Friday, July 21, 2017

Bagaimana kita ukur kejayaan sendiri?

Apa istilah ukuran kejayaan kita?
Ya, ya. Kakak pasti setiap orang ada istilah berbeza tentang ukuran kejayaan. 

Ada orang dapat extra RM500 sebulan untuk tampung beli susu dan pampers anak dah berjaya. 

Ada orang dapat income kedua RM5000 sebulan dah dikira berjaya. 

Ada orang dapat beli kereta besar, rumah besar dengan hasil duit bisnes dah seronok dan berjaya. 

Dalam groupBPM, anak-anak bisnes yang boleh meningkat sales RM100-RM200 setiap bulan, Kak Vit raikan kejayaan mereka. Bukan mudah ye, newbies nak penetrate market. Debor dia mengalahkan nak dinikahkan. 

Yang Leader pulak, boleh menten efektif dan dapat develop seorang demi seorang leader dikira satu kejayaan besar. 

Cash money, free trip dan big bonus itu adalah reward atas hasil usaha mereka. 

Inilah sebabnya kenapa marketing plan Shaklee ada 6 langkah. Shaklee beri peluang setiap bulan untuk kami capai apa yang kami impikan. Jika bulan lepas tak berjaya, bulan ni boleh cuba lagi. Dannnnn, kami SENTIASA ada peluang tersebut sampai bila-bila. 

So.
Kita jangan double-standard ukur kejayaan orang lain. Sebab istilah ukuran kejayaan setiap orang berbeza. Asalkan ianya memberi manfaat pada orang ramai dan kepuasan pada diri kita, it is more than enough. 

But.
Bila kita MAHUKAN kejayaan besar, dah tentu kena banyak memberi. Takde kejayaan datang bergolek tanpa usaha, penat lelah dan pengorbanan. 

Now.
Tanya diri sendiri, kita ni dah bersedia nak berjaya ataupun tidak? 

Salam kejayaan penuh kasih sayang 


Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Wednesday, July 19, 2017

Berat turun 3 kilo dalam masa 2 minggu

Sebenornya tak susah pun nak kempiskan perut kita tu. Cik Salmah kat hujung taman nun ikutt je tips Kak Vit bagi ni. 

Minum air kosong wajibbbb 3 liter sehari. Tak boleh ngelatt. Bukan ape, air kosong diperlukan untuk flush semua lelemaks dan toksik dalam badan kita. 

Tapi.
Dia amalkan juga Alfalfa dan Omega Guard. 

Omega Guard untuk bakar lemak berlebihan dan upkan metabolisme badan. Kapsul lembut dan mudah ditelan. Bila makan takde bau hanyir ikan. 

Alfalfa pulak bukan sekadar angkut keluar lelemaks keluar dari badan tapiiiii bagi rasa kenyang. Sebab Alfalfa ni sebenarnya ialah FIBER. 

Lepas 2 minggu, berat turun 3 kilo, siap BONUS perut jadi kempisss. Adik-beradik datang beraya semua terkejut. Tenguklah testimoni dia kat bawah ni. Seronok kemahennn. 😄


Kak Vit pun terkejut dengan perubahan Cik Salmah. Magik katanya, tak kontrol makan pun boleh turun. Macam ni Kak Vit pun nak konsisten minum air kosong dan makan Alfalfa dengan Omega Guard. 


Baru boleh join Cik Salmah beraya dari rumah ke rumah tanpa rasa bersalah sebab apa saje dijamu tuan rumah kami boleh belasah sampai ke sudah. 

Lots of Love



Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk 

Monday, July 17, 2017

Cara atasi gastrik dan pedih perut dengan pantas tanpa ubat

Adududu.
Ginilah jadinya bila ada history masalah gastrik. Terlambat makan atau terlebih makan pun perut akan pedih. 


Malam tadi balik dari rumah terbuka, perut dah rasa pedih macam kena hiris dek pisau berkali-kali. Sampai nak bernafas pun tersekat-sekat. 😰

Berkerut-kerut dahi menahan sakit. Mata dipejam sambil berguling ke kiri dan kanan katil.

Nak berjalan ke dapur kena pegang dinding sambil terbongkok-bongkok. Bila berdiri tegak, kaki rasa menggigil. 

Dalam kepayahan, Kak Vit gagahkan jugak diri ke dapur bancuh segelas ESP dan telan 5 biji Alfalfa.

Lepas sejam gitu, alhamdulillah lega. Pedih perut tadi dah tak rasa. Hilang tah ke mana. Segar bijik mata. 

Cuba bangun dan berdiri. Syukur tak perlu terbongkok-bongkok lagi. Boleh jalan tegak macam biasa dah. 

Magik kan, perut dah rasa selesa dan nyaman. Seakan tadi Kak Vit tak diserang gastrik. 

Hilang kerut kat muka menahan sakit tadi. Barulah boleh senyum dengan anak-anak. 

Bila kita diserang gastrik atau pedih perut, itu tandanya perut kita sangat berasid. Mujur ada ESP dan Alfalfa. ESP dan Alfalfa ni bersifat ALKALI. Dan akan bantu NEUTRALKAN asid di dalam perut. 

Jadi.
Tak perlu ambik ubat lagi. :))

Lots of Love



Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in