”Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan manusia.”

Tuesday, September 23, 2014

Resepi bancuhan Shaklee Collagen Powder yang simple!

Harini nak share resepi simple dimple bancuhan Shaklee Collagen Powder dengan Jus Oren. Mudah sangat kan! Anda boleh nikmatinya bila-bila masa sahaja dan dimana sahaja. Inilah resepi saya setiap pagi sebelum breakfast. Yess.. saya ambil Collagen sebelum breakfast untuk meningjatkan penyerapan kolagen dalam tubuh badan. Nak lagi best anda boleh juga mixed dengan ESP tau..!


Selain itu Shaklee Collagen powder ni jugak boleh buat masker campur dengan Vivix...bestt..


Nak lagi bestt campur dengan sebiji Vitamin E.

Oklah, tu dia sedikit sharing resepi bancuhan Shaklee Collagen Powder dan cara-cara nka buat masker.. hasilnya memang kulit wajah jadi MOIST, SUPPLE dan TEGANG! Tak caya, cubalah! 

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Monday, September 22, 2014

Focus on What we Want is the key to success!

Ehh... tetiba tajuk entry arini slang London! haha.. apa kes..? saje je.. nak tulis tajuk entry takde idea.. tetiba keluar ayat bahasa Inggeris lak.. jadi layaannnn.. hihi..

Saya rasa saya tak pernah cite lagi mana-mana Majlis Master Celebration (MasCel) master-master dalam Shaklee ni.. banyak sebenarnya yang saya hadir, tapi tak hapdet dalam blog.. hapdet dalam fb jer.. jadinya, saya nak share Sabtu lepas saya berkesemlatan menghadirkan diri ke Majlis MasCel Master Nana. Actually beliau adalah anak biz sideline saya. Saya pun tak lernah mengenali beliau tu sebab saya nak hadir MasCel beliau.. nak dengar sharing dari mulut beliau sendiri bagaimana beliau berjaya naik ke rank Master.. beliau ni muda lagi tau.. anak pun takde lagi.. memang kagum sebab muda-muda lagi dah Master.. AlhamduLILLAH... jom layan gambar dulu..


Dalam majlis ni ada Master Parade di mana ke semua para master dalam Shaklee akan buat parade sebelum Majlis bermula. Tak dapat amik gambar masa Master Parade berlangsung sebab saya sedang susukan Yusuf. In Shaa ALLAH  next MasCel saya tunjukkan gambar caner rupa Master Parade tu.. tapi yang bestnya masa Master Parade ni ialah saya suka membayangkan diri saya berada dalam parade tu. Mungkin bukan hari ini, tapi satu hari nanti.. In Shaa ALLAH.. doakan saya ok! ��

Antara tips daripada Master Nana ialah kita perlu FOKUS dengan apa yang kita mahukan. Jika kita nak naik Master 3 bulan lagi, jadi FOKUS 'jalan' kita untuk naik Master.. jika kita nak income 5 angka dalam masa 4 bulan lagi, FOKUS untuk dapatkan income tu betul-betul... jika kita nak Car Bonus bulan ni, kita FOKUS untuk setelkan requirement nak dapatkan Car Bonus.. haa.. itu contohnya.. sebenarnya banyak yang kita mahukan dalam hidup kita ni kan, tapi kita FOKUS satu demi satu, peringkat demi peringkat dan setiap satu tu kita buat betul-betul, sungguh-sungguh.

Actually ada banyak lagi tips dan rahsia kejayaan beliau seperti ikhlas, disiplin, sentiasa memberi, dan ada banyak lagi. Namun apa yang beliau beritahu tu adalah apa yang saya telah buat, sedang buat dan akan terus buat demi niat saya membantu anda dan juga grup bisnes saya. In Shaa ALLAH.

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Sunday, September 21, 2014

Car Bonus! Susah ke nak dapatkan Car Bonus ni..?

Lama blog tak berhapdet.. hihi.. agak bz sikit sebab keluarga mertua bertandang ke rumah, mak sendiri pun datang ke rumah.. jadinya, bawak mereka jalan-jalan sana-sini sempat hapdet fb dan page saya je tapi blog ni tak berkesempatan.. terima kasih kerana anda masih setia menyokong UmmiIrfan.Com ni..

