Call | SMS | Whatsapp 012.2541296. Shaklee Trusted Seller. Pakar ibu menyusu dan masalah anak asthma. COD sekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya. Pos seluruh Malaysia.

Set Penyusuan Shaklee

Set Penyusuan Shaklee. Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,si ibu yang nak mula menyimpan stok, si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.

Set Kesuburan

Set Kesuburan ini adalah untuk suami dan isteri yang mahu merancang kehamilan dan mengatasi masalah kesuburan.

Set Ibu Hamil

Set Ibu Hamil untuk ibu-ibu hamil sepanjang kehamilan demi kesihatan ibu dan bayi di dalam kandungan.

Set Kecantikan Wajah Shaklee

Set Kecantikan Wajah Shaklee untuk kulit wajah yang cantik, berseri, glowing dan anjal.

This is default featured slide 5 title

Set Kesihatan Kanak-kanak. Sesuai untuk masalah ekzema, kurang selera makan, masalah sembelit, sering demam dan selsema, dan masalah asthma.

Saturday, March 18, 2017

Hobi traveling tapi hampir-hampir jadi pelarian

Hobi Kakak suka traveling. Kalau dikira adalah dekat 20 negara dah jelajah. Ehhh, takdelah banyak. hehe. Tapi dalam banyak-banyak negara Kakak travel, pengalaman travel di Paris adalah yang Kakak tak boleh lupa sampai sekarang. 


Masa di Paris beg Kakak kena snatched. Wallet, passport, student card, handphone semuaaaalah hilang. Menangis teruk Kakak kat tengah-tengah bandar Paris tu. Kawan-kawan pun terkedu dan buntu tak tau nak buat ape. Gila kau jadi pelarian di negara orang. Macamane niiiiiii??


Masa kejadian tu kami bereempat termasuk Kakak. Kami naik tren Metro nak ke next destination. Kakak pakai sling bag. Masa dalam tren Kakak leka berborak dengan kawan-kawan, sedar-sedar keluar dari tren, pegang sling bag dah ringan dan kosong! Menggigil tubuh badan terus menangis. Stress Kakak memikirkan nak keluar Paris tak boleh, nak masuk Uk semula tak boleh, paling sadis membayangkan nak balik Malaya pun tak bolehhhhh! 


Kakak dah tak boleh pikir apa nak buat. Blank terus. Kawan Kakak sorang ni cari nombor fone kedutaan Malaysia. Terus call dan Duta kata pegi balai polis buat report dan ambil gambar passport sesiap so Kedutaan akan keluarkan temporary passport supaya boleh masuk Uk. Nasib baik ada kawan-kawan yang tenangkan Kakak. 


Cabaran masa nak cari balai polis. Masa tu dah petang sangat. Kena cari cepat sebab nanti dah gelap lagi susah. Redah je tanya local French tapi kebanyakan mereka tak boleh cakap English. Sudahnya kami ke tren station dan tanya kat information counter mana balai polis terdekat. Akhirnya jumpa. Fuhhh, lega. Masa di balai polis pulak ada sorang je polis yang boleh cakap English. Bolehlar. Dia yang ambil all the details. Dan polis tu bagitau jika mereka jumpa passport Kakak bermaksud yang mencuri tu adalah mereka yang terlibat dengan sindiket passport palsu. Jika mereka tak jumpa bermakna yang mencuri tu adalah pickpocket and it could be anywhere dia dumped passport Kakak. Oklah, tak kisah dah. Janji Kakak boleh masuk Uk dulu. 


Next, dah settled di balai polis kami ke Kedutaan Malaysia. Masa tu dah 6.30pm. Masa sampai di kedutaan Kakak rasa lega sangat dan rasa selamat. Macam dah sampai Malaya je rasanya. Dapat call parents dan housemate kakak di Uk. Bertambah lega. Menteri di kedutaan keluarkan passport sementara untuk Kakak. Dapatlah Kakak masuk Uk dan balik Malaya. 


Kakak ingat lagi staff kat kedutaan bagitau kat Paris memang trend beg kena snatched especially bila kita berjalan in a group. Mereka ni semua professional. Snatched beg tanpa kita sedar. Tau-tau dah hilang semuanya. Jadi kena hati-hati. Alhamdulillah, lepas sebulan tiba di Malaysia, Kakak dapat kembali passport yang hilang tu diposkan oleh Kedutaan Malaysia di Paris. 



Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Sunday, March 5, 2017

Kegembiraan adalah untuk dikongsi bersama

Assalamualaikum dan Selamat Pagi. Lama betul Kakak tak hapdet blog. Tapi harini Kakak nak kongsi cerita bisnes sikit bagaimana Kakak pasti semua orang ada impian. Begitu juga dengan Kakak. 


Masa mula bisnes tahun 2011, kakak pakai kereta kecik. Kereta itulah ke tempat keja. Kereta kecik itu jugalah ambil dan hantar Irfan ke taska. Kereta itu jugalah "kedai bergerak" kakak. Masa tu kakak masih buat bisnes secara part-time. Kat belakang keta dan bonet keta penuh stok. Setiap hari bawak ke tempat kerja. Sebab bila balik kerja atau lunch time ada customer order, kakak dah ada ready-stock in hand. Gitu. 


Biarlah berkereta kecil tapi kakak happy sebab keta kecik ni banyak kelebihan. Boleh selit sana-sini, boleh parking kat tempat yang sempit dan boleh rempit ligan traffic light. hehe. Bila dah masuk tahun kedua berbisnes, kakak dah aim nak beli keta besar dengan hasil duit bonus. Bukanlah keta besar yang "besar" tu tapi cukuplah sekadar boleh masuk stok berkotak-kotak kat dalam keta, boleh naik ramai-ramai, boleh balik kampung dengan selesa (sebab kampung kakak dan suami jauh nun di utara), boleh tolong orang lain nak tumpang sama. Kakak lakarkan impian kakak di atas kertas dan tengok setiap hari. 


Alhamdulillah, tahun ketiga berbisnes kakak dapat capai impian kakak nak kereta baru dan besar tu. Masa dapat kereta tu, malam tu terus balik kampung. hihi. Betapa terujanya kakak! Nak tunjuk kat mak, mak ayah mertua dan semua adik-beradik. Bukanlah nak "menunjuk" tapi nak kongsi kegembiraan bersama-sama. Kalau dulu kereta kecil boleh naik kami sekeluarga je tapi kali ini mak ayah dan adik-beradik boleh naik keta tu sama-sama. Perjalanan menjadi lebih seronok sebab banyak perkara boleh dikongsi bersama. Kakak rasa best giller. 


Kakak pasti semua orang ada impian nak berkereta besar. Jangan lupa lakarkannya di atas kertas. Tak kisahlah istilah "kereta besar" kita tu camane kan, tapi, bila dah ada impian, niatkan dalam hati, andai esok aku berkereta besar aku nak bawak mak ayah dan keluarga naik kereta ni sama-sama, nak bawak kereta ni untuk perjalanan yang membawa barokah contohnya tolong hantar makanan ke rumah anak-anak yatim ke atau apa-apa tujuan yang membawa kita ke jalan yang diredhai Allah. 


Satu pesan kakak, biarlah impian kita tu boleh dikongsi bersama mereka tersayang dan orang sekeliling, serta memberi manfaat dan saham untuk akhirat nanti. 



Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Friday, February 3, 2017

Promosi menarik sepanjang Februari 2017

Bulan ni ada promosi #Ostematrix. Apa tu Ostematrix? 


Pil kalsium mudah ditelan untuk mereka yang nak hilangkan lenguh-lenguh kaki, cramp kaki, kebas-kebas kaki tangan, mengalami simptom PMS, masalah migrain dan masalah sembelit. 


Sesuai untuk ibu-ibu hamil, ibu-ibu menyusu, mereka yang seringkali stress dan keletihan, warga emas dan juga selamat untuk kanak-kanak berusia 8 tahun ke atas. 


Paling best Ostematrix Shaklee tiada silika gel, bebas bahan kimia, sentiasa selamat dan berkesan. Sebotol untuk sebulan penggunaan. 



Selain itu ada juga promosi tambahan iaitu:
1. Lecitin Beli 1 PERCUMA 1
2. Alfalfa (Small and Large) Beli 1 PERCUMA 1
3. Vitalea for Children Beli 3 PERCUMA 1

Hubungi Kakak di talian 012.2541296 untuk membuat pesanan anda. 

Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.

Thursday, January 19, 2017

Tips menurunkan paras gula dalam darah

Ini kisah benar. Kakak rasa bersalah kalau tak share cerita ni dengan korang. Dua orang customers kakak ni happy sangat bila abah-abah mereka semakin sihat dan boleh kawal gula dalam badan. Mesti semua nak tahu apa ikhtiar anak-anak ini kan. Haa.. ini kakak nak cerita ni.


Bila dapat tahu ayah mereka disahkan mengidap kencing manis yang kritikal (paras gula tinggi dalam darah), anak-anak ini dah mula risau. Bahaya paras gula dalam darah naik dan susah turun, mereka cepat letih dan lesu. Takut nanti dibiarkan, akan hilang jari tangan, jari kaki, atau luruh anggota badan yang lain. Jadi mereka sedaya upaya mengubah pola diet harian ayah mereka. Kurangkan pengambilan gula dalam makanan dan minuman harian, banyakkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan, kurangkan portion nasi, dan minum air kosong 3 liter sehari. 

Tak cukup dengan tu, mereka ajak ayah mereka bersenam sehari 15-20 minit. Bila bersenam peluh akan keluar secara tak langsung toksik juga dikeluarkan. Mereka juga berdoa setiap hari agar bapa mereka kembali sembuh. Mereka yakin dengan usaha dan doa pasti abah mereka semakin sihat. Alhamdulillah, selepas sebulan dengan diet harian yang baru dan bersenam, bapa mereka nampak sihat sikit dari sebelum ini. Nampak bertenaga. 

