I am a Work-At-Home-Mom and a Shaklee Independent Distributor in Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.

Set Penyusuan Shaklee

Set Penyusuan Shaklee. Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,si ibu yang nak mula menyimpan stok, si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.

Set Kesuburan

Set Kesuburan ini adalah untuk suami dan isteri yang mahu merancang kehamilan dan mengatasi masalah kesuburan.

Set Ibu Hamil

Set Ibu Hamil untuk ibu-ibu hamil sepanjang kehamilan demi kesihatan ibu dan bayi di dalam kandungan.

Set Kecantikan Wajah Shaklee

Set Kecantikan Wajah Shaklee untuk kulit wajah yang cantik, berseri, glowing dan anjal.

This is default featured slide 5 title

Set Kesihatan Kanak-kanak. Sesuai untuk masalah ekzema, kurang selera makan, masalah sembelit, sering demam dan selsema, dan masalah asthma.

Thursday, June 23, 2016

Testimoni Mealshakes ~ Anak suka, ibu tak risau lagi

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua .. lama betul tak update blog. 😅

Oh yes..Tak sobe sobe nak share testimoni Mealshakes daripada My Lovely Customers....

Panas ni panassss... 🔥🔥🔥

inilah ibu-ibu yang BIJAK dan sangat menitikberatkan kesihatan anak-anak mereka. 😘😘😘💚💚💚

Alhamdulillah, anak-anak mereka suka dengan rasa French Vanilla Mealshakes yang sedap macam aiskrim tu! 😋😋😋  

Dan anak-anak yang dulu susah nak makan kini sudah ada selera makan..! 👏👏👏😋😋😋


Sekilas fakta tentang Mealshakes:
Mealshakes mengandungi protein, fiber(serat) dan zat gizi tambahan yang lengkap…


Satu hidangan Mealshakes memberikan 1/2 keperluan vitamin dan mineral yang penting untuk anda termasuklah 30% protin, 19 vitamin dan garam mineral utama dan 3gram serat. 

Mealshakes ini sesuai untuk semua peringkat umur..bukan sahaja untuk kanak-kanak, untuk orang bujang, berkahwin, ibu hamil, ibu menyusu, student atau warga emas..

Ibu mana yang tak sayang anak kan.. 💚💚💚 jadilah seperti mereka yang telah membuat pilihan yang BIJAK demi kesihatan anak-anak mereka.. 😍😍

Alhamdulillah.


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Friday, June 17, 2016

Tips Kurus >> 6 Khasiat Epal Hijau

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua. Alhamdulillah bertemu lagi kita dengan hari Jumaat iaitu penghulu segala hari. Alhamdulillah juga dengan rezeki yang Allah kurniakan kepada kita. Oh, kepada anda yang sedang dalam proses menurunkan berat badan, semoga ada progress! Bulan Ramadhan adalah bulan yang terbaik untuk menurunkan berat badan. 

Hari ini saya nak berkongsi tips kurus dengan anda. Ramai tahu buah epal hijau sedap di makan begitu sahaja. Ada juga yang suka mencicah dengan kuah rojak. Pasti rasanya sedap. Jika anda nak tahu banyak khasiat buah epal hijau terutamanya kepada anda yang mahu menurunkan berat badan. Jom sama-sama kita baca 6 Khasiat Epal Hijau :

1) Mengandungi serat yang tinggi dan antioksidan seperti flavonoid, betakarotena dan fitokimia.
Selain itu, ia juga mengandungi vitamin C, vitamin A dan vitamin B kompleks.

2) Kandungan agen antioksidan yang terdapat dalam epal mampu menentang radikal bebas serta dapat melambatkan proses penuaan yang menyebabkan kulit wajah cepat berkedut. Ia juga memperbaiki tekstur kulit wajah dengan memperbaharui sel-sel kulit dengan segera. Purata air lebih kurang 115.82 gram yang terkandung dalam sebiji epal juga dapat melembapkan kulit yg kering.

3) Dalam pada itu, fitokimia yang dijumpai dalam epal bukan sahaja membantu menghalang salur darah daripada tersumbat (penting untuk menghalang sakit jantung) malah ia juga menghalang sel kanser daripada merebak ke seluruh badan untuk keadaan tertentu.



4) TIP PENTING!!! Jangan biarkan epal terdedah lama selepas dipotong kerana ia boleh menyebabkan antioksidan mudah terbebas ke udara sebaik sahaja epal dipotong.

5) Epal yang mengandungi kandungan serat dan kalori yang tinggi penting dalam membantu proses mengawal berat badan. Serat dapat melambatkan kita dari berasa lapar manakala kalori pula dapat memberikan kita tenaga.

6) Berita baik!! Kandungan kolestrol serta lemak tidak terdapat dalam epal. So, sesiapa yang hendak berdiet, epal sesuai menjadi snek terbaik untuk mengalas perut dan juga membantu menguruskan badan.

Wahh... banyak sungguh khasiat buah epal hijau kan! Terus rasa nak beli buah epal hijau harini dan nak buat air macam kat bawah ni untuk berbuka nanti. 😆😆


Alhamdulillah.

Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Tuesday, June 14, 2016

Ramadhan waktu terbaik untuk kuruskan badan

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.. Saya doakan anda yang membaca entri saya ini sentiasa sihat, ceria dan positif setiap hari. 

Ramadhan kali ini ramai yang ambil peluang untuk kuruskan badan. Bagus sangat tapi saya harap anda mengamalkan cara yang baik, efektif dan berkesan bukanlah cara yang menyeksa diri sampai tidak mengambil makanan yang berkhasiat. 

Sebenarnya untuk kurus atau mengawal berat badan kita perlu kawal pemakanan yang kita ambil dari segi kuantitinya. Dalam pada masa yang sama sokongan supplemen/vitamin sangat perlu kerana apabila kita mahu kuruskan berat badan, kita akan kurang makan dan bila kita kurang makan kita akan kurang tenaga. Jadi, sokongan vitamin amat perlu untuk memberikan tenaga kepada tubuh badan agar lemak dapat dipecahkan dan disingkirkan keluar dan dapat membina otot-otot supaya tidak menggeleber bila lemak telah tiada. Semua proses ini memerlukan tenaga untuk merealisasikannya. Pernah anda lihat ada orang yang dapat turunkan berat badan tapi muka lesu, badan cepat letih, kulit kusam dan tidak bermaya? Ini semua kerana tubuh badan tidak mendapat zat dan tenaga untuk memberikan hasil yang optimum dan menakjubkan. Jika anda baca testimoni mereka yang berjaya kurus dan cantik ini adalah kerana mereka memberikan tubuh badan mereka keperluan nutrisi yang penting sepanjang proses menurunkan berat badan. Pengambilan air kosong sebanyak 2-3 liter sehari amat membantu dalam proses detoksifikasi. Selain itu, senaman (work-out) 20-30 minit sehari membantu meningkatkan metabolisme dan meningkatkan kecergasan tubuh badan. ☺️

Jadi untuk anda yang mahu menurunkan berat badan kami ada 2 produk yang paling murah dan berkesan untuk anda iaitu: 

1)LECITHIN
✅berfungsi sebagai pemecah lemak dalam usus.
✅mengelakkan pengumpalan lemak dalam usus
✅lemak dalam usus yg menyebabkan penyerapan nutrien menjadi tidak cekap.
✅mencantikkan dan melicinkan kulit wajah. 

2) HERB-LAX
✅melancarkan sistem pembersihan terutama kerak-kerak dalam usus yang dah bertahun tersimpan.
✅melegakan simptom-simptom sembelit terutamanya dibulan ramadhan ini.


Jadi, jika mahu kurus, pilihlah cara yang bijak, efektif dan berkesan agar tidak memudaratkan badan di kemudian hari. Untuk mengetahui tips boleh dapatkan jadual pemakanan vitamin yang betul berserta tips-tips eksklusif hana untuk anda My Lovely Customers, apabila anda mendapatkan Set Slimming Shaklee daripada saya. 

Alhamdulillah. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Saturday, June 11, 2016

5 tips menangani Healing Crisis

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua.. Salam 6 Ramadhan untuk semua pembaca blog ini. Selamat berhujung minggu bersama keluarga tercinta. Manfaatkannya dengan aktiviti berfaedah. 

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit tips bagaimana mahu menghilangkan "healing crisis" atau krisis penyembuhan. 

Apa itu Healing Crisis?
'Hering's Law of Cure'mengatakan Healing crisis ialah semua proses penyembuhan bermula dari dalam ke luar, dari kepala ke badan yakni pada keadaan bertentangan sepertimana sesuatu penyakit itu menampakkan tanda-tandanya.

Oleh yang demikian, tisu-tisu dan sel-sel mula membuang toksin. Jadi mereka yang pertama kali mengambil nutrien bermutu ini akan mula berasa tak sedap badan, mungkin demam, sakit kepala, sakit pinggang, muntah-muntah dan sebagainya.

Jadi bagaimana mahu mengatasinya? Jika anda baru mengambil vitamin/supplemen jangan takut jika berlaku simptom-simptom di atas. Ianya hanyalah sementara sahaja. Ini saya kongsikan 5 tips atasi healing crisis:

1. Banyakkan meminum air kosong untuk mempercepatkan proses krisis penyembuhan mudah agar badan tampak lebih sihat dan menawan. ☺️
2. Dapatkan tidur yang berkualiti.
3. Badan memberikan kesan positif kepada vitamin yang anda ambil.
4. Teruskan mengambil vitamin mengikut jadual yang telah ditetapkan.
5. Bernafas dengan lebih kerap dan lebih dalam untuk memastikan oksigen masuk secara optimum ke dalam tubuh badan. 



Sekian perkongsian saya hari ini.

Alhamdulillah. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Thursday, June 9, 2016

Testimoni Set Ramadhan Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Apa khabar.. Alhamdulillah hari ini ialah hari keempat kita berpuasa. Bagaimana puasa setakat ini? Saya harap semuanya baik-baik sahaja. Untuk ibu-ibu menyusu saya doakan agar perjuangan susu ibu sepanjang Ramadhan ini berjalan lancar. 

Oh, ya! Bagaimana dengan anak-anak kita yang baru belajar berpuasa? Mesti ada yang culas dan ada yang tidak kan.. hihi.. Walau apapun, Alhamdulillah mereka tetap mahu belajar berpuasa di usia yang muda.☺️ Pastikan mereka mendapat nutrisi dan air kosong secukupnya sepanjang berpuasa ini. Makan makanan yang berkhasiat dan berzat agar tubuh badan mendapat tenaga. Seperti ibu-ibu lain, anak saya Irfan juga baru belajar berpuasa. Saya berikan Irfan minuman tambahan iaitu Set  Ramadhan yang mengandungi ESP, Mealshakes dan Performance Drink. Tidak ketinggalan seorang sahabat saya iaitu Puan Intan Baizura yang membantu mengajar anaknya berpuasa. Ikuti perkongsiannya. 


Anak Puan Intan dapat berpuasa dan anaknya sendiri mengakui Set Ramadhan ini membantunya kekal cergas, kurang rasa haus dan tiada rasa lapar. Alhamdulillah. ☺️👏👏👏

Minum Set Ramadhan ini terbukti dapat membantu anak-anak kita sepanjang Ramadhan. Jika anda ibu bapa yang mahu anak-anak belajar berpuasa, eloklah amalkan Set Ramadhan ini. Set ini sesuai diamalkan semasa bersahur dan semasa berbuka, sesuai untuk seisi keluarga. ☺️

Alhamdulillah. 


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Tuesday, June 7, 2016

Minuman tambahan ketika sahur dan berbuka

Bismillahirrahmanirrahim.

Oh yess..! IBU-IBU MENYUSU dah mula order Performance Drink untuk bulan puasa ini. Memang sedap bila dicampurkan bersama-sama ESP. ☺️ .


Khasiat dan kebaikan Performance Drink untuk IBU -IBU MENYUSU:
# membantu mencegah dehydration
# membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
# bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan. 
# mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta.

Nak tahu apalagi kelebihan Shaklee Performance Drink boleh klik di sini. 

Minuman ini sangat "refreshing" dan in shaa Allah memberikan tenaga dan kecergasan sepanjang berpuasa. Bukan setakat ibu-ibu menyusu sahaja boleh minum malah seisi keluarga boleh minum dari yang kecil sehinggalah warga emas. Jika anda mahu mencubanya boleh hubungi saya di talian 012.2541296 untuk mendapatkannya secara terus mahupun pos. ☺️

Alhamdulillah. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Follow by Email