”Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan manusia.”

Tuesday, December 23, 2014

GIVEAWAY dari UmmiIrfan.Com

Ini sticky post yea.. (^_^)

Whoaaa.. dah lama giller tak buat GA kat blog ni... ni tetiba rasa nak buat balik.. 

So, untuk para bloggers dan My Lovely Followers sekalian, terima kasih di atas kunjungan dan sokongan anda kepada kami. Jom join GIVEAWAY UmmiIrfan.Com ni.. Caranya mudah saje.. ;-))


1. GIVEAWAY ini akan diadakan SEMINGGU bermula hari ini, 16 Disember 2014


2. Anda cuma perlu:
i) UPLOAD gambar di bawah dengan tajuk entry:  "Saya mahu CANTIK dan SIHAT dengan VITAMIN E dan VITAMIN C. Jom dapatkannya pada HARGA PROMO di UmmiIrfan.Com" 
ii) LINK balik entry ni gambar di bawah ni.
iii) Tinggalkan komen di entry ini setelah anda SHARE untuk kami membuat kunjungan balas. 



Mudah kan? 



TARIKH TUTUP: 23 Disember 2014


CABUTAN akan dibuat pada: 25 Disember 2014



Untuk kali ini, HADIAH yang ditawarkan adalah seperti dalam gambar di bawah ini! 
Shaklee nonwoven bag, Shaklee dispenser dan Free 3 jenis Vitamin untuk 7 hari! :))


Jom sertai, mana tahu anda adalah yang bertuah! 
(p/s: GA ini adalah anjuran UmmiIrfan.Com dan tiada kaitan dengan pihak ketiga)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Saturday, December 20, 2014

8 cara mengasuh anak lelaki

Kami mempunyai dua orang anak lelaki.. alhamduLILLAH.. ALLAH pinjamkan mereka untuk kami.. ceria dan bahagia hidup kami suami isteri. Lincah, aktif dan suka ketawa itulah hobi mereka.. hahaha.. kadang-kadang kami pun tergelak sama dengan keletah mereka berdua.. 


Mendidik dan mengasuh anak lelaki ni bukan mudah.. saya tak pasti anak perempuan camne sebab takde lagi anak perempuan.. hihi.. next year kot In Shaa ALLAH.. anak-anak lelaki ni aktif dan lincah sangattt,, kalau fizikal kita tak kuat, melepek jugak jadinya., haha.. nasib baik makan Shaklee yea.. haha.. sempat iklan lagi... kalau tak makan Shaklee, seharian penat dan lesu jelah jawabnya..hihi..

Ok, harini saya nak kongsikan 8 cara untuk ibubapa mengasuh anak lelaki. 
Peranan Bapa:
1. Balik awal dari tempat kerja, mandikan anak jika masih dibawah 5 tahun.
2. Bawa anak bersiar-siar dan soend waktu bersamanya.
3. Ajak anak bergasak@bergumpal. Ini akan create bonding dengan anak lelaki yang memang sukakan aktiviti fizikal.
4  Anak lelaki akan anggap bapanya 'role model', maka bapa kena jadi yang terbaik. Apa yang bapa buat akan diikut oleh anak. Contoh: Jika bapa merokok, kebarangkalian untuk anak itu merokok apabila dewasa nanti sangat tinggi berbanding dengan bapa bukan perokok.
5. Dukung anak atas bahu. Ini membolehkan pemandangan anak itu dapat dilihat dari pandangan bapanya.

Peranan Ibu:
1. Anak lelaki belajar ilmj MENGASIHI daripada ibu. Bukan ilmu pengasih tau... ilmu pengasih saya pun takde.. hihi..
2. Ajak anak lelaki berbual tentang apa sahaja. Ceritakan padanya apa yang kita buat, aktiviti, serta hal-hal yang boleh dia beri pandangan. Ini akan create bonding antara ibu dan anak lelaki.
3. Berikan pujian atas usahanyan walaupun kecil.

Tanyalah Ustazah, Panel Ustazah Harlina Siraj.

Semoga perkongsian ini sedikit sebanyak dapat memberi panduan kepada ibu bapa di luar sana.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 




Friday, December 19, 2014

5 Rahsia untuk Hamil

Setiap pasangan yang berkahwin pasti inginkan cahaya mata. Tahun demi tahun menanti dan menunggu, telah cuba pelbagai cara dan amalan, namun masih tiada rezeki. Sabar itulah kunci utama. Tapi jauh di sudut hati meruntun untuk menimang cahaya mata. Sangat-sangat nak cahaya mata.. hati dan perasaan hanya ALLAH sahaja yang Maha Mengetahuinya.

jadi, di sini saya kongsikan 5 rahsia untuk hamil..  In Shaa ALLAH, denba usaha dan doa akan ada hasilnya buat anda berdua.

1.  Berdoa agar ISTERI cepat hamil
Sentiasalah berdoa kepada Yang Maha Esa agar di beri zuriat yang soleh atau solehah. Dan kemudian, melakukan semua tips ini, kerana Doa tanpa USAHA tiada hasilnya.

2. Lakukan hubungan intim dengan isteri ketika tahap kesuburan isteri tinggi.
Tambahan, ketika tahap sensitive hidung isteri meningkat atau berkesan (iaitu tidak selsema atau sakit hidung). Menurut pemerhati, jika seseorang wanita dimana tahap sensitiviti hidung kepada bauan adalah tinggi, dia berada dalam keadaan subur. Jadi, jangan sia-siakan peluang ini, bercintalah dengannya. Dan jangan lupa baca doa dahulu.

3. Kesabaran yang tinggi.
Diperlukan kesabaran mengatasi fakta bahawa hamil hanya 15% setiap bulan. Menurut pakar, Wanita berusia 30an k eatas memerlukan  8 bulan dan melakukan hubungan intim sebanyak 140 kali agar dapat hamil. Perlukan tahap kesabaran yang tinggi di samping berdoa selalu.

4. Kesihatan gigi dan rongga mulut.
Ini adalah syarat yang PENTING jika seseorang itu menginginkan anak. Kesihatan dan kebersihan di bahagian ini hendaklah diberi perhatian. Menurut pakar, infeksi gusi (infection) adalah salah satu penyebab kelahiran pramatang atau kematian janin. Selain itu, ia berpotensi melemahkan Sperma yang akan bercantum dengan sel telur wanita. Oleh itu, jaga kebersihan dan kesihatan rongga mulut dan gigi. Tambahan, kalau mulut anda berbau, tentu pasangan anda malas untuk mencium anda kan?

5. Foreplay atau pemanasan.
Ini bukan pemanasan global tetapi proses pemanasan atau “ringan2″ sebelum ‘exercise’. Menurut pakar, bagi lelaki yang melakukan foreplay sebelum ejakusi atau ‘klimaks’ akan mengeluarkan 25 juta sperma. Oleh itu, tambahkan adegan foreplay yang berkesan sebagai cara tepat agar wanita anda lebih mudah hamil.

Selain itu, anda yang mempunyai masalah kesuburan, boleh ambil set kesuburan untuk wanita dan lelaki seperti di bawah ini:


Fungsi GLA Complex : membantu mengawal selia haid yang tidak teratur, melegakan simptom PMS dan menstabilkan hormon.
Alfalfa : melegakan masalah keputuhan, berfungsi seperti kacip fatimah.


Fungsi Zink: Menyihatkan sperma.. dalam erti kata lainnya sperma takdelah putus ekor ke, kepala bengkok ke.. hihi..
Vitamin E: Meningkatkan pengeluaran air mani
Omega Guard: Melindungi jantung. Bila jantung lemah, darah sukar dipam ke seluruh tubuh badan, senang pancit... hihi..

Ok, meh saya share testimoni pengalaman saya sendiri. Anak pertama kami berusia 5 tahun bila anak kedua kami lahir. Puncanya ialah saya ada masalah cyst dan period tidak teratur. Bila period tidak teratur memang susah nak buat kiraan waktu subur semua tu.. jadi, saya dan suami mengamalkan set ini selama setahun setengah dan akhirnya saya disahkan hamil pada Dec 2012! AlhamduLILLAH..! seronok bukan kepalang., sekarang ni anak kedua kami dah berusia 16 bulan.. 

Ini lagi satu testimoni customer..




Apapun kita berusaha... mane tahu rezeki kita tahun 2015 dapat cahaya mata.. ALLAH makbulkan doa-doa kita.. yang penting apa jua cara kita kena usaha.. dan jangan berputus asa ok.. 

