”Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan manusia.”

Tuesday, April 15, 2014

Tips pengalaman baby songsang

Bila hamil, apa yang kita risaukan ialah jika baby kita songsang. Songsang ada banyak faktor antaranya usia, bilangan kandungan, pernah keguguran.. Bila kedudukan bayi songsang, banyak benda tak dapat nak lakukan.. apatah lagi bila kandungan semakin membesar pasti nak duduk, bangun semua tak selesa.. dan doktor pun nasihatkan takleh berurut bagai tu... Jadi, apa pilihan anda? Saya sharekan disini, kisah Puan Diyana yang mempunyai pengalaman sendiri dengan kandungan baby songsang, apa yang beliau amalkan?


Yess, bila dah tak banyak pilihan, Pn Diyana beralih kepada supplemen.. dengan harapan semuanya akan menjadi ok. AlhamduLILLAH, dengan usaha beliau beralih kepada mengamalkan supplemen, dengan izin ALLAH, kandungan beliau selamattt.. Gembira tak terkata.. itulah harapan setiap seorang ibu.. betul tak? Inilah Set Kehamilan SHaklee yang beliau amalkan..


Jadi, jika kita hamil dan mengalami apa-apa masalah dan ketika itu tiada banyak pilihan, apa kata kita mencuba supplemen.. Mungkin macam-macam usaha dah kita cuba tapi tak membuahkan hasil, mana tahu dengan izin ALLAH, bila kita mencuba supplemen, ianya dapat membantu.. betul tak? Untuk pengetahuan semua, set inilah yang saya amalkan sepanjang saya hamilkan anak kedua saya, Yusuf.. dan saya masih teruskan supplemen-supplemen ini sehingga sekarang.. AlhamduLILLAH, saya sihat dan Yusuf pun sihat.. paling besttt, bila kena cucuk tu, memang Yusuf TAK PERNAH DEMAM.. ALhamduLILLAH..

Jika berminat, boleh hubungi saya yea.. Jangan risau, tips dan jadual pemakanan akan saya beri secara percuma.. ;-)


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Thursday, April 10, 2014

Masalah KULIT SENSITIF? Jom ikuti TIPS ini..

Ok, kulit sensitif ni boleh buat kita tak senang duduk.. kena air-cond kulit jadi kering, kemerahan, kena panas, jadi terbakar, merah jugak.. paling teruk naik lak jerawat-jerawat halus tak semena-mena.. nangiss... frusttt.. rasa benci kat jerawat pun ada... sebuk je nak naik yea tak? hihi.. saya tau sangat sebab saya punya kulit wajah pun jenis sensitif.. kena betul-betul cari pencuci muka yang bebas kimia, tidak bertoksik dan dalam pada masa yang sama dapat mengekalkan kelembapan kulit supaya tak terlalu kering dan tak terlalu lembap. Susah kan.. memang renyahhh.. silap sikit boleh naik jerawat disebabkan keradangan tu.. huhu.. Tapi takpe, harini saya nak share tips untuk anda yang kulit wajahnya jenis sensitif.. Ada testimoni dariapda Pn Linda, saya share untuk tatapan anda semua.. 

" Saya tahu kulit saya bukan jenis bermasalah dari dulu lagi.. Jerawat nak timbul pon macam malu2 jer gitu.. Suatu hari, saya tertarik dengan satu product keluaran Malaysia ( x nak bitau namanya kerana mungkin saya sahaja x sesuai dan ingin menjaga hati orang lain yer) .. Sepanjang seminggu mencuba krim malam dan siang, ruam mula timbul tak henti2.. Apabila saya cube stop dan ruam kembali sembuh... selepas seminggu kulit menjadi Okay, saya mencube lagi krim malam dan siang tersebut.. Almaklumlaa.. Mahal tuh saya beli.. sayang nak membazir.. Tapi at last saya surrender kerana ruam kembali lagi.. Immediate saya Stop dan tak mencube lagi.. 

Daripada pengambilan product, saya bertukar kepada pengambilan suppliment.. Al maklumlaa.. Siapa tak nak kulit cantik dan bersih bukan..? saya mulakan dengan Energizng Soy Protein.. Yesss.. memang sedap Susu Soya ini kerana ia boleh ditambahkan dalam sebarang minuman KEGEMARAN anda.. Rasenya sudah pasti rase minuman kegemaran anda.. Dan yang pasti masalah kulit sensitif serta Ruam tidak berlaku lagi.." 

