”Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan manusia.”

Thursday, March 26, 2015

Apa vitamin yang anda perlu beli sebelum GST?

Ada beberapa vitamin yang saya cadangkan untuk anda beli sebelum GST bermula bulan depan. 

Tips pertama ialah beli vitamin yang harganya paling tinggi iaitu Vivix. Dengan belian dua botol secara automatik anda juga mendapat FREE SHaklee Membership seumur hidup! Dapat JIMAT RM65. 


Kedua beli ESP pakej Promo Buy 6 FREE 1. Dapat JIMAT hampir RM400++! Banyaknya JIMAT tu? Apa yang anda akan dapat dengan belian Buy 6 FREE 1 ini?
- Dapat FREE Membership, Jimat RM65
- Dapat FREE setin ESP bernilai RM150
- Untung runcit RM324
- Dapat Cash back RM30+


Ketiga, beli rangkaian vitamin yang kita makan setiap hari. Contoh macam saya Set Menyusu, Set Kesihatan Kanak-Kanak (untuk anak-anak saya) dan Set Kesihatan Lelaki (untuk suami saya). 


Vitamin yang lain-lain, kita tunggu promosi bulan depan. hihi.. Oh ya! Promosi ESP berakhir 31hb ini tau.. Hubungi saya untuk mendapatkannya. :)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 







Wednesday, March 25, 2015

Testimoni ESP kurangkan masalah kulit berminyak dan kusam dalam 30 hari!

Harini nak kongsi kisah anak bisnes saya Che Min yang baru 30 hari mengamalkan Shaklee ESP tapi kulit wajah beliau nampak berbeza. Masa mula-mula jumpa anak bisnes saya ni kulit wajah beliau kusam dan berminyak. Tapi Sabtu lepas masa Private Session saya, tengok kulit wajah beliau.. mak aihh! Dah lain..! nampak cerah, tidak kusam dan kurang berminyak. Jom kita baca perkongsian beliau yang saya petik daripada blognya.. 
 --------------------------------------------------
Alhamdulillah..hari ini diberikan motivasi untuk menulis semula...hari ni nak cerita kisah cinta...

Satu canister dah cukup untuk membuatkan Che Min jatuh cinta!



Ada 5 sebab yang buat Che Min jatuh cinta pada canister pertama lagi:
1. Mudah larut. Si kesayangan pilihan Che Min ni sangat mudah larut berbanding beberapa jenama protein shake yang Che Min pernah minum.
2. Sedap. Serius sedap tau rasa soya yang light, kurang manis, memang kena dengan citarasa Che Min. Rasa nak tambah lagi jer bila minum...
3. Rasa kenyang. Mula-mula tak percaya, tapi ada sekali tu, Che Min degil minum lg 1/2 gelas lepas minum 1 gelas pertama...hehehe...memang kenyang la perut daku hari tu...takkan ku ulangi.
4. Guna air sejuk jer. Bancuh-bancuh satu gelas, terus boleh minum dan boleh ambil sikit buat masker kat muka, 2 in 1.
5. Muka Che Min kurang berminyak dan lembab jer lepas minum si kesayangan.

Ni baru kisah cinta dengan canister pertama ESP Soy Protein Isolate Powder dari Shaklee yang Che Min minum dan buat mask muka..episod-episod seterusnya dengan canister-canister kedua, tiga, empat dan seterusnya akan menyusul.

Harap-harapnya parut yang senang jadi kat muka Che Min pun cepat-cepat hilang, dark circle pun jadi sekata jer warnanya dan Che Min pun nak jadi muda macam kakak-kakak yang amalkan ESP. Esok Che Min cerita apa benda ESP ni sebab tetiba rasa nak beradu pulak...sebelum tu nak share satu lagi gambar sebelum berkenalan dengan ESP.

-------------------------------------------

Hebatkan ESP boleh mengubah seseorang menjadi yang baru! ececece.. hihi.. of course lar kan.. ESP ialah soya protin yang berkualiti tinggi. Bila sel-sel tubuh badan kita mendapat sumber protin yang berkualiti tinggi, sel-sel secara automatik jadi sihat dan kecantikan, kesihatan akan jelas terpancar pada wajah seseorang. Lagi satu ESP ni ada unsur Riboflavin dan Niacin yang fungsinya untuk memperbaiki kulit bermasalah dan menyihatkan kulit. haa.. patutlar mereka yang amalkan ESP ni dapat kesan berpakej! 

