Call | SMS | Whatsapp 012.2541296. Shaklee Trusted Seller. Pakar ibu menyusu dan masalah anak asthma. COD sekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya. Pos seluruh Malaysia.

Set Penyusuan Shaklee

Set Penyusuan Shaklee. Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,si ibu yang nak mula menyimpan stok, si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.

Set Kesuburan

Set Kesuburan ini adalah untuk suami dan isteri yang mahu merancang kehamilan dan mengatasi masalah kesuburan.

Set Ibu Hamil

Set Ibu Hamil untuk ibu-ibu hamil sepanjang kehamilan demi kesihatan ibu dan bayi di dalam kandungan.

Set Kecantikan Wajah Shaklee

Set Kecantikan Wajah Shaklee untuk kulit wajah yang cantik, berseri, glowing dan anjal.

This is default featured slide 5 title

Set Kesihatan Kanak-kanak. Sesuai untuk masalah ekzema, kurang selera makan, masalah sembelit, sering demam dan selsema, dan masalah asthma.

Friday, February 3, 2017

Promosi menarik sepanjang Februari 2017

Bulan ni ada promosi #Ostematrix. Apa tu Ostematrix? 


Pil kalsium mudah ditelan untuk mereka yang nak hilangkan lenguh-lenguh kaki, cramp kaki, kebas-kebas kaki tangan, mengalami simptom PMS, masalah migrain dan masalah sembelit. 


Sesuai untuk ibu-ibu hamil, ibu-ibu menyusu, mereka yang seringkali stress dan keletihan, warga emas dan juga selamat untuk kanak-kanak berusia 8 tahun ke atas. 


Paling best Ostematrix Shaklee tiada silika gel, bebas bahan kimia, sentiasa selamat dan berkesan. Sebotol untuk sebulan penggunaan. 



Selain itu ada juga promosi tambahan iaitu:
1. Lecitin Beli 1 PERCUMA 1
2. Alfalfa (Small and Large) Beli 1 PERCUMA 1
3. Vitalea for Children Beli 3 PERCUMA 1

Hubungi Kakak di talian 012.2541296 untuk membuat pesanan anda. 

Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.

Thursday, January 19, 2017

Tips menurunkan paras gula dalam darah

Ini kisah benar. Kakak rasa bersalah kalau tak share cerita ni dengan korang. Dua orang customers kakak ni happy sangat bila abah-abah mereka semakin sihat dan boleh kawal gula dalam badan. Mesti semua nak tahu apa ikhtiar anak-anak ini kan. Haa.. ini kakak nak cerita ni.


Bila dapat tahu ayah mereka disahkan mengidap kencing manis yang kritikal (paras gula tinggi dalam darah), anak-anak ini dah mula risau. Bahaya paras gula dalam darah naik dan susah turun, mereka cepat letih dan lesu. Takut nanti dibiarkan, akan hilang jari tangan, jari kaki, atau luruh anggota badan yang lain. Jadi mereka sedaya upaya mengubah pola diet harian ayah mereka. Kurangkan pengambilan gula dalam makanan dan minuman harian, banyakkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan, kurangkan portion nasi, dan minum air kosong 3 liter sehari. 

Tak cukup dengan tu, mereka ajak ayah mereka bersenam sehari 15-20 minit. Bila bersenam peluh akan keluar secara tak langsung toksik juga dikeluarkan. Mereka juga berdoa setiap hari agar bapa mereka kembali sembuh. Mereka yakin dengan usaha dan doa pasti abah mereka semakin sihat. Alhamdulillah, selepas sebulan dengan diet harian yang baru dan bersenam, bapa mereka nampak sihat sikit dari sebelum ini. Nampak bertenaga. 

Tapi usaha mereka tidak berhenti di situ. Sape tak sayang Abah kan. Abah sorang je kat donia ni. Lalu, mereka berikan #Vivix kepada bapa masing-masing. Abah-abah ni pun kuat semangat nak sembuh, nak sihat semula. Jadi abah-abah ni konsisten amalkan Vivix. Selepas minum Vivix, kencing manis mudah dikawal dengan senang. Makanan yang dulunya tengok sahaja dah boleh makan. Paras gula dalam darah juga dah semakin elok. Ini feedback mereka:




Ehh.. macam magicc je. Takkan minum Vivix terus semua ok. Ape crita ni..

Sebenarnya dalam Vivix ada "resveratrol". Resveratrol ni adalah gabungan tumbuhan-tumbuhan polifenol. Semakin kuat dan terang warna buah-buahan atau tumbuhan itu, semakin ia kaya dengan polifenol. Tumbuhan jenis ni dia ada kekuatan pertahanan terhadap penyakit secara semulajadi. Bila kita consume tumbuhan kaya polifenol secara tak langsung sel-sel tubuh badan kita dilindungi dari penyakit dan jangkitan. Haa.. kuat gila tumbuhan ni. Kuasa Allah. Tapi tumbuhan yang guna pestisid dan herbisid takde/kurang resveratrol sebab dilindungi racun perosak. Anggur muscadine adalah anggur yang paling tinggi kandungan resveratrolnya dan anggur ini adalah antara ramuan utama dalam Vivix. 1 sudu teh Vivix ada 10 kali ganda resveratrol tau! 

Fungsi resveratrol untuk pesakit diabetes:

1. Menurunkan paras glukos dalam darah.

2. Melindungi salur darah akibat paras glukos yang abnormal.

3. Memperbaiki metabolime glukos.


Mujur dengan penawar Vivix kini mereka sendiri mengakuinya. Mungkin kebarangkalian untuk mujarab ambil masa sehingga dua minggu. Alhamdulillah. Vivix is part of our "usaha". On top of that usaha-usaha lain perlu juga dilakukan. In Shaa Allah dengan adanya Vivix akan membantu mereka lebih sihat. 

Jadi siapa yang ibu bapa berada situasi diatas boleh whatsapp paras gula dan bacaannya kepada kakak untuk keterangan lanjut. Abah ada sorang je dalam dunia ni. Beri yang terbaik demi mereka. 

#SHARE kisah ini dengan rakan lain. 

Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.

Friday, January 13, 2017

Boleh ke ibu berpantang consume Vivix?

Kak, saya baru lepas bersalin czer dan masih berpantang, boleh ke minum #vivix ni? Teringin ler pulak tengok orang lain semua cantik kebabom berseri dan kurus murus. 


Adik manis.. boleh sangat adik. Apa pulak tak bolehnya. Kakak sendiri amalkan Vivix sejak berpantang sampailah anak kakak menyusu sepenuhnya. 


Sebenarnya tiada masalah ibu berpantang dan menyusu nak ambil Vivix. Seperti yang pernah kakak pernah ceritakan sebelum ini, 4 ramuan utama Vivix ialah Anggur Muskat, Eldeberi Eropah, Polyganum Cuspaditum dan Lobak Ungu. Jadi, kandungan Vivix ni yang bebas bahan kimia dan 100% dari tumbuhan semulajadi sangat sesuai untuk ibu-ibu berpantang terutamanya ibu-ibu yang bersalin secara pembedahan. 


Bila bersalin melalui pembedahan, ibu alami pengalaman berpantang yang payah, sakit dan lambat baik terutama di bahagian perut dan tulang belakang. Ini kakak sendiri alaminya sebab dah 2 kali czer tau.. Lagi satu ibu bersalin ni banyak urat putus tu yang jadi pelupa tu, rahim yang perlu dipulihkan, tenaga yang banyak hilang dan perlu pula tenaga untuk menyusu bayi.


Kelebihan Vivix Shaklee membantu ibu berpantang kerana ia :

- memulihkan sel-sel yang rosak.

- mengembalikan tenaga pada sel

- pelihara sel yang masih sihat.


Most customers kakak, ibu berpantang (especially secara czer) yang ambil Vivix, muka tak pucat, badan bertenaga dan ianya tidak mengganggu penyusuan langsung! Dan bonus berat badan boleh turun dengan cepat tau. Bukan overclaim, tapi, inilah kenyataannya.. 


Ini kakak share juga testimoni daripada ibu-ibu lain yang consume Vivix semasa berpantang:








Sekarang kakak sedang hamil anak ketiga. In Shaa Allah Vivix juga menjadi peneman untuk waktu berpantang. Pengalaman berpantang yang dulunya menyakitkan, memeritkan dan memenatkan kini berubah menjadi satu detik yang tidak sabar dinantikan kerana ia adalah satu pengalaman yang sangat mengujakan. 


Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.

Wednesday, January 11, 2017

Hati gembira bila insan tersayang semakin sihat

Tetiba teringat taw cerita bulan lepas. Ada seorang adik ni yang tinggal nunnn jauh di Johor bagitau kat kakak. Dia bagitau kakak, abangnya yang ada masalah diabetes dan menjalani operation kini luka operation tu hampir sembuh selepas 2 minggu consume #Vivix. Adik ni kata abangnya minum 2 kali sehari Vivix yang 100% bebas bahan kimia, dibuat dari tumbuh-tumbuhan semulajadi dan semestinya HALAL. 


Ni kakak screen shot follow-up kakak last month. Kakak rasa happy bila dapat berita ni tau.. Adik manis tu lagilah happy bila abangnya semakin sihat dan ceria. 



Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.

Sunday, January 8, 2017

Orang bisnes perlu sentiasa upgrade ilmu bisnes

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua. Dah hari Ahad kan. Apa aktiviti anda semua hari ini? Kakak seperti biasa, masa ginilah nak study semua nota-nota dan ilmu-ilmu bisnes. Sebab kemudian kakak nak kongsikan dengan group bisnes kakak, #groupBPM. Lama rasanya tak update pasal sesi personal offline coaching dengan anak-cucu bisnes. Jadi harini kakak nak update sikitlah. Korang jangan bosan lak ye. Kasi "can"lah... hehe..


Ini salah seorang cucu bisnes kakak, namanya Dalina. Dalina bermula dengan SID pada bulan November tahun 2012. Tak lama kemudian Dalina berjaya menjadi seorang Leader pada bulan May tahun 2013. Pada Oktober tahun yang sama, Dalina berjaya melangkah lagi setapak menjadi Big Leader. Dalina telah berjaya melahirkan beberapa orang Leader lagi di bawah empayar bisnesnya. Alhamdulillah kejayaan yang sangat cemerlang.  Dalina banyak menghadiri kelas-kelas dan personal one-to-one coaching untuk upgrade ilmu. 



Dalina ialah seorang ibu kepada 3 orang anak. Kehidupannya amat sibuk, namun Dalina amat bijak dalam mengurus organisasi bisnesnya. Dia seorang yang tidak mudah putus asa dan sering mahu berikan yang terbaik untuk team members agar berjaya sepertimana dirinya. Kakak suka rekomen siapa yang mahu berbisnes Shaklee belajar dengannya. 


Namun, sebagai seorang bisnes, Dalina percaya kita perlu mempunyai beberapa 'SENJATA BARU' untuk dihidangkan kepada audiens, prospek dan customer kita. Sebab itulah Dalina sentiasa upgrade ilmu bisnes.


Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.