I am a Work-At-Home-Mom and a Shaklee Independent Distributor in Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.

Set Penyusuan Shaklee

Set Penyusuan Shaklee. Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,si ibu yang nak mula menyimpan stok, si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.

Set Kesuburan

Set Kesuburan ini adalah untuk suami dan isteri yang mahu merancang kehamilan dan mengatasi masalah kesuburan.

Set Ibu Hamil

Set Ibu Hamil untuk ibu-ibu hamil sepanjang kehamilan demi kesihatan ibu dan bayi di dalam kandungan.

Set Kecantikan Wajah Shaklee

Set Kecantikan Wajah Shaklee untuk kulit wajah yang cantik, berseri, glowing dan anjal.

This is default featured slide 5 title

Set Kesihatan Kanak-kanak. Sesuai untuk masalah ekzema, kurang selera makan, masalah sembelit, sering demam dan selsema, dan masalah asthma.

Monday, May 23, 2016

SHAKLEE SKIN CARE SET REVIEW - KULIT WAJAH BEBAS MINYAK, JERAWAT SEGANNAK KELUAR

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua.. Harini saya nak buat review tentang Shaklee Skin Care Set yang saya pakai sekarang ini. Kiranya ini adalah testimoni saya sendiri. Tak sobe-sobe nak share dengan anda semua sebab hasilnya sangat menakjubkan. 😄

Kulit wajah saya jenis berminyak, sensitif dan kadangkala ada timbul jerawat sikit sana-sini. Bila kulit berminyak ni perlu berkira-kira dengan pemilihan skin care set terutamanya kulit wajah seperti saya ni sangat sensitif dengan bahan-bahan yang digunakan dalam produk. Tapi dengan Shaklee saya tidak ragu-ragu kerana saya yakin kesemua rangkaian produknya sentiasa selamat, sentiasa berkesan dan sentiasa mesra alam. ☺️☺️

Jadi saya gunakan Nutriwhite Cleanser, Softener, Enfuselle Balancing Moisturizer dan Nutriwhite Overnight Cream. Selepas 3 bulan gunapakai set ini, seriously kulit wajah kurang berminyak, jerawat pun malu nak keluar tau! Dan paling best liang-liang pori semakin mengecil, kulit wajah jadi smooth and silky. Mari saya bongkarkan rahsianya.

🌹Nutriwhite Cleanser >> membersih hingga ke dalam untuk menghapuskan toksik dan melembapkan. Sekali cuci memang bersih habis muka.
🌹Nutriwhite Softener >> Mengembalikan keseimbangan pH semulajadi kulit. Pori-pori mengecil tau.
🌹Enfuselle Balancing Moisturizer >> Mengimbangkan lembapan kulit agar segar dan berseri tanpa kilauan. Ini memang best. Kulit tak berminyak lagi pakai ni.
🌹Overnight Cream >> Yang ini PALING WIN! Saya suka sangat Overnight Cream ni. Bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui kulit. Bangun pagi kulit rasa smooth, silky and supple. Bonus lingkaran hitam bawah mata juga semakin pudar! Eh yang ini pun bantu kurangkan jeragat dan cela ok. WIN sangat kan! ☺️😍


Inilah skin care set kesayangan saya. Satu set ini Harga Retail RM570, tapi kalau anda nak "harga istimewa" boleh hubungi saya ok! ☺️ Set ini tahan lama tau, saya baru pakai 3-4 bulan tapi tengoklah Enfuselle Moisturizer tu baru banyak tu je luaknya. ☺️ Yang lain-lain boleh tahan 6-8 bulan. Berbaloi sangat dengan harganya. 

Jika anda mempunyai jenis kulit wajah seperti saya, saya cadangkan ambil satu set terus sebab anda boleh konsisten pakai dan akan berpuas hati dengan hasilnya. Jika anda jenis kulit lain dan ada jerawat banyak saya juga akan cadangkan rangkaian Skin Care Set yang sesuai untuk anda. Jadi boleh PM saya atau Whatsapp saya di talian 012.2541296 untuk mengetahuinya dengan lebih lanjut. Pasti nampak berseri masa Hari Raya nanti. ☺️

(ps: Gambar takde edit camera 360 ok.. ☺️)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Thursday, May 19, 2016

Testimoni ibu menyusu dengan Alfalfa

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum dan Selamat Pagi.. harini saya sangat teruja ingin kongsikan satu testimoni daripada My Lovely Customer yang mengambil Alfalfa dari awal menyusu sehinggalah sekarang. 

Kami berkenalan sejak tahun 2013, sejak itulah Puan Nora mengambil Alfalfa. Puan Nora ialah seorang ibu yang bekerja. Alhamdulillah anak kedua beliau dapat menyusu sepenuhnya sehingga umur setahun dan kini, anak ketiga beliau berusia 8 bulan masih menyusu, malah stok EBM banyak dapat dikumpulkan. 


Sebagai ibu menyusu, saya sedar dan tahu ibu-ibu menyusu yang lain juga memerlukan sokongan dari segi moral dan juga pemakanan yang seimbang untuk menjayakan fasa penyusuan susu ibu. Jadi, untuk anda yang memilih UmmiIrfan.Com, setiap pembelian anda akan disertakan sekali tips dan jadual makan vitamin yang betul untuk mendapatkan hasil seperti yang diinginkan. ☺️

Hubungi saya untuk mendapat Set Menyusu Shaklee sebab ada promosi sempena promosi Alfalfa bulan ini. ☺️
☺️

Alhamdulillah.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, May 18, 2016

7 Manfaat Utama Alfalfa Complex untuk detoks dan pelbagai masalahkesihatan

Bismillahirrahmanirrahim

Sebelum ini saya pernah kongsikan keistimewaan Alfalfa yang membantu masalah arthritis, asthma dan lain-lain. Hari ini saya kongsikan 7 lagi kelebihan Alfalfa (dengan lebih mendalam) yang dapat membantu mengatasi masalah kesihatan kita. 

💪Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. 

👏Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan. 

👌Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit. 

👍Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol. 

👊Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor. 

Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit 

👉Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan



🕵Lain-lain Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Shaklee / Alfalfa Complex Shaklee  

☘Legakan sakit-sakit sendi dan belakang. 

☘Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan. 

☘Memberi kelegaan semasa period. 

☘Membantu Merawat arthitis 

☘Membantu Merawat athma 

☘Mencuci usus bagi membuang toksik 

☘Membantu membuang angin dalam badan 

☘Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor 

☘Meneutralkan asid dalam badan 

☘Membantu masalah keputihan pada wanita. 

☘Membesar dan menegangkan payudara. 

☘Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri. 

☘Memulihkan urat selepas bersalin. 

☘Milk booster 

☘Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 

☘Meningkatkan stamina lelaki 

☘Membantu Melegakan masalah sembelit

wahh !!! bestkan Alfalfa Shaklee.. Banyak sungguh manfaatnya. 

Jadi, rasanya anda perlukan Alfalfa atau tidak? 😉 Harga boleh milik punyaaaa.. boleh PM saya untuk mendapatkannya sementara promosi masih berlangsung. 

Alhamdulillah. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Monday, May 16, 2016

Apa yang terkandung dalam setiap sachet Shaklee Collagen Powder

Saya pasti mereka yang mengambil Shaklee Collagen Powder secara konsisten tertanya-tanya kenapa kolagen Shaklee memberi kesan seawal 5-7 hari. Walaupun ujian klinikal membuktikan ianya berkesan dalam masa 8 minggu, rata-rata customers kami memberi feedback kesannya dapat dirasai dalam 5-7 hari. Boleh baca di sini. 


Apakah yang terkandung dalam setiap sachet Shaklee Collagen Powder ini yang mampu memberi kesan sebegitu cepat dan pantas? Ini saya "reveal" 4 kelebihan dalam setiap sachet Shaklee Collagen Powder:

✔️Setiap sachet Shaklee Collagen mengandungi 400 mg kolagen ikan (jarang terdapat pada kolagen lain)

✔️Setiap sachet Shaklee Collagen mengandungi 100 mg vitamin C (kebiasaan hanya sekitar 4 – 10 mg pada kolagen lain) ~ hampir 25 kali ganda

✔️Setiap sachet Shaklee Collagen mengandungi 4 gram protein (kebiasaan sekitar 1 mg bagi kolagen lain) ~ hampir 4 kali ganda

✔️Setiap sachet Shaklee Collagen mengandungi 1 gram vitamin B6 (kebiasaan sekitar 0.1 – 0.2 gram bagi kolagen lain) ~ hampir 100 kali ganda.

Itu baru mengambil contoh 4 nutrisi biasa yang terdapat dalam kebanyakan kolagen. Belum lagi termasuk rendah karbohidrat, rendah gula dan tanpa lemak.

Jadi rasanya lebih bijak untuk anda nilaikan sendiri. Yang mana yang terbaik untuk anda. Lebih tepat jika kita perhatikan kandungan setiap apa yang bakal kita makan berbanding cuma mengambil kira berapa sachet dan harganya sahaja kan? Jadi, masih merasakan Shaklee Collagen Powder mahal? 😉


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Friday, May 13, 2016

Tips untuk atasi masalah kulit kering

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua.. Hari ini saya ingin berkongsi 4 tips untuk mengatasi masalah kulit kering. 

Kulit merupakan organ terbesar bagi badan kita. Jika ianya dipanjangkan bidangnya kira-kira sebesar 18kaki persegi. Ini bermaksud begitu banyak sel kulit yang harus dipelihara dan digantikan. 

Kebanyakan orang menganggap kulit sebagai organ yang pasif, tetapi ia sebenarnya sangat sibuk. Banyak penyakit muncul pada kulit sebelum kita benar-benar merasa sakit. Antaranya ialah kulit pucat disebabkan kekurangan zat besi, kulit mudah lebam disebabkan paras Vitamin C yang rendah. Kurang tidur punca kulit kita kurang bermaya. Stress punca kulit kusam. Jadi bagaimana mahu mengatasi masalah ini?

4 tips untuk atasi masalah kulit kering:
> Hadkan pengambilan daging merah. 
> Fokus dengan pengambilan Omega, Vitamin E dan Beta-Karotena. Minyak ini akan menyerap ke dalam epidermis menerusi kelenjar sebum serta membantu mengekalkan kulit lembut dan lembap.
> Ambil protin untuk mengekalkan kelembapan dan menjamin kulit halus dan lembut. 
> Tingkatkan pengambilan kolagen kerana kolagen mempunyai fungsi untuk mengikat gentian-gentian protin tadi agar kulit menjadi tegang, anjal, lembut, licin dan tidak kering. 



Di Shaklee kami mempunyai kesemua "makanan" untuk masalah kulit kering seperti yang disebutkan di atas. Dan pastinya untuk kesan yang cepat dan menakjubkan kebanyakan pelanggan kami akan mengambil Shaklee Collagen Powder. Kesannya dapat dirasai seawal 3-5hari! 

In Shaa Allah akan bersambung di entri kedua pula.. :))

Alhamdulillah.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, May 11, 2016

Kenapa makanan tambahan penting dalam penyusuan?

Bismillahirrahmanirrahim

Itu dia.. pagi ini saya mulakan entri dengan bertanyakan soalan kepada anda semua.. Pernah tertanya tak kenapa pentingnya makanan tambahan dalam penyusuan? Untuk tambah susu sahaja atau untuk kesihatan jangka panjang ibu dan anak atau sekadar mengikut trend masa kini?

Hampir semua pakar perubatan terkemuka bersetuju bahawa penyusuan ibu merupakan sumber khasiat terbaik bagi seorang bayi. Kita sedar dan tahu kualiti susu ibu mungkin berbeza-beza. Kesihatan serta pengambilan vitamin dan mineral seorang ibu akan mempengaruhu kualiti pemakanan bagi susu yang dihasilkannya. 

Penyusuan memerlukan paras pemakanan yang lebih tinggi daripada kehamilan. Daripada lebih kurang 18 nutrien yang harus dipertingkatkan semasa kehamilan, 8 darinya harus lebih dipertingkatkan semasa penyusuan. Ibu-ibu yang mempunyai pengambilan diet terhad mungkin menghasilkan susu yang kurang Vitamin A, C dan beberapa jenis B-Complex. Oleh itu saya menambah dengan makanan tambahan EPA yang mengandungi asid dokosaheksaenoik (DHA). Asid lemak ini amat penting dalam mengembangkan tisu saraf bayi anda. 

Pemakanan tidak sempurna ketika kehamilan atau penyusuan boleh membawa kesan berpanjangan pada perkembangan dan kesihatan anak. Jika anda bercadang untuk menambah diet anda - sebenarnya saya amat bersetuju anda berbuat demikian - pilihlah suatu yang berkualiti. Ini merupakan tempoh genting dalam kehidupan anak anda dan inilah masanya untuk memberi perhatian kepada pemakanan optimum. 



Pilihan saya sepanjang penyusuan susu ibu kepada Yusuf semestinya Set Penyusuan Shaklee yang lengkap dengan protin, multivitamin (12 vitamin dan 8 mineral), B-complex (8 jenis vitmain B termasuk biotin dan asid folik), Vitamin C, kalsium, Magnesium, Vitamin D, Alfalfa sebagai milk booster dan pastinya asid lemak Omega untuk kepentingan tumbesaran otak, mata dan saraf Yusuf. Set ini sangat lengkap dan berkesan untuk menjayakan penyusuan susu ibu. 

Alhamdulillah. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Follow by Email