”Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan manusia.”

Friday, November 28, 2014

Kisah Nasi Ayam

Jam dah menunjukkan hampir ke 11.30malam.. ehh.. kenapa saya tak tidur lagi ni..? selalu time gini dah lebohh dah.. hihi.. tadi sebenarnya keluar gi beli barang sikit, sebelum tidur gi dinner kat luar.. lepas tu banyak kerja-kerja bisnes online saya yang pending... so kena cover masa balik... mak aihh... Irfan dan Yusuf dapat makan nasik ayam memang tak hengatt derang belasah..! haha.. Lepas ni Ummi nak google resepi naik ayam buat sendiri je kat rumah.. Irfan belasah sampai dua kali..! haha.. pastu siap cakap, "Nasi ayam ni besttt.. takyah kicap pun takpe..." hikhikhik... Irfan ni memang hantu kicap okeyy.. makan nasik kalo takde kicap memang tak sah..! kalau gi kedai makan mesti mintak kicap.. hahaha... 

Kalau nak cite, Irfan dulu makan memang tak berselera.. makan 2-3 suap lepas tu taknak dah.. Saya ni pulun masak pelbagai menu dengan harapan semoga dia nak makan... tapiii... ada dapat 2-3 suap, dah tak mau... tapi sekarang nii... pantang tengok nasikk.. mesti nak makan.. hihi... itu semua sebab saya berikan Irfan Mealshakes dan Omega Guard.. Mealshakes ni memang sangat membantu mengembalikan selera anak yang putus.. Maklumlah, Irfan ni dulu kerap kena asthma attack, jadinya, belum sempat fully recovered, dah kena serang balik.. lama-lama hilang mood nak makan.. tu yang saya bagi Mealshakes tu... lepas bagi Mealshakes, terus berselera.. yelah, bila sel-sel tubuh badan dah sihat jadinya selera makan pun ada.. sebab tubuh badan perlukan makanan.. Omega Guard pulak banyak membantu mengawal asthma dia.. alhamduLILLAH.. good combination.. 

Yusuf pulak memang suka makan... hihihi.. agaknya pembawakan saya masa mengandungkan dia dulu..saya suka makan..! memang berselera je.. hihi.. 

Apapun pada saya, kita sebagai ibu perlu berikan yang TERBAIK untuk anak-anak kita.. anak-anak AMANAH ALLAH, jadi tanggungjawab kita menjaga mereka sebaik mungkin.. 


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Simptom kekurangan Omega-3

Ramai orang masih mengabaikan pengambilan Omega-3. Sebenarnya Omega-3 ni kita kena consume setiap hari. Ambil secara oral setisp hari, sebab tubuh badan kita memang tak boleh menghasilkan Omega-3 ni setiap hari. Jadi harini saya reveal apa simptom kekurangan Omega-3.

SIMPTOM KEKURANGAN

1. Merencatkan perkembangan otak
2. Mengganggu Kesihatan jantung
3. Menghadapi masalah kulit seperti kasar, kasar, liang roma tersumbat dan jerawat
4. Mudah mendapat alahan ~pada habuk, makanan dan ubat-ubatan
5. Masalah kenaikan berat badan
6. Masalah sakit sendi
7. Risiko anak Autisme
8. Lemah ingatan

Itu diaa... banyak masalah akan timbul bila kita kekurangan Omega-3.. Jika anda ada simptom-simptom seperti di atas, cepat-cepatlah amalkan pengambilan Omega-3 setiap hari. 


Salah satu sumber makanan Omega-3 ialah ikan salmon. Tapii.. macam saya tak mampu nak makan ikan salmon setiap hari atau 2-3 kali seminggu.. hihi.. jadinya, saya telan sahaja Omega Guard Shaklee 3-6biji setiap hari.. Bestnya Omega Guard ni ialah ia takde bau hanyir macam Omega-3 yang lain yang pernah saya beli sebelum saya kenal Shaklee.. hihi.. senang telan.. 

Well, Better late than never kan.. (^_^)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Thursday, November 27, 2014

Fungsi EPA dan DHA

Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

Fungsi EPA
Mencegah kanser
Mencegah pembekuan darah
Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
Baik untuk pesakit jantung
Menghindar tekanan perasaan
Mencegah penyakit darah tinggi                

Tugas DHA
Mencegah asma
Meningkatkan daya seksual
Mencegah sakit kulit
Mengelakkan kanser payu dara
Mengelak kanser prostat
Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan


Shaklee Omega Guard membekalkan 540mg EPA dan 360mg DHA. Kepada anda yang nak pilih Omega-3, pastikan Omega-3 anda dapat memberikan kedua-dua khasiat seimbang dengan keperluan tubuh badan. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Amalkan Omega-3 sejak anak berusia 4 tahun

Saya pasti ibu bapa sedang sibuk menyediakan keperluan anak-anak untuk ke sekolah tahun depan. Sebagai persediaan untuk anak-anak ke sekolah, saya sangat menggalakkan ibu bapa dapatkan Omega Guard ini untuk anak-anak anda. Bukan hanya kelengkapan sekolah seperti baju, kasut, beg, buku dan lain-lain lagi, tapi, vitamin juga sangat penting untuk anak-anak yang sedang membesar. Berikan mereka bekalan NUTRISI yang terbaik untuk mereka membesar. Otak anak-anak kita sedang giat berkembang, mereka amat memerlukan sokongan supplemen untuk tujuan itu. Nak tahu apa vitamin itu? Pastinya Omega-3. 


Ingat yea.. duit dan harta boleh dicari tapi masa yang berlalu tidak dapat dipusingkan kembali.. bila anak-anak kita yang berusia 4 tahun, 5 tahun, 8 tahun, 11 tahun, 15 tahun kita tak dapat nak putarkan masa kembali.. mereka membesar sekali sahaja.. jadi bertindak sekarang sebelum terlambat.. Omega Guard mengandungi EPA dan DHA yang sangat elok untuk menyokong pertumbuhan anak-anak dan perkembangan otak mereka.. 


Saya berikan Irfan Omega Guard Shaklee setiap hari. Malah saya berikan Irfan sejak beliau berusia 3 tahun.. Yusuf saya amalkan sejak dari dalam kandungan lagi.. Omega Guard Shaklee banyak membantu Irfan dalam proses pembelajarannya.. mudah fokus, mudah mengingat, dan boleh membaca, menulis dan mengeja dengan lancar.. AlhamduLILLAH.. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, November 26, 2014

Promosi Omega Guard Shaklee tinggal 5 hari sahaja lagi!

Yesss... promosi Omega Guard Shaklee akan berakhir 30hb November ini.. bermakna tinggal lagi 5 hari sahaja lagi untuk anda mendapatkan Harga Promosi Omega Guard ini.. 

Dan di bawah ini ialah set-set kombinasi feveret most my customers.. kalau you all nak pun boleh pilih mana-mana set yang berkenan.. Pastinya setiap pembelian dengan kami, anda akan mendapat TIPS EXCLUSIVe dan cara makan yang BETUL untuk meningkatkan tahap kesihatan dan kecantikan anda..


Hubungi saya ok!

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email