Anda boleh hubungi Che Min di talian 012-411 6115 untuk mengetahui lebih lanjut kisah beliau dan TIPS kulit wajah kurang berminyak dalam masa 30 hari! :)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Monday, March 23, 2015

Exclusive Private Session untuk Beautiful.Powerful.Masters (BPM)

Sabtu lepas, 21hb selesai Exclusive Private Session yang pertama untuk grup bisnes saya, BPM. Yang hadir 3 orang dan lebih mudah untuk saya FOKUS coaching. Banyak tips yang saya share haritu, teknik bagaimana nak set new target (sebab cycle baru dah bermula), cara nak dapatkan Car Bonus dalam masa 4 bulan, rahsia nak dapatkan International Trip (US/Umrah) dan tips bagaimana memikat pelanggan. Haa... banyak kan .. hihi.. private session 2 jam sahaja dan saya check 1-1 dan ajar 1-1 nak buat semua tu. AlhamduLILLAH, feedback daripada mereka yang hadir katanya private session gini rasa lebih rapat dengan mentor, semua target dan apa yang kita nak skor untuk cycle baru ni nampak jelas bila mentor check 1-1. Ye betul, mereka akan tulis masa tu jugak dan saya akan betulkan mane yang perlu.. Ok, jom kita layan gambar jap..


Antara mereka yang hadir


1-1 touch, exclusively !

Private session ini saya lebih open kepada newbies KHUSUS untuk susur galur saya, iaitu mereka yang baru register sebagai Ahli Shaklee dan baru nak mula bisnes. Mereka yang newbies ini sangat perlukan sokongan dan mereka perlu tahu apa yang Shaklee tawarkan. Jadi private session inilah saya terangkan dengan lebih jelas dan mendalam apa yang Shaklee tawarkan iaitu 3C - Cash, Car Bonus dan Convention. Ramai yang tak faham apa itu 3C, tak tahu caner nak skor dan nak buat target dan tak nampak apa yang Shaklee tawarkan. Saya sangat menggalakkan mereka datang private session saya ini. 

In shaa ALLAH, saya yakin mereka yang hadir Sabtu lepas akan terus menyerlah dalam 2 bulan ini. Saya doakan mereka semua akan naik rank cycle ini dan akan dapat tiket ke 1 tiket International Trip ke US! Untuk bulan April saya dah pun keluarkan schedule untuk private session ini. Jika anda nak join private session saya ini, anda haruslah menjadi susur galur saya ok! Jika belum, boleh register dengan saya sebagai Ahli Shaklee untuk join private session ini bersama-sama saya. :)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Friday, March 20, 2015

Testimoni Ibu Menyusu dengan ESP --> Susu banyak, jerawat semakin hilang, kulit kurang berminyak dan tiada migrain!

Sebenarnya kan, semakin banyak kisah cinta ESP yang saya baca, semakin teruja saya nak share dengan anda semua.. harini saya kongsikan lagi satu kisah cinta ESP anak bisnes saya Puan Juhaida seorang ibu menyusu yang berjaya menyusukan anak beliau sehingga 2 tahun setengah! Amazing kan! Siapa sangka dengan ESP sahaja mampu memberikan lebih dari apa yang kita mahu. Apatah lagi sebagai seorang ibu menyusu, dapat menyusukan anak sehingga 2 tahun pun sangat bersyukur, di tambah pula dengan kesan-kesan positif yang lain akibat pengambilan ESP.. hihi.. Sedikit imbauan bagaimana kami berkenalan.. kami berkenalan sebab suami kami adalah sahabat.. keinginan suami saya ingin membantu Puan Juhaida dan keluarga beliau untuk meningkatkan tahap kesihatan dan kewangan yang lebih baik menjadikan kami rakan bisnes sehingga kini. Puan Juhaida ni seorang yang banyak ilmu .. maklumlah beliau sebelum ni pernah bekerja sebagai nurse.. kalau ada apa-apa kemusykilan saya pun suka tanya kat beliau.. haa.. jom baca kisah beliau yang saya petik dari blognya ini..

