak. So, dapatkanlah sokongan supplemen untuk mengawal rasa makan, menyokong sistem tubuh, dan menjaga otot-otot tubuh badan kita. 

Oh yea, ada banyak lagi testimoni-testimoni menarik kat bawah ni.. jemput baca yea..

Jadi, jika anda mendapatkan mana-mana Set Slimming Shaklee daripada UmmiIrfan.Com ni, anda akan diberi TIPS EXCLUSIVE, jadual pemakanan vitamin yang betul dan konsultasi percuma berterusan. Hubungi saya sebelum berat badan anda naik sampai tidak terkawal lagi ok! 

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]  Shaklee Independent Distributor 
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Monday, August 11, 2014

Tips Berhenti Merokok untuk para suami yang merokok..

Hmm... bila cakap pasal nak berhenti merokok ni, saya tau semua perokok nak berhenti.. niat tu dah ada, tapiiii.. tak jumpa cara yang berkesan nak berhenti merokok, ye tak? Masa mula-mula cakap nak berhenti tu, siap bagitau isteri niat suci murni.. isteri pun seronok, eloklah berhenti merokok, tak elok pun untuk kesihatan.. tambah kalau kita ada anak-anak yang ada masalah semput@asthma ni.. laaagiiiilahh tak elok.. namun, hari demi hari, minggu demi minggu, bulan demi bulan, aik? dah nak masuk setahun tak berhenti merokok jugakk.. huhu.. isteri dah hampir putus asa.. dah macam-macam cara cuba.. tapiii, sekejap je suami berhenti merokok, lepas seminggu, hisap rokok balik.. kecewa sang isteri.. tau tak isteri anda kecewa wahai sang suami! 

Suami saya juga seorang perokok. Bertahun sejak kami kahwin saya nasihatkan beliau untuk berhenti.. rasanya berbuih gak lah mulut ni bercakap.. hihi.. tambah pulak anak kami, Irfan, ada masalah asthma.. kadang tu pot-pet-pot-pet gak saya ni.. tapii cam tak 'lutt' je.. sehinggalah saya berikan suami saya VIVIX.. AlhamduLILLAH, dah masuk 4 bulan konsisten dengan VIVIX ni.. tetiba semalam suami saya bagitau,

"Sejak minum VIVIX ni Abang rasa merokok tu jadi tak bestt.. tah caner nak cakap tatau.. tapi, memang rasa tak best dah.."

"OH yea keee.. patutlah saya tengok Abang tak merokok dah.."

"Sape-sape nak berhenti merokok tu eloklah minum VIVIX.. sebab Abang sendiri minum VIVIX rasa tak best bila merokok.."

haaa.. gitulah kata suami saya.. Ya ALLAH! setelah sekian lamaa... akhirnya makbul jugak permintaanku.. AlhamduLILLAH.. saya pun tatau apa yang best tak best merokok ni.. tapiiii.. elok sangatlah berenti kannn.. alhamduLILLAH.. molek sangatlah kita orang Islam ni berenti merokok.. tak bagus untuk kesihatan dan membazirrr.. membazir tu amalan syaitan.. usahler amalkan.. lebih baik invest untuk kesihatan jangka panjanggg.. 


Untuk isteri-isteri sekalian, saya tahu anda bukan tak sayangkan suami anda, tapi anda geram, stress dan sedikit kecewa bila tengok suami anda merokok, betul tak? Jadi, bila suami anda bagitau dia nak berhenti merokok tu eloklah segera dapatkan VIVIX ni untuk suami anda. Sebenarnya bukan ubat yang suami kita perlukan, tapi sokongan.. Sokongan dari segi moral, spiritual dan tentulah sokongan supplemen untuk membantu suami sihat kembali.. Sape tak sayangkan suami..kann... Banyak dah pengorbanan suami untuk kita sekeluarga, apa kata kita sebagai isteri invest sikit untuk kesihatan jangka panjang suami.. kasih sayang dapat, pahala pun dapatt.. 

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]  Shaklee Independent Distributor 
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan