Wednesday, August 23, 2017

Pinggang kurus bak kerengga, perut kempis bak anak dara

Adik pandang-pandang,
Pandang pada siapa,
Kalau pada kami haiiii gembira rasanyaaaa. 


Hehe. Lamaaaaa dah tawuuuu adik pandang kat kami. Mesti adik terbayang badan adik kurus bak kerengga diet 10 hari bila makan ini kannnn. 

Adik jangan risau. Ini vitamin bukan ubat kurus. Kami ni ramaiiii. Masing-masing ade tugasan sendiri. Jadi bila adik ambik ni, adik makin sihat, cergas, kurus dan bertenaga boleh lari padang bola 10 round. 

Walaupun adik control makan, adik akan kurang rasa lapar taw. Sebab set vitamin ni bagi adik rasa kenyang lamaaaa. 

Paling best bahagian badan yang menggeleber tu akan jadi padat. Lelemaks gediks semua terhakis. Kempis mempis perut adik tuu macam anak dara kampung. 😍

Dahla. Takyah tenung kami lama-lama gitu. Nanti adik termimpi-mimpi sampai sakit gusi, sakit gigi dan sakit hati kalau tak beli. Hehehe. 


Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


Monday, August 21, 2017

Urat tegang rasa ringan

Uihhhh! Tegangnya urat bahu ni tadi! 

Menyucuk-nyucuk rasa nak tercabut. Nak gerakkan kepala udah macam robot. 

Bila dukung Yusuf, adududu, terasa urat tegang macam getah ditarik panjaaaanggggg tunggu masa nak putus. Suami ajak bergurau pun kita rasa nak marah. 

Ada beli alat urut. Pernah pakai. Tapiiiii nak kena pegang pulak masa mengurut. Dan bila tengah sedap-sedap layan urut tetiba ada pulak tangan yang chumel picit-picit butang kat alat tu. 

Terus surrender mengurut. 

Mujur dah ada Ostematrix. Anytime sakit terus telan 4 biji kaplet. Yang bestnya kaplet Ostematrix ni jenis mudah telan. Takde rasa tersangkut kat tekak pun. 

Lepas telan Ostematrix kan, terus rasa nak baring. Ostematrix ni akan buat darah kita jalan lancar dari jantung ke seluruh tubuh badan. Jalan smooth je takde halangan. 

Sedor-sedor bila bangun tu, bahu yang berat dan menyucuk tadi dah rasa ringan. Lega seharian. 



Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Friday, August 4, 2017

Vitamin C penyejuk ibu-ibu menyusu

Ada ketikanya bila mak demam dan selsema, cukup risau kot berjangkit kat baby. Lepas menyusu, terus lena sesama. Tup tup esok pagi bangun, tenguk baby dah mula bersin-bersin. 

Adududu. Confirm dah berjangkit. Kesiyan tenguk baby bila hingus duk meleleh keluar dari hidung dia yang chumels tu. Sekali-sekala terdengar bunyi hidungnya tersumbat. Srott srott. Asyik kalih kiri kanan tak selesa nak bernafas. 

Disinilah pentingnya mak-mak menyusu ambil Vitamin C. Untuk bantu lemah lembutkan si virus tu. Supaya dia tak terus bergembira dalam badan kita. Supaya dia tak singgah dekat si chumel. 



Kalau tak ambik Vitamin C, nanti virus tu akan buat rumah banglo dalam badan kita. Lagi besar jemaah dia. Lagi melarat sakit kita. Lagi berdesup dia pegi dekat baby sekali. 

So. 
Mak-mak menyusu jangan skip Vitamin C taw. Baru kita tak mudah kena demam atau selsema. Nanti mesti awak seronok bila baby membesar dengan hepi sebab virus-virus jahat tak berani datang menyinggah lagi. 

Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in