---------------------------------------------------

Alhamdulillah..syukur sangat akhirnya saya dapat jugak SUPLEMEN yang dapat membantu masalah saya...Saya ni memanag ADA MASALAH JERAWAT,KULIT KUSAM,BERMINYAK & KULIT GELAP..Pada mulanya saya mencuba Suplemen Shaklee disebabkan saya mempunyai masalah susu merudum ketika menyusukan anak lelaki saya..dan sebab kedua saya nak cuba Suplemen Shaklee saya mempunyai masalah kulit muka..

Elok sangat lah Suplemen shaklee ni memang ALL IN ONE lah saya cakap..sebab dalam dapat membantu penyusuan dan masalah kulit saya..ia juga membantu masalah period saya yang hampir 1 tahun lebih tak datang period lepas melahirkan anak kedua...selalu sangat migrain...lepas consume shaklee Alhamdulillah tiada lagi migrain..badan cepat letih..dan paling nampak muka saya nampak sentiasa letih macam orang tak cukup rehat..dan semua ni berubah selepas saya consume Vitamin Shaklee..Suplemen yang saya ambil ialah ESP DAN VITAMIN C SHAKLEE.

Selepas saya mengamalkan Shaklee hasilnya memang sangat buat saya gembira..
HASIL YANG SAYA DAPAT IALAH >> 

1) SUSU BADAN SENTIASA PENUH WALAUPUN ANAK SAYA KUAT MENYUSU..Dan JIKA ADA KELAS MEMANG BASAH BAJU,TAK SABAR NAK SURUH ANAK MENYSUSU SIAP SUSRUH HUSBAND HANTAR ANAK KAT KELAS WAKTU REHAT NAK MENYUSU ANAK.

2) SUSU BADAN LEBIH PEKAT 

3) ANAK SAYA MENYUSU SEHINGGA 2 TAHUN SETENGAH,TANPA MENGAMBIL SUSU LAIN WALAUPUN DIPAKSA..

4) JERAWAT MAKIN KURANG

5) KULIT KURANG BERMINYAK

6) KULIT WAJAH BERTAMBAH CERAH,TIADA LAGI KULIT KUSAM DARI SEBELUM NI

7) TIADA LAGI MASALAH MIGRAIN

8) BADAN LEBIH BERTENAGA WALAUPUN SENTIASA STAY UP MALAM-MALAM BUAT ASSIGNMENT.

9) KURANG MENGATUK WALAUPUN BERADA DI DALAM KELAS DARI PAGI SAMPAI PETANG

10) BAIKI MASALAH PERIOD SAYA YANG HAMPIR 1 TAHUN LEBIH TAK DATANG,KINI ALHAMDULILLAH DATANG DENGAN TERATUR.


Kini saya masih bersusaha dengan Suplemen Shaklee untuk pulih sepenuhnya kulit wajah saya,hanya tinggal sedikit lagi untuk hilangkan parut yang makin pudar tu..Sebab saya YAKIN dengan Suplemen Shaklee SATU-SATUNYA Suplemen telah banyak membantu mereka yang mempunyai masalah kulit,kesihatan dan membantu untuk kesihatan lebih baik..Kerana Shaklee telah berada di pasaran hampir 60 TAHUN !! Sudah semesti mempunyai KEPRCAYAAN yang tinggi daripada semua pengunannya..

Kepada anda yang ingin mencuba Suplemen Shaklee..Usah bertanguh lagi..kerana anda akan rugi masa untuk mendapat kesihatan,kecantikan yang lebih baik..

--------------------------------------------------------------

Panjang lebar beliau kongsi cerita.. beliau sangat teruja kerana ibu menyusu yang mengambil ESP ini akan dapat pelbagi kesan positif.. itulah sebabnya saya berani kata Shaklee ESP adalah SATU-SATUNYA soya protin yang sangat BERBEZA dengan soya protin jenama lain di pasaran. Tak cuba tak tahu.. dah cuba rasa tak percaya malah teruja dan terus ingin berkongsi dan bercerita dengan orang ramai..! Inilah yang Puan Juhaida alami sekarang ni.. hihi.. Jika anda ingin mendapatkan Shaklee ESP secara terus daripada Puan Juhaida anda boleh menghubungi beliau di talian 013-500 0902, beliau ialah susur galur saya yang berada di Ipoh. Anda pasti akan mendapat TIPS EXCLUSIVE daripada beliau bagaimana beliau berjaya menyusukan anak beliau sehingga 2 tahun setengah.