Ok, saya nak cite ni.. seperti yang anda maklum dan tahu, dalam bisnes Shaklee ni, Shaklee menawarkan 3C iaitu Cash, Convention dan Car Bonus. Ok, Cash tu ialah bonus kita dapat setiap bulan hasil daripada jualan dan berapa orang leader kita ada developed (leadership bonus). Convention pula ialah point kita peroleh yang membolehkan kita layak pegi trip dalam dan luar negara berserta Umrah. Semua trip dan percutian ini ditaja sepenuhnya oleh Shaklee. Memang 5 star punya trip/ percutian. Dann.. C yang ketiga ialah Car Bonus. Car Bonus ni kita dapat bila kita dah achieved target untuk melayakkan kita mendapatnya. Tipsnya mudah. Bantu orang ramai... bantu downlines kita dan kita juga akan dibantu secara tidak langsung untuk dapat Car Bonus tu. Lagi banyak kita bantu orang ramai dan downlines kita lagi banyak kita dapat. First Car Bonus saya, saya dapat RM1100.50 pada January 2013. Dah setahun 7 bulan dah menikmati Car Bonus ni. Ehhh.. apa bentuk Shaklee bagi? Shaklee bagi kereta ke, bagi kedai kereta ke atau apa? Shaklee tak bagi kereta tapiiii Shaklee bagi dalam bentuk Cashhhhh... so terpulang pada kita nak beli kereta besar ke, kecik ke, panjang ke, pendek ke, nak beli kedai kereta pun belilah... hihi.. Dan Car bonus saya tu dah meningkat dari RM1k kepada RM1500, RM1800 dan ianya akan terus meningkat selagi mana kita membantu orang ramai dan downlines kita. 

Ok, ni nak cite pulak keta apa saya beli.. hihi.. AlhamduLILLAH, kami beli keta Alza Advanced (Full Specification). Saya ni kalau beli keta memang nak full spec je senang sebab saya tak suka nak tambah sana, nak tambah sini, nak adjas sana, nak make-up sana sini situ. Saya nak keta tu dah sedia cantik, isi minyak terus jalannn je.. tapii yang paling penting ialah selesa kami anak-beranak! hihi.. Saya memilih Alza Advanced kerana keselesaan. Saya ada dua orang anak kecil (setakat ni masih 2 orang..hihi..), dan kami ni gemar travelling.. balik kampung, jalan ke Melaka, Johor, Pahang.. mana-manalah.. jadi, dah pasti bawak barang pun banyak kan, so senang sikit sejak ada Alza ni., main sumbat je dalam keta tu ha.. hihi.. anak-anak nak tidur baring pun selesa... haha.. nak tidur baring lagi best sila tidur di rumah yea.. haha.. saya nak menyusukan Yusuf pun selesa... minyak jimat pun yea tau! Kiranya isi minyak RM120 tu boleh pegi-balik Dengkil-Alor Star. Jimatkann.. 


Dari segi performance lak, memang tip-top. Alza ni guna enjin Vios. So, memang sedap bawaknya.. tapi nak laju macam keta sport Polo GTi atau BMW tu takdelah kan.. hihi.. dah nama pun family car.. lagi satu bolehlar naik reramai sikit dlm 6 orang gitu.. seat belakang tu sesuai untuk kekanak je.. tapiii kalau rasa-rasa saiz badan tu kekanak boleh gak selit kat seat belakang tu.. hihi.. 

Ok, setakat tu cite pasal keta Alza. AlhamduLILLAH, sebenarnya saya tak pernah terfikir boleh dapat beli kereta lagi sebab dahlar tak bekerja kan cuma buat bisnes Shaklee ni sepenuh masa di rumah. Tapi, siapa sangka, rezeki anak-anak, saya dapat beli kereta lagi dengan Car bonus ini. Sebenanrnya bisnes Shaklee ni telah menjadi pendapatan UTAMA keluarga kami dan pendapatan TETAP kami sekeluarga. Walaupun nampak saya buat 'sambil-sambil' saje tapi inilah sumber utama pendatan kami. Yang penting NIAT di hati. Mesti tahu kenapa kita berbisnes Shaklee ni? BETULKAN NIAT. Bantu orang ramai dan bantu downlines kita. In Shaa ALLAH, ALLAH akan bantu kita 10 kali ganda lagi. Itulah rahsia saya dalam bisnes ini. 

