I am a Work-At-Home-Mom and a Shaklee Independent Distributor in Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.

Set Penyusuan Shaklee

Set Penyusuan Shaklee. Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,si ibu yang nak mula menyimpan stok, si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.

Set Kesuburan

Set Kesuburan ini adalah untuk suami dan isteri yang mahu merancang kehamilan dan mengatasi masalah kesuburan.

Set Ibu Hamil

Set Ibu Hamil untuk ibu-ibu hamil sepanjang kehamilan demi kesihatan ibu dan bayi di dalam kandungan.

Set Kecantikan Wajah Shaklee

Set Kecantikan Wajah Shaklee untuk kulit wajah yang cantik, berseri, glowing dan anjal.

This is default featured slide 5 title

Set Kesihatan Kanak-kanak. Sesuai untuk masalah ekzema, kurang selera makan, masalah sembelit, sering demam dan selsema, dan masalah asthma.

Friday, February 12, 2016

Serangan migrain? Apa yang boleh membantu?

Apabila di serang migrain..mula la rasa sakit kepala..rasa nak telan ubat jer...tapi ada alternatif lain..saya amalkan supplemen Shaklee B-Complex & Ostematrix..Alhamdulillah migrain dah jarang datang...

B-COMPLEX
* Mengandungi Vitamin B2(riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) yang membantu dalam mengurangkan kesakitan akibat mugrain.
* Mampu mengurangkan stress.
* Menigkatkan fungsi otak.

OSTEMATRIX(Kalsium, Magnesium & Vitamin D)
* membantu pengaliran gizi untuk ke membran
Magnesium
* mengelak pembuluh darah kering yang mana dipercayai penyebab migrain.
Vitamin D
* penting untuk penyerapan kalsium


Jangan pandang ringan serangan MIGRAIN. Saya menderita migrain dari zaman belajar sampai anak sorang. Lepas kenal Shaklee, dan consume Ostematrix dan B-Complex migrain dah takde lagi sampai sekarang.. Ajaib tetapi benar.. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, February 10, 2016

Siapa yang perlukan Nutriferon? Adakah anda salah seorang yangmemerlukannya?

Bila tubuh badan tidak sihat berpanjangan, badan akan terasa semakin lemah dan lemah. Sudahnya kerja yang kita lakukan tidak memberikan hasil sepenuhnya disebabkan keterbatasan kita melakukan tugas. Sakit, demam, selsema, allergi, asma dan lain-lain yang berlarutan akan melemahkan sistem ketahanan tubuh badan. Jadi kita perlu kuatkan 'askar-askar' imunisasi badan kita agar 'mereka' berdaya tahan apa jua serangan melanda. 

Saya mencadangkan Nutriferon kepada golongan ini jika sakit masih berterusan. Siapakah mereka yang memerlukan Nutriferon ini?
1. Mereka yang sering sakit dan lambat sembuh.
2. Ibu yang menyusukan anaknya.
3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.
4. Mereka yang kerap travel dan kerap ke luar negara.
5. Mereka yang sering stress.
6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.
7. Mereka yang tidak boleh telan pil. Nutriferon dalam bentuk serbuk.
8. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.
9. Mereka yang ada masalah allergi.

Bagi yang baru mengenali Shaklee, Nutriferon adalah ciptaan Dr Kojima dari Jepun.... ia adalah immune booster. Sangat bagus diambil oleh mereka yang punya masalah antibodi yang lemah, senang sakit dan sakit yang lambat recover. 

Boleh diambil setiap hari, NutriFeron menguatkan tindak balas imun dengan meningkatkan interferon semulajadi badan.


Ianya dalam bentuk serbuk dan disimpan dalam bentuk sachet. Tak perlu bancuh dgn air.. sbb boleh ditelan begitu sahaja.. manis2..Mudah dibawa ke mana-mana. Ia antara first aid kat rumah ni dan bila travel dan mesti ada dlm handbag .. ala2 panadol...

NUTRIFERON merangsang pengeluaran Inteferon secara semulajadi. Interferon memainkan peranan penting dalam barisan pertama pertahanan badan terhadap jangkitan virus.