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Thursday, March 19, 2015

Testimoni Ibu Menyusu --> Susu pekat, tak letih menyusukan pada waktumalam dan kulit putih cerah berseri!

Dua hari lepas saya share kisah cinta ESP Puan Dahlia yang berjaya menyusukan anak sehingga 2 tahun 4 bulan. Harini pula saya kongsikan lagi satu kisah cinta ESP anak bisnes saya nun jauh di Kota Kinabalu, Sabah yang berjaya menyusukan dua orang anak beliau dengan Shaklee ESP dan set penyusuan Shaklee. Puan Samsiah adalah seorang customer saya yang sangat setia dengan ESP sejak dari 4 tahun lepas. Beliau merupakan customer saya yang pertama dari Sabah dan saya sangat teruja kerana dipertemukan dengan beliau walaupun hanya di alam maya. Saya kagum dengan semangat beliau yang sangat bersungguh-sungguh dan tidak pernah kenal erti putus asa dalam menjayakan penyusuan kedua-dua anak beliau.. AlhamduLILLAH, kini kedua-dua anak beliau sedang membesar dengan baik sekali hasil susu ibu. Ikuti kisah cinta beliau yang saya petik dari blog beliau sendiri.. 
----------------------------------------------------------------------

Mulanya Sam kenal ESP dari SET 3M. Set ni Sam cuba mulanya nak tambahkan penghasilan air susu. Set ni terdiri daripada ESP, VITA-LEA, B-Complex, Vita-C, Alfalfa dan juga Ostematrix. Almaklum la..cuti bersalin kan ada 2 bulan saja. Memang kelam kabut sikit. Mana nak fikir cara banyakkan air susu, cara simpan stok dan cara nak bagi anak Sam susu perahan. 

Alhamdulillah, Sam dapat beli set ni dari Mama Lia...Selepas mengamalkan set ni..Sam mulakan proses penyimpanan stok...sungguh tak sangka...air susu sangat meriah.Almaklumla..ESP dan Alfalfa MILK BOOSTER saya.Susu yang dihasilkan juga kelihatan sangat pekat.  


Hasil Pump untuk 1 sesi

Bukan itu saja, Sam dah tak rasa letih susukan anak pada malam hari. Dulu siap bagitau mak letih susukan anak. Betul-betul rasa perbezaanya...rasa badan BERTENAGA...nak bangun pagi..malam..bila-bila pon ok saja.

Dari pemerhatian Sam, anak Sam pon tak merengek sangat..kenyang la tu kan...Ibu mana yang tak gembira tengok anak menyusu dengan tenang dan kenyang. Air susu ibu tuuuu. Rasa sungguh gembira waaa..sampai nak menitis air mata.

Sedar tak sedar..Sam dah amalkan pengambilan ESP dah nak 4 tahun...tak sangka bonusnya...kulit wajah Sam pon lebih cerah dari dulu...Bukan ibu saja dapat manfaat kulit cerah..kulit anak-anak Sam pon sama... Huaaaa...rugi rasanya kalau tak konsisten ambil ESP..yer la..nak wajah ni berseri-seri..Setiap hari kena minum ni..

------------------------------------------------------------------


Inilah Puan Samsiah bersama dua orang anak beliau.. dah besar dah anak-anak beliau., saya teruja dengan kisah cinta beliau ini.. mana taknya beliau yang bekerja masih mampu menyusukan kedua-dua anak beliau.. AlhamduLILLAH, rezeki ALLAH berikan.. dan ternyata Shaklee ESP sangat MENAKJUBKAN kerana dapat membantu ibu-ibu menyusu seperti Puan Samsiah dan ramai lagi ibu-ibu menyusu di luar sana.. seperti juga saya, Shaklee ESP pastinya menjadi teman setia kami.. 

Jom ibu-ibu menyusu, kita berikan yang TERBAIK untuk anak-anak kita demi masa depan mereka.. biar kita invest sekarang demi masa depan mereka.. In shaa ALLAH.. Oh, ya! Anda juga boleh terus menghubungi Puan Samsiah di talian 013-8837901 jika ingin mendapatkan ESP secara terus daripada beliau berserta TIPS-TIPS EKSKLUSIF untuk menjayakan penyusuan anak anda. 

Promosi ESP berbaki 10 hari lagi, jangan lepaskan peluang ini untuk mendapatkan yang terbaik untuk anak-anak anda. :)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email