Apa rangkaian supplemen yang Pn Linda amalkan? Tentu anda semua nak tahu kan..



ESP(Energizing Soy Protein) + Vitamin C + B-Complex + Vitamin E 

Jadi, apa pilihan anda? Anda nak makeup setebal berinchi2 atau go NATURALLY? haha.. kalo saya sudah tentu pilih NATURALLY.. Bila kita mengatasi sesuatu secara naturally, InsyaAllah kesannya adalah untuk jangka mase panjang dan ia bertindak dari dalam.. 

Jom hubungi saya sebelum terlewat... atau sebelum kulit sensitif anda tu makin teruk jadinya.. :-)


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Tuesday, April 8, 2014

Tips Masalah kewangan

Hmm.. bila bercakap pasal masalah kewangan, memang semua orang sakit kepala, sakit hatii.. huhu.. Mana taknya dengan harga barang makin naik, harga rumah yang melampau sampai tak logik dek akal, bil-bil semua naik.. hoiii.. boleh jadi darah tinggi pun naikkk nihh.. Anak-anak pun pressure, yelah.. yuran sekolah naik.. tambang bas naik.. Parents makin stress, sebab keja bagai nak rak tapi masih tidak mencukupi atau pun cukup-cukup makan sahaja. Worst case ada yang sampai ambil dadah, bercerai-berai dan ada yang bunuh diri! Ya ALLAH! Takutkan dengar camtu. 

Lepas tu terfikir nak buat side income.. Oklah, terfikir nak jual tudung-tudung, baju-baju, shawl, brooch, kain-kain pasang, kek, biskut-biskut dan macam-macam lagi.. Kemudian terfikir lagi, modal satu hal, lepas tu, kalau berniaga macam kain, tudung, baju tu semua kan ikut peredaran fesyen.. kang tak sempat pulang modal, dah fesyen bertukarr.. adoiii... nak kena invest modal lagi.. dahlar masalah kewangan, lepas tu modal tak pulang lagi.. sedih, nangis dan kecewa kan.. 

Dulu saya pun ada terfikir nak berniaga macam yang saya sebut kat atas tu, tapi saya tak cukup modal, lagi satu, saya dan suami memang bergantung sepenuhnya dengan gaji kami setiap bulan. Kalau semua gaji dilaburkan untuk modal, nak makan apa nanti ye tak? Dahlar masa tu anak saya, Irfan asyik sakit, ada masalah asthma.. mana nak cekau duitt.. huhu.. jadinya saya pun start dengan bisnes Shaklee.. masa tu beli dengan niat nak sihatkan Irfan sahaja.. modal nak start RM65, tambah beli Mealshakes, RM120.. nak bagi dia sihat jadi saya bolehlar keja dengan elok-elok.. tapi, makin lama buat bisnes Shaklee ni makin syok lak.. hihi.. bukan syok apa, seronok dapat bantu ramai orang yang ada masalah kesihatan dan mereka dapat manfaat dengan consume produk-produk Shaklee ni.. AlhamduLILLAH.. dengan izin ALLAH jua hendakNya.. lepas 6 bulan dengan bisnes Shaklee, income saya dah 4 angka.. walaupun beza sikit daripada gaji, tapi saya nampak setiap bulan saya dapat angka bonus yang berlainan.. AlhamduLILLAH, dengan income dari Shaklee tu lar saya tampung sedikit demi sedikit perbelanjaan keluarga.. bantu suami... kesiyann suami saya keja terukk.. semata-mata nak tingkatkan taraf kewangan keluarga.. bekerja siang dan malam.. banyak pengorbanan suami saya.. jadi apa salahnya jika saya dapat membantu kewangan keluarga sendiri? betul tak? takkan selamanya nak harapkan suami je.. kata sehidup semati bersama.. hikhik.. jadi kenalah bersama-sama susah dan senang.. GITU.