Tapi usaha mereka tidak berhenti di situ. Sape tak sayang Abah kan. Abah sorang je kat donia ni. Lalu, mereka berikan #Vivix kepada bapa masing-masing. Abah-abah ni pun kuat semangat nak sembuh, nak sihat semula. Jadi abah-abah ni konsisten amalkan Vivix. Selepas minum Vivix, kencing manis mudah dikawal dengan senang. Makanan yang dulunya tengok sahaja dah boleh makan. Paras gula dalam darah juga dah semakin elok. Ini feedback mereka:




Ehh.. macam magicc je. Takkan minum Vivix terus semua ok. Ape crita ni..

Sebenarnya dalam Vivix ada "resveratrol". Resveratrol ni adalah gabungan tumbuhan-tumbuhan polifenol. Semakin kuat dan terang warna buah-buahan atau tumbuhan itu, semakin ia kaya dengan polifenol. Tumbuhan jenis ni dia ada kekuatan pertahanan terhadap penyakit secara semulajadi. Bila kita consume tumbuhan kaya polifenol secara tak langsung sel-sel tubuh badan kita dilindungi dari penyakit dan jangkitan. Haa.. kuat gila tumbuhan ni. Kuasa Allah. Tapi tumbuhan yang guna pestisid dan herbisid takde/kurang resveratrol sebab dilindungi racun perosak. Anggur muscadine adalah anggur yang paling tinggi kandungan resveratrolnya dan anggur ini adalah antara ramuan utama dalam Vivix. 1 sudu teh Vivix ada 10 kali ganda resveratrol tau! 

Fungsi resveratrol untuk pesakit diabetes:

1. Menurunkan paras glukos dalam darah.

2. Melindungi salur darah akibat paras glukos yang abnormal.

3. Memperbaiki metabolime glukos.


Mujur dengan penawar Vivix kini mereka sendiri mengakuinya. Mungkin kebarangkalian untuk mujarab ambil masa sehingga dua minggu. Alhamdulillah. Vivix is part of our "usaha". On top of that usaha-usaha lain perlu juga dilakukan. In Shaa Allah dengan adanya Vivix akan membantu mereka lebih sihat. 

Jadi siapa yang ibu bapa berada situasi diatas boleh whatsapp paras gula dan bacaannya kepada kakak untuk keterangan lanjut. Abah ada sorang je dalam dunia ni. Beri yang terbaik demi mereka. 

#SHARE kisah ini dengan rakan lain. 

Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.

Friday, January 13, 2017

Boleh ke ibu berpantang consume Vivix?

Kak, saya baru lepas bersalin czer dan masih berpantang, boleh ke minum #vivix ni? Teringin ler pulak tengok orang lain semua cantik kebabom berseri dan kurus murus. 


Adik manis.. boleh sangat adik. Apa pulak tak bolehnya. Kakak sendiri amalkan Vivix sejak berpantang sampailah anak kakak menyusu sepenuhnya. 


Sebenarnya tiada masalah ibu berpantang dan menyusu nak ambil Vivix. Seperti yang pernah kakak pernah ceritakan sebelum ini, 4 ramuan utama Vivix ialah Anggur Muskat, Eldeberi Eropah, Polyganum Cuspaditum dan Lobak Ungu. Jadi, kandungan Vivix ni yang bebas bahan kimia dan 100% dari tumbuhan semulajadi sangat sesuai untuk ibu-ibu berpantang terutamanya ibu-ibu yang bersalin secara pembedahan. 


Bila bersalin melalui pembedahan, ibu alami pengalaman berpantang yang payah, sakit dan lambat baik terutama di bahagian perut dan tulang belakang. Ini kakak sendiri alaminya sebab dah 2 kali czer tau.. Lagi satu ibu bersalin ni banyak urat putus tu yang jadi pelupa tu, rahim yang perlu dipulihkan, tenaga yang banyak hilang dan perlu pula tenaga untuk menyusu bayi.


Kelebihan Vivix Shaklee membantu ibu berpantang kerana ia :

- memulihkan sel-sel yang rosak.

- mengembalikan tenaga pada sel

- pelihara sel yang masih sihat.


Most customers kakak, ibu berpantang (especially secara czer) yang ambil Vivix, muka tak pucat, badan bertenaga dan ianya tidak mengganggu penyusuan langsung! Dan bonus berat badan boleh turun dengan cepat tau. Bukan overclaim, tapi, inilah kenyataannya.. 


Ini kakak share juga testimoni daripada ibu-ibu lain yang consume Vivix semasa berpantang:








Sekarang kakak sedang hamil anak ketiga. In Shaa Allah Vivix juga menjadi peneman untuk waktu berpantang. Pengalaman berpantang yang dulunya menyakitkan, memeritkan dan memenatkan kini berubah menjadi satu detik yang tidak sabar dinantikan kerana ia adalah satu pengalaman yang sangat mengujakan. 


Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.