Boleh hubungi saya untuk mendapatkan set di atas bersama konsultasi percuma berterusan, jadual pemakanan yang betul dan TIPS-TIPS EKSKLUSIF. (^_^)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 






10 Tips Atasi Alahan teruk dan kekal bertenaga sepanjang hamil

Bila hamil, ramai ibu-ibu mengalami alahan yang teruk especially semasa trimester pertama. Kadang-kadang sampai lembik badan tak bertenaga nak buat apa kerja. huhu... so, harini saya nak share 10 tips untuk atasi alahan teruk ketika hamil:

  • Apabila bangun tidur pada waktu pagi, bangun secara perlahan-lahan, makan sedikit biskut biskut dan rehat 10-15 minit kemudian barulah bangun.
  • Makan sedikit tetapi kerap supaya perut tidak kosong. Contohnya, makan sedikit setiap 2 jam walaupun tidak lapar. Jika boleh elakkan mengambil makanan pedas, berlemak atau bergoreng.
  • Jika tidak tahan dengan bau yang kuat ketika memasak, buka tingkap dan kipas.
  • Petua menghidu bau limau nipis, limau kasturi atau halia boleh meredakan perut yang berasa sebu atau tidak selesa.
  • Minum air masak banyak untuk menggantikan bendalir badan yang hilang dan juga mengelakkan sembelit.
  • Elakkan minum ketika makan, sebelum dan dan selepas makan. Pengambilan air halia boleh mengurangkan rasa mual.
  • Pastikan waktu rehat yang cukup kerana alahan akan bertambah buruk apabila kepenatan. Tidur sekejap di siang hari kerana biasanya pada trimester pertama, wanita mengandung kerap berasa letih dan mengantuk.
  • Dapatkan bantuan untuk mengemas rumah dan menjaga anak yang lain (jika ada). pastikan peruntukkan masa untuk berehat.
  • Elakkan berada di tempat panas kerana alahan akan bertambah teruk.
  • Bergerak dengan perlahan dan dapatkan sokongan daripada individu yang rapat antaranya suami, ibu bapa ataupun rakan.

Selain itu, ibu-ibu hamil yang mengalami alahan teruk boleh juga mendapatkan produk Shaklee Peppermint Ginger Plus ini.



Saya kongsikan juga satu testimoni seorang ibu hamil, Puan Elin yang mengambil Set Hamil Shaklee sepanjang hamil. AlhamduLILLAH, beliau tiada alahan teruk dan kekal cergas bertenaga sepanjang hamil.


Inilah set hamil yang beliau consume


Set di atas adalah cadangan sahaja. Jika anda mempunyai kekangan bajet atau ingin mendapatkan vitamin yang diperlukan, boleh hubungi saya untuk mendapatkannya. Setiap pembelian akan mendapat jadual makan percuma dan konsultasi percuma berterusan. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.
**Penghantaran seluruh Malaysia dengan menggunakan khidmat Poslaju dan GDex. 

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Thursday, December 18, 2014

3 tanda tubuh kekurangan kolagen

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua.. 
Pagi yang indah, AlhamduLILLAH, kita masih dapat menyedut udara pagi ini.. Bangun awal pagi bukak pintu rezeki.. kan... Bagi yang bekerja, kita senyum selalu walaupun hati panas dengan perangai boss. Hihi.. Kita Istighfar dan selawat banyak-banyak, moga tenang hati kita. Takmo stress ok, stress ni nanti bukan setakat keja je tak selesai, muka pun berkerut, berkedut.. orang pun takmo dekat dengan kita. huhu.. 

Kulit wajah berkedut adalah salah satu petanda kolagen makin menyusut dalam tubuh badan. Jom lihat poster kat bawah ni 3 tanda kolagen semakin menyusut dalam tubuh badan. 

Purata KEHILANGAN KOLAGEN dalam tubuh badan kita ialah 1-4g SETIAP HARI. 
Dan bila kita mencecah 30's, badan kita hanya ada ~35% kolagen dan KEHILANGAN 65% kolagen!

Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat. Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.

Jom kita amalkan kolagen mulai hari ini sebelum semakin banyak kolagen menyusut dalam tubuh badan kita. Nak Shaklee Collagen Powder pada harga promo Buy 3 FREE 1, boleh hubungi saya ok! (^_^)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email