”Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan manusia.”

Tuesday, August 4, 2015

3 cara memulakan bisnes Shaklee anda

Sebenarnya nak mulakan bisnes Shaklee ini amat mudah. Ada stepnya seperti 1,2, dan 3. Di bawah ini saya huraikan secara ringkas 3 cara memulakan bisnes Shaklee anda:

1. Apply/Use atau Gunakan produk-produk Shaklee. Saya juga bermula dengan menggunakana produk-produk Shaklee. Produk yang pertama saya consume ialah Mealshakes dan Vitamin E dan Alfalfa. Kenapa kita perlu menggunakan produk-produk Shaklee sebelum berbisnes? Ini kerana konsep bisnes Shaklee ialah sharing/berkongsi kebaikan dan manfaat produk-produk. Berkongsi testimoni kesan sebelum dan selepas menggunakan produk-produknya. Bila dah guna, mudah untuk bercerita dan berkongsi. 

2. Share atau Kongsikan kesan produk ke atas diri sendiri, keluarga dan kawan-kawan anda sama ada secara online mahupun offline. Kongsikan peluang untuk orang ramai meningkatkan taraf kesihatan diri mereka dan keluarga mereka. Kongsikan peluang untuk orang ramai meningkatkan taraf kewangan semasa keluarga dengan memulakan bisnes Shaklee. Perkara yang baik seharusnya dikongsikan bersama-sama. 


3. Build atau Bina empayar bisnes anda sendiri. Bina organisasi bisnes anda. Bisnes Shaklee memerlukan kita bekerja dalam kumpulan, saling bantu-membantu antara satu sama lain untuk merealisasikan impian masing-masing. Saya sendiri mempunyai kumpulan bisnes saya iaitu Beautiful,Powerful,Masters (BPM) untuk saya membantu downlines saya, memberi bimbingan dan tips untuk mereka juga membina empayar sendiri. Semakin besar dan kukuh empayar bisnes kami, semakin kuat kepercayaan dan keyakinan orang di luar sana untuk berbisnes bersama-sama kami.

Bagi anda yang memang dah lama consume produk Shaklee dan SUKAKANnya, apa kata AMBILnya sebagai peluang untuk anda JANA INCOME..

Saya boleh membimbing anda kerana sebenarnya saya sendiri bermula dengan SUKAkan produk-produk Shaklee tapi sekarang setelah lama jatuh cinta dan sukakan produknya, ia menjadi sumber UTAMA pendapatan kami sekeluarga. AlhamduLILLAH.. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Monday, August 3, 2015

3 vitamin untuk perkembangan sihat anak-anak kita


Set ini mengandungi 3 jenis vitamin seperti berikut:

Omega Guard dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Maksudnya ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yg dpt memekatkan asid lemak Omega 3 paling tulen. Proses ini penting untuk menyingkirkan toksik dan bahan-bahan berbahaya seperti plumbum, arsenik, merkuri, dan lain-lain lagi. Omega Guard juga menyediakan spektrum penuh asid lemak perlu Omega-3 iaitu DHA, EPA, ALA dan sebagainya.

Chewable Vitamin C : Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C. Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan.

Vitalea for Children mengandungi 18 vitamin dan mineral yang diperlukan untuk tubuh badan anak-anak kita, 200mg kalsium, magnesium, zink, copper dan morel untuk memastikan kalsium yang diambil diserap sepenuhnya tubuh badan anak. Tiada perisa dan pewarna tiruan. Bebas gluten, jadi elok sangat untuk anak-anak yang ada allergy especially macam anak saya Irfan ni yang alah kepada perisa, pewarna dan preservative tu..

Para ibu boleh juga menambah Mealshakes yang mengandungi 19 multivitamin dan multimineral termasuk fiber dan protin. Untuk anak-anak kita yang suka memilih makanan, tak makan sayur, tak suka makan buah-buahan, suka makan ikan je, ayam dan daging takmo makan, jadi Mealshakes dapat menampung lohong-lohong zat yang kekurangan. 

Set ini boleh consume 2-3 bulan. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Saturday, August 1, 2015

AlhamduLILLAH Irfan kini bebas serangan asthma!

Masih ingat lagi 7 tahun lalu, Irfan sakit asthma yang kronik. Boleh dikatakan setiap 2 minggu ambil Neb kat hospital pastu makan antibiotik. Habis antibiotik, kena serang asthma balik. Saya jadi stress sebab tengok keadaannya yang tak sembuh-sembuh. Bila tiada antibiotik, mulalah batuk dan selsema. Bila dah berpanjangan selsema dan batuk terus demam sebab kuman dah merebak dalam paru-paru. Mulalah nafas jadi laju dan susah nak bernafas. Sedih saya bila ingatkan kembali keadaan Irfan masa tu. Pukul 2-3 pagi bergegas ke hospital ambil Neb. Asthma ni pulak, serangannya selalu tengah-tengah malam espcially waktu jam 2-3 pagi tu. Bila dah kerap jatuh sakit, kerap kena serang asthma, selera makan pun berkurangan dan badan pun jadi kurus. 

Kemudian kami dipertemukan dengan Shaklee dan saya berikan vitamin-vitamin di bawah ini untuknya. Saya mulakan dengan Mealshakes, Omega Guard dan Chewable Vitamin C. Setelah 2 tahun mencuba, saya dah mula nampak perkembangan positif Irfan. Dia dah jarang kena serangan asthma. Kalau dulu setiap bulan kena serangan asthma, lepas 2 tahun consume Set ini, serangan asthma jarang-jarang berlaku dan demam pun setahun sekali saje. AlhamduLILLAH.. Dan sekarang ni dah ada Vitalea for Children, lagilah Irfan suka.. hihi.. Selera makan bertambah dan sekarang dah konsisten makan ikut keperluan. Pelajarannya pun semakin bagus. Ingatan dan fokus semakin baik. AlhamduLILLAH.. :))


AlhamduLILLAH kesihatan Irfan sekarang semakin baik dan kini TIADA LAGI SERANGAN ASTHMA! :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Thursday, July 30, 2015

Set Vitalea for Children yang EXCLUSIVE untuk anak-anak kita :))

Hmm.. saya kalau nak beli vitamin untuk anak-anak saya Irfan dan Yusuf memang tunggu masa offer sebab harga sangat menarik! Jadi bila Shaklee buat promo Vitalea for Children buy 3 Free 1, saya terus beli untuk mereka berdua. Siap 4 botol untuk 4 bulan, bermakna cukup sampai hujung tahun nanti. Jimat kan?? Satu set ni JIMAT hampir RM160++! So duit tu boleh spend untuk Irfan beli barang keperluan sekolah pulak, dan untuk Yusuf beli baju-baju dia yang dah semakin mengecil.. hihi.. 


Yang ni pulak sesuai untuk anda yang ada anak ramai.. satu set untuk 4 orang anak. Anak-anak kita ni lain-lain masalahnya. Ada yang tak makan sayur, sembelit, kurang selera makan dan lain-lain lagi. Berikan mereka yang terbaik. Exclusive sorang satu botolll.. :)) 


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Tahniah kerana mereka telah membuat pilihan yang BIJAK!

Tahniah kepada nama-nama dalam poster di bawah ini kerana telah membuat pilihan yang BIJAK! Botol-botol Vivix ini EXCLUSIVE hanya untuk mereka. 


Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan Promosi Vivix yang berbaki 2 HARI SAHAJA lagi! Harini dan esok sajer.. Hubungi saya naaa... :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email