Sekian..

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, September 17, 2014

Kenapa Mealshakes terbukti berkesan meningkatkan selera dan meningkatkan sistem imun anak?

Sejak semalam saya update dengan setiap Promo Mealshakes Buy 3 Free 1 kita boleh menderma di mana 10% dari pembelian kita tu akan disalurkan ke 2000 buah rumah kanak-kanak yang kurang bernasib baik, ramai rupanya dah booked nak beli 1 set setiap seorang. AlhamduLILLAH.. saya percaya dan yakin setiap anda yang membaca entry ni adalah seorang yang berhati mulia dan bermurah hati.. bayangkan kita mendapat doa daripada mereka yang menerima pemberian kita tu.. MaShaa ALLAH, best kan.. 

Ok, itu cite membeli sambil beramal.. harini saya nak continue berkongsi cerita ibu-ibu yang memberikan Mealshakes untuk anak-anak mereka.. Jom kita baca testimoni dua orang ibu ini..








Kenapa Mealshakes terbukti berkesan meningkatkan selera anak anda, membantu meningkatkan sistem imun tubuh badan anak? Ini kerana Mealshakes mengandungi 24 jenis multivitamin dan multimineral termasuk protin dan fiber. Nutrisi lengkap yang diperlukan oleh tubuh badan anak-anak kita.


Kiranya setin Mealshakes ni dah lengkap semuanya. Segelas bancuhan Mealshakes anak kita akan mendapat semua khasiatnya.. especially anak-anak kita yang memilih makan tu kan.. picky eater kata orang.. sayur tak makan (anak saya pun sama.. hihi..), ayam tak makan, ikan takmo.. buah taknak.. haish serba-serbi taknak.. nak nasik, ikan dan kicappp.. itu je... dah definitely kita perlu beri sokongan supplemen kepada anak-anak kita ni. Kalau tak bagi, memang mudah penyakit hinggap dan virus menyerang.. mudah jatuh sakit.. of courselah ada masa anak kita akan jatuh sakit, tapi, sekurang-kurangnya kita berusaha KURANGKAN KEKERAPAN mereka jatuh sakit tu.. supaya mereka dapat menikmati kehidupan kanak-kanak mereka dengan happyyy... susah hati kan bila anak asyik demam, selsema, batuk... harini baik, minggu depan sakit balik... kesiyannn.. 

Saya berikan Mealshakes kepada anak saya Irfan sejak 3 tahun lepas lagi... anak saya ni yang mengidap asthma memang tak tinggal supplemen Mealshakes ni.. Anda nak cuba? Boleh hubungi saya untuk mendapatkannya. 

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Tuesday, September 16, 2014

Mealshakes dapat PERCUMA setin, kita pula boleh menderma.. bestkann..

Bulan ni memang special sangattt.. sebab apa.. dahlar ada Promosi Berganda Mealshakes dan Collagen, kita pulak dapat membeli sambil beramal dengan Promosi Mealshakes Buy 3 Free 1 ini.

Konsep menerima ialah kita perlu memberi terlebih dahulu.. Beruntung mereka yang membeli Promo Mealshakes bulan ini kerana setiap pembelian Mealshakes Buy 3 Free 1, 10% akan disalurkan kepada 2000 rumah kanak-kanak yang tidak bernasib baik, yang istimewa..  

Alangkah gembiranya mereka yang menerima dan sangat beruntung kerana kita dapat memberi..

Jom sama-sama kita memberi kepada mereka yang memerlukan. Dan untuk anda My Lovely Customers yang mendapatkan Set Promo Mealshakes Buy 3 Free 1 ini, saya ada sesutu yang SPECIAL untuk anda.. nak tau apakah itu.. boleh hubungi saya untuk mendapatkan Set Promo ini. ;)





Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan