Thursday, June 22, 2017

First Aid Item yang wajib bawak balik kampung

Mak-mak dah sebuk packing baju-baju masuk beg ehh. Ayah-ayah pulak dah servis keta semua ke? Alhamdulillah, jika sudah. Biar perjalanan kita tu lancorr katanya. Hehe. 

Tapiii. Selain yang disebutkan kat atas tu, mak ayah kena prepare dan standby ubat-ubatan dan first aid item. Maklumlah cuti raya ni panjang. Klinik pun banyak tutup. Kot tetiba sakit perut, ceri-beri, demam, atau selsema, sementara nak tunggu klinik bukak tu at least ada dah standby First Aid Item.

Mak-mak ni, bila kita nak berjalan jauh atau nak balik ke kampung, yang paling kita risaukan ialah anak-anak. 

Risaukan kesihatan mereka, risau anak-anak kena gigit nyamuk, kot tetiba demam atau selsema. 

Biasalah dengan anak-anak kecik ni, kang ada yang nak minum susu lar, nak makan lar dalam keta, nak itu, nak ini. Tumpah pulak sana sini. Jadi  Basic-H boleh bantu kita cepat-cepat bersihkan. Takdelah nanti lipas bawak geng berlegar-legar dalam keta sebab kesan tumpahan tu.

Nutriferon pulak pantas melegakan kot tetiba anak demam atau selsema. Dia macam antibiotik. Bagi setengah sachet dalam air kosong terus minum. Lega. Kalau kita dewasa ni makan satu sachet. In Shaa Allah.

Dannnnnn mak-mak kena tawu, nyamuk kat kampung ni minat naw kat darah manis anak-anak kita tu. Kalau kena gigit malam ni, esok dah berbekas merah. Risau pulak kot kena denggi. Sapu je nipis-nipis Herbal Blend Cream kat kulit anak kita tu. Pantas bertindak. Tak berani dia datang dekat. 


So.
Mak-mak boleh bawak "First Aid Item" ni bila nak jalan jauh atau nak balik ke kampung. Gambar boleh tengok kat komen. Tiga benda ni paaaaaling penting. 

In shaa Allah seronok dan selesa bila jalan jauh balik kampung. 

Lots of Love



Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk 

Wednesday, June 21, 2017

Cara nak pendekkan URL wasap.my

Ada few kengkawan tanya kat Kakak kenapa link wasap.my Kakak lain macam je. Hehe. 

Adik manis, dan sahabat sekalian yang disayangi. Link wasap.my tu Kakak dah "shorten" kan guna satu applikasi ni.

Nak tawu bagaimana? Ini Kakak tunjukkan cara-caranya. Mudah je taw.


Ini link wasap.my Kakak yang kengkawan kata lain macam tu. Hihi.



Step 1

Bukak website wasap.my dan login akaun sendiri.



Step 2

Pilih mana-mana link wasap yang mahu dipendekkan dan klik COPY.



Step 3

Masuk google dan taip "Google link/URL shortener". Google akan direct kan kita ke website "Google URL Shortener". Klik kat situ.





Step 4

Jika anda belum ada akaun dengan Google URL Shortener, boleh daftar dulu. 

Jika yang dah ada dan sudah daftar, boleh terus "PASTE" kan URL/link yang kita COPY tadi kat bahagian atas tu. 

Dah COPY, klik DONE.




Step 5

Yeay! Dah siap! 

Kemudian COPY URL/Link yang sudah dipendekkan tadi kat mane-mane yang kita mahukan. 


Mudah kan! 
Selamat mencuba! 😃



Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk 


🌷🌷🌷

Monday, June 19, 2017

Rahsia kulit wajah bebas minyak dan jerawat kecut seawal 3 hari

Tengah leka blogwalking, tetiba dapat satu Whatsapp tinggg tinggg dari sahabat Kakak ni. Dia ni seorang mak berpantang dan ada masalah kulit wajah berminyak.

Asbab dari itu timbullah jerawat sana sini sinun. Rimas katanya. Lepas satu, satu naik. Yang ni hilang, yang sebelah sana dok standby nak keluar. Kalau ada teknologi salin kulit baru setiap hari dah lama buat katanya.

Jadi.
Kakak suggest ke dia Skin Care Set Nutriwhite. Dia guna Mekap Remover, Cleanser dan Night Cream.

Lepas 3 hari, dia kata kulit muka dah tak berminyak. Jerawat yang sedia ada mengecut. Yang baru dah tak timbul.

Wahhhhh. Magiknya. Berbunga-bunga hati sebab dapat bantu dia cantik berseri. Rasa nak lompat bintang 18 kali. Boleh baca testimoninya kat bawah ni.





Dia mulakan dengan apply mekap remover dulu. Dalam mekap remover ni ada Aloe Vera. Bertindak lembut pada kulit muka kita. Efektif sangat singkirkan sel-sel kulit mati.

Kendian dia cuci guna Cleanser. Cleanser ni ada alga hijau yang boleh cuci sebersihnya ke dalam liang-liang kulit.

Sebelum tidur tu, dia pakai Night Cream. Night cream ni ada Vitamin C dalamnya untuk pudarkan jeragat, jerawat dan cela. Bila bangun pagi kulit muka jadi lembut dan cerah. 😃

Mak-mak kalau ada masalah macam sahabat Kakak ni jangan nanges tak berlagu tepi mesin basuh. Nutriwhite Skin Care kan hado.

Jangan malu jangan segan. Jom berjemaah kita peloles Raya nanti. Meh lelaju Whatsapp Kakak.

Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in