Monday, June 25, 2018

Natural home remedy untuk senak perut dan kembung perut

Bila dah makan bebanyak tu, mulalah perut rasa memulas, senak, sebu. Meragam tak berhenti. Nak duduk, nak berdiri serba tak kena jadinya. 

Kena pulak time perut memulas tu kita tengah driving, perghhhh. Rasa nak tercabut stereng kereta kita pegang tu. 

Sebenarnya itulah yang terjadi pada perut kita. Dah sebulan puasa, perut mengecik. Tiberrrr time raya semua kita nak makan. Yelah, semua pun sedap belaka. Tak tahan godaan. 🙈

Ni Kak Vit nak bisik ni. 

Kalau korang ada rasa perut meragam gitu, korang wajib spare Peppermint Ginger Plus ni dalam henbek tu. 

Anytime mula rasa tak tentu arah, cecepat telan 2-3 biji Peppermint ni. Nak lagi best, letak air panas secawan, larutkan tablet Peppermint ni dalam air panas tadi tu. 

Lepas telan Peppermint ni terus rasa lega. Perut yang senak sempit tadi tiberrr jadi luas kosong dan banyak ruang. Kita pun boleh senyum 15 kilometer dari rumah ke rumah beraya. 







So, let's get back to natural remedy for more healthy lifestyle.

Kak Vit dah bisik, mehlar merisik. Baca Bismillah terus whatsapp 0122541296 hokkey. ☺️

Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Friday, June 22, 2018

Juadah raya rezeki kita bersama, namuunn jangan lupa syaratnya

Time reraya ni kan, makan jelah juadah yang sedia ada. Rezeki semua tu. Hehe. 


Tapiiiiiii,

Jangan lupa minum air kosong bebanyak. Air kaler-kaler tu takyah minum pun takpe. In Shaa Allah berat badan cantik. 


Pastu jangan lupa Alfalfa dan Omega Guard. Itu dah confirm boleh bantu menten selim melim. Perut pun kempis macam waktu Romadhon. Giteww. 


Korang dah start keja ke tu?


Lots of Love




Puan Lia UmmiIrfan

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


Saturday, June 16, 2018

Kolagen jenis serbuk lebih berkesan berbanding jenis lain

Tiberrr teringat derama popular Nur. Teringat kat watak Kak Ecah yang antagonis tu. Tapiii di hujung cerita, Kak Ecah kemahen lembut lunak merintih suaramu ye. Kalo idakkk, macam nak pecah skrin tv masa kau potpetpotpet. 


Pipi dah cantek, licin berseri kan dah kena lempang dengan Ayah Haji. Dan rasanya lempang tu mewakili lempang satu Malaysia! 😂


Tapi takpe, pipi yang berdesing kemerahan asbab kena lempang ke, kena sunburn ke, mengelupas ke, boleh kasi adjas time nak raya ni. 


Usah murung dan kecewa. Shaklee Collagen Powder kan hader. 


~ Teksturnya putih bersih dan halus, 

~ Molekulnya ringan 1000 Dalton sahaja berbanding jenama lain dipasaran,

~ Mudah serap oleh tubuh badan,

~ Diuji secara KLINIKAL,

~ Terbukti BERKESAN dalam 8 minggu. 


Tapiiiiii, ramai kengkawan kata 3-5 hari dah nampak kesan. Nak bebetul tip top ofkos 2 minggu. Itupun dah kira cepat tuuuu. 


Sebab kolagen jenis SERBUK ni lebih PANTAS meresap dalam tubuh badan. 


Lepas ni dah tak perlu risau mengenangkan kulit sunburn ka, kemerahan sebab iritasi ka, mengelupas ka. 


Setiap hari satu sachet kolagen boleh buat muka kita ada Nur dan berseri-seri. 😍


Nak rega promosi, Whatsapp Kak Vit lekaih.


Lots of Love




Puan Lia UmmiIrfan

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in