Sekiranya anda menghidap asma, elergi, demam & selesema yang kerap, kanser, hepatitis C.... NUTRIFERON adalah alternatif untuk kembali sihat.

Dapatkan NUTRIFERON dan ambillah secara berterusan untuk 3 bulan. insya-Allah.. Bulan ni ada promosi, beli 2 kotak jimat RM60++! Harga biasa RM192.15 sekotak tau.. masa inilah nak beli sebab ada diskaun. Ramai dah ambil 2 kotak seorang untuk satu diri sendiri dan kongsi bersama keluarga. Anda bila lagi? 

Lots of Love..


Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk




**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.

&gt;&gt; Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini &lt;&lt; 


Monday, February 8, 2016

Pengedar Sah Shaklee di Dengkil, Banting, Sepang, Putrajaya, KLIA dansekitarnya

Assalamualaikum semua.. saje nak declare sekali lagi (walaupun ramai dah tahu.. hihi..) yang saya ni adalah Pengedar Sah Shaklee di DI DENGKIL, SEPANG, KOTA WARISAN, SALAK TINGGI, PUTRAJAYA, BANTING, NILAI, KLIA DAN SELURUH MALAYSIA. Khidmat pengeposan di buat seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Untuk penghantaran secara terus, hanya di kawasan-kawasan berdekatan seperti yang disebutkan di atas. 

Jika berminat untuk membuat pesanan atau jika ada sebarang pertanyaan tentang rangkaian nutrisi untuk kecantikan dan kesihatan, sila:
>> PM facebook: Lia UmmiIrfan
>> emel: rafaliah@yahoo.o.uk
>> Mobile: 012-2541296 (sms|call|whatsapp|telegram)
>> Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe
>> website: www.ummiirfan.com


Ok, itu saje nak bagitau.. bye. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Friday, February 5, 2016

Tips untuk elak anak kerap demam walaupun menyusu susu ibu

[ TAHUKAH ANDA ]
> susu ibu mengandungi lebih daripada 300 nutrien yang sebahagiannya masih belum dapat dikenalpasti oleh para saintis?

> susu ibu mengandungi antibodi, antiviral, enzim dan protein yang takkan pernah boleh ditiru oleh mana-mana susu yang wujud dalam dunia ini?

Haaa... memang begitu UNIK dan MENARIK sekali susu ibu pemberian ALLAH ini. Namun, jika bayi anda masih kerap demam walaupun menyusu dengan susu ibu, silalah dapatkan NUTRIFERON  yang berfungsi sebagai IMMUNE BOOSTER. Nak lagi efektif sila ambil kombo set Nutriferon dan Vitamin C ini. JIMAT sangattt..


PM saya untuk mengetahui lebih lanjut dan untuk membuat sebarang pesanan.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, February 3, 2016

Anda hamil dan mengalami morning sickness?

Anda sedang hamil & morning sickness? atau nak maintain berat badan waktu hamil?

Saya mencadangkan agar anda mendapatkan set kehamilan Shaklee dalam promosi YES PACK yang super jimat!

Nak tahu apakah manfaat vitamin-vitamin dalam set kehamilan ini kepada berikut pada ibu hamil? Jom baca jika anda ialah seorang ibu hamil.. 

Energy Soy Protein ~Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh.Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil, ia penting untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit.Esp juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. 

Multivitamin(Vita-lea) ~mengandungi 12 vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula.Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengandung dan menyusukan anaknya.Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu. Memberi tenaga kepada ibu sepanjang kehamilan.

B Complex ~Lengkap dengan 8 jenis vitamin B. B complex Shaklee mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon .Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.

Vitamin C (Sustained Realese Vita-C) ~ Ibu hamil perlukan vitamin C untuk meningkatkan imunisasi badan sewaktu hamil. Mencegah ibu terkena penyakit seperti demam dan selsema. Di samping itu Vitamin C membantu mencantikkan kulit ibudan byai dalam kandungan.

Omega -3(Omega Guard) ~Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.Ianya juga membnatu memecahkan lemak di dalam tubuh kita.Jadi ia membantu ibu MENGAWAL BERAT BADAN ketika hamil.

Ostematrik Kalsium ~Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi.Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.membaiki ransangan urat saraf,mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggang,lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi. Membantu atasi masalah sembelit semasa hamil & bantu mengawal berat badan.


Setiap pembelian set ini anda JIMAT RM100++! Berikan yang terbaik untuk anda dan bayi anda sejak dari dalam kandungan. Dengan sekarang ini macam-macam penyakit dan jangkitan mudah menyerang kita, jadi ambillah langkah mencegah dan beri peluang kepada bayi di dalam kandungan untuk lahir ke dunia dan meraikan kasih sayang bersama kita. :))

PM saya atau hubungi saya di talian 012-2541296 untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
*Click here to order.

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Monday, February 1, 2016

Promosi Menarik sepanjang Februari 2016 >> Tiada lagi demam selsema!

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua pembaca blog UmmiIrfan... diharap anda semua dalam keadaan sihat di samping insan-insan tersayang. Bila bersama insan-insan tersayang, mestilah kita nak sentiasa sihat dan cergas, ye tak? Kalau sakit kang kot berjangkit dengan mereka.. rasa bersalah pulak jika mereka jatuh sakit disebabkan jangkitan daripada kita. Zaman sekarang ni paling mudah berjangkit demam dan selsema, betul tak? Jadi saya dan keluarga lebih suka mengambil langkah mencegah dari mengubati. Kos perubatan sekarang pun dah semakin meningkat, jadi adalah lebih JIMAT bila kita mencegah kerana kosnya adalah lebih rendah daripada mengubati. 

Jadi sempena bulan Februari ini, Shaklee ada Promosi Menarik iaitu Nutriferon. Pernah dengar tak Nutriferon ni? Nak tahu apa Nutriferon? Jom baca sikit.. 

Nutriferon merupakan satu produk berpaten, campuran ekstrak tumbuhan bagi pengukuhan imun yang terbukti secara klinikal. Bila diambil secara harian dapat meningkatkan PENGELUARAN INTERFERON SEMULAJADI TUBUH BADAN anda yang merupakan PENGAKTIF KRITIKAL SISTEM IMUN.

>> Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

>> Siapa yang perlukan Nutriferon iniSesiapa sahaja yang selalu demam / rendah sistem imun dan sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti flu,demam,cancer,asma... tetapi harus diingat yer yang produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh sebarang jenis penyakit. Ajal maut ditangan Tuhan..kita sebagai manusia hanya berusaha dan berikhtiar..




So, kalau demam atau selsema tak baik-baik, tak sembuh-sembuh, cer amik Nutriferon ni.. confirm baik.. tak caya? Saya dah amik NUTRIFERON ni sejak 3 tahun yang lalu.. ala-ala FIRST AID kat rumah... takyah makan panadol.. lagi selamat untuk tubuh badan..
(^_^)

Bulan ni ada offer, apalagi boleh rembat, sekotak ada 30sachet, bukan nak makan hari-hari pun...jimatt, satu family boleh ambil...boleh gak buat First Aid kat rumah atau bilamana mahu travel.. :))


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
*Click here to order.

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, January 20, 2016

3 fungsi utama Vivix


Semua sedia maklum bahawa Vivix mengandungi ramuan yang kaya dengan polifenol dan tinggi antioksidan. Tapi anda juga perlu tahu apa yang Vivix boleh bantu anda untuk mendapatkan kesihatan yang baik, luar dan dalam. Jadi hari ini saya kongsikan dengan anda 3 fungsi utama Vivix untuk tubuh badan kita. 

1. Memperbaiki DNA.
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

2. Memperbaiki tenaga sel.
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

3. Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Harga retail sebotol Vivix ialah RM480.
Bulan ni ada offer buy 2 discount 5% dan buy 6 free 1. berbaloi-baloi.. kerana anda boleh membuat pilihan yang bijak.. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
*Click here to order.

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 




Follow by Email