Lepas setahun dengan bisnes Shaklee saya berhenti kerja dan buat fulltime kat rumah. AlhamduLILLAH.. anak-anak dapat saya jaga sendiri dan saya MASIH dapat BANTU suami saya dan keluarga saya.. especially masalah kewangan tulah.. pakej saya dapattt bantuuu.. besttt.. Masa tu saya sedar, jika ada masalah kewangan, kita memang takleh nak bergantung pada satu sumber sahaja.. tu sebab saya start Shaklee dengan part-time.. side income je pada mulanya tapi sekarang macam-macam saya dapat.. AlhamduLILLAH.. bila Irfan dah stop dihantar ke taska, duit pun dah jimat kat situ.. dalam RM300 jugak dapat jimat.. saya pun dah berhenti keja so kos pergi-balik keja tu pun dah jimattt.. banyak benda dapat jimatt.. lepas tu dapat tambah side income ni setiap bulan.. haa.. jangan tatau, bonus Shaklee setiap bulan tak sama tau.. ;-) Kesimpulannya, bila kita menghadapgi masalah kewangan, kita perlulah mencari sumber kewangan yang kukuhhh... Saya komited dengan bisnes Shaklee ini sebab banyak benefit saya dapat, ilmu, kawan-kawan yang menyokong ketika jatuh dan bangun saya, duitt tu dah tentulah kan.. dan yang paling besttt, saya dapat bantu orang lain dapatkan income/benefit Shaklee sepertimana yang saya dah dapatt.. 

Jadi, jika anda menghadapi masalah kewangan dan masih tercari-cari bisnes apa nak buat atau nak cari side income kat mana, boleh hubungi saya. In Shaa ALLAH, saya akan beri tunjuk ajar untuk anda bermula. 

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Monday, April 7, 2014

Sakit pinggang dan lenguh-lenguh kaki saya beransur hilang dengan mengamalkan Shaklee Ostematrix!


Ada customer yang mengadu pada kata makan pil kalsium tapi masih rasa kebas-kebas kaki tangan dan lenguh2 kaki tak kurang juga.. saya cakap pil kalsium perlu ada unsur Magnesium, Vitamin D, Zink, Mangan dan Boron untuk memastikan Kalsium diserap sepenuhnya dalam tubuh badan. Dulu saya pun sering lenguh2 kaki dan pinggang sebab saya ni bersalin secara czer.. so memang sakit dari pinggang ke bawah.. AlhamduLILLAH, sejak amalkan Ostematrix dah 3 tahun ni, bila sejuk atau hujan tak rasa ngilu dan sakit kat area tu dah.. dengan izin ALLAH jua hendakNya.. yelah, supplemen ni salah satu usaha kita kan.. takkan selamanya nak makan ubattt.. tambahan pula saya ni breastfeed memang sebolehnya saya nak elakkan pengambilan ubat-ubatan.. 




Inilah Ostematrix yang saya amalkan tu.. memang besttt... saya tak pernah tinggal walau ke mana saya pergi.. kalau sehari tak makan Oste ni rasa tak lengkap hidup.. ewahh.. hihi.. Sebotol untuk sebulan tau, bulan ni ada OFFER Buy 6 Free 1.. lagiii bestt... sebotol RM61 sahaja.. :-) 

Hubungi saya ok! ;-)

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Thursday, April 3, 2014

Untungnya dengan pembelian Buy 6 Free 1 OStematrix kalini.. :-)


Kenapa saya katakan mereka yang membeli 1 set (Buy 6 Free 1) OSTEMATRIX adalah bijak dan hebat? Sebabnya ialah:
>> 1 Set ada 6 botol dengan FREE sebotol
>> 1 set (6+1 botol) tu boleh consume up to 7 months!
>> Dapat jadi Ahli Shaklee/Pengedar Sah Shaklee dan boleh gunakan PRIVILEGE sebagai Ahli Shaklee/Pengedar Sah Shaklee pada bila-bila masa.



Itu belum lagi dikira HILANG SAKIT-SAKIT BADAN, LESU DAN LETIH, TIADA LAGI MASALAH SEMBELIT, BANGUNG PAGI BADAN JADI SEGAR, TIADA MASALAH KAKI CRAMP, TIADA LAGI MASALAH SAKIT KEPALA BERHARI-HARI ATAUPUN MIGRAIN.

Waahh..! memang berbaloi-baloi pembelian Ostematrix bulan ini! Jangan ketinggalan ok! 
Hubungi saya sekarang.. :-)



Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan