Call | SMS | Whatsapp 012.2541296. Shaklee Trusted Seller. Pakar ibu menyusu dan masalah anak asthma. COD sekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya. Pos seluruh Malaysia.

Set Penyusuan Shaklee

Set Penyusuan Shaklee. Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,si ibu yang nak mula menyimpan stok, si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.

Set Kesuburan

Set Kesuburan ini adalah untuk suami dan isteri yang mahu merancang kehamilan dan mengatasi masalah kesuburan.

Set Ibu Hamil

Set Ibu Hamil untuk ibu-ibu hamil sepanjang kehamilan demi kesihatan ibu dan bayi di dalam kandungan.

Set Kecantikan Wajah Shaklee

Set Kecantikan Wajah Shaklee untuk kulit wajah yang cantik, berseri, glowing dan anjal.

This is default featured slide 5 title

Set Kesihatan Kanak-kanak. Sesuai untuk masalah ekzema, kurang selera makan, masalah sembelit, sering demam dan selsema, dan masalah asthma.

Friday, December 2, 2016

Bila Abam Irfan jadi lelaki

Bila tiba cuti sekolah, mulalah teringat kisah Abam Irfan bersunat 2 tahun lepas. Masa tu Abam Irfan umur 6 tahun. Menjerit dan menangis macam Spiderman stress putus cinta. Makan nak bersuap, tidur nak ditepuk, nak ape order saje macam kat hotel 5 bintang gayanya..



Memang takleh jadi gini. Ummi dok pikir camane nak bagi luka dia baik cepat. Cepat baik luka, cepat hilang mengada-ngada dia tu. hehe. Nak bagi makan ubat ke supplemen ke memang takde harapanlah dia nak telan cenggitu. Jadi, tanpa dia tahu, Ummi letakkan Omega Guard dalam makanan dia dan Ummi campurkan Chewable Vitamin C dalam jus minumannya . Lepas seminggu elok je baik luka dan dah boleh pakai seluar. Bila dah baik luka segala mulalah keluar aksi Boboiboy Angin. Ummi pun angin satu badan. 😂😂 Tapi yang penting, Abam Irfan sihat, sembuh cepat dan kembali aktif seperti biasa. 


Ibu mana tak sayangkan anak. Kalau boleh nak anak sembuh cepat. Bila menanggung sakit lama, boleh terganggu emosi anak. Jadi kita invest sikit untuk anak-anak. Anak happy kita pun happy. 😃


Lots of Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya



Thursday, November 17, 2016

Anak bebas HFMD dalam masa 3 hari!

Yeehaaa... tak sobe sobe nak share cerita seorang pelanggan setia saya ni. Kemain happy ibu anak sorang ni bila anaknya yang berusia setahun lebih sembuh dari HFMD dalam masa 3 hari selepas bagi anaknya Nutriferon. Yezzaa... mati kau virus..! zasss! Saya yang baca Whatsapp dia semalam blink-blink mata ni haaa.. 


Bertambah love love kat mata ni bila dia bagitau dia add-on Omega Guard dan Chew Vit C untuk make sure kulit anak dia kembali cantik. 😍😍😍

Ibu mane tak sayang anak oiii.. tambah pulak bila anak sakit, hati ibu ni lagi risau ibarat gunung berapi nak meletup. Alhamdulillah kini anaknya dah kembali sihat. Dah boleh beraksi semula seperti Boboiboy Petir..

Hoyeahh.. sekarang dah tahu kan kenapa ai dan most lovely customers ai suka bebenor dengan Nutriferon ni senjak dari dulu.. 😃

Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya

Thursday, November 3, 2016

Promosi menarik sepanjang November 2016


Promosi Bulan November!
Nutriferon >> adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi. Bagus untuk mereka yang selalu demam / rendah sistem imun dan sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti selsema berpanjangan, demam tak kebah-kebah, allergy, cancer, asma.

Alfalfa >> Alfalfa bukan vitamin mahupun mineral tetapi sebenarnya ialah salah satu sumber terkaya di dunia bagi beberapa jenis vitamin dan mineral. Perkataan "alfalfa" berasal daripada perkataan Arab yang membawa maksud "raja segala tumbuhan" dan alfalfa sememangnya raja segala tumbuh-tumbuhan. Sangat mujarab untuk penyakit seperti artrithis (sakit sendi tulang), alergi, dan asthma.

Himpunan testimoni Nutriferon dan  Alfalfa untuk bacaan anda semua. 

PM saya atau Whatsapp 012.2541296 untuk mendapatkannya pada harga promosi. 😃

Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya

Monday, October 24, 2016

Testimoni Ibu Menyusu Kurus dalam masa 2 minggu

Bila cakap nak kurus ni semua ibu-ibu akan teruja kan! hehe.. tapi tahukah ibu-ibu semua, kita boleh kuruskan badan dengan mengambil minyak ikan (Omega-3) secara konsisten. Ini kerana asid lemak Omega-3 membantu merangsang enzim yang berperanan untuk menyingkirkan lemak supaya lemak tadi dimanfaatkan untuk tenaga. 


Menariknya! Ini saya kongsikan satu testimoni bagaimana seorang ibu menyusu berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 2kg dalam masa 2 minggu dengan mengamalkan Set Penyusuan Shaklee yang mana Omega Guard ada terdapat di dalam set ini. 


2 minggu 2 kg, kalau 6 minggu? Wow! 12kg boleh turun! Bestnyaaaa... 

Tapi kenapa Omega Guard? 
Ini kerana Omega Guard ialah Minyak ikan tulen berkepekatan tinggi. OmegaGuard membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 gred farmaseutikal yang asli dan tulen.

OmegaGuard membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 yang terdiri daripada tujuh komponen utama, termasuk EPA untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang normal. Satu sajian OmegaGuard membekalkan 990mg asid lemak omega-3.

Gred Farmaseutikal yang Tulen 
OmegaGuard dihasilkan melalui proses proprietari penyulingan molekul berganda yang bertujuan untuk meningkatkan kepekatan asid lemak omega-3 dan pada masa yang sama menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang sering mencemari pelbagai spesis ikan.

Itu dia kebaikan dan keistimewaan Shaklee Omega Guard yang mesti anda miliki. Asid lemak Omega-3 ini tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan kita dengan sendirinya, jadi kita perlu mengambilnya secara oral. Sesuai untuk seisi keluarga. 

Promosi Omega Guard tinggal lagi 7 hari sahaja, boleh hubungi saya di talian 012.2541296 untuk mendapatkannya pada harga promosi! 😃


Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya

Wednesday, October 19, 2016

Bahaya jaundice kepada bayi dan cara mengatasinya

Masalah bayi jaundice jangan diabaikan. Kajian telah menunjukkan bahawa jika lebihan bilirubin melepasi satu tahap, pendengaran bayi anda akan terjejas. Pada tahap yang paling tinggi, otak juga akan terjejas dan kondisi ini dikenali sebagai kernicterus. 


Jadi hari ini saya nak kongsikan kisah seorang sahabat saya Puan Siti. Puan Siti adalah seorang ibu yang bekerja dan gigih menyusukan anak-anaknya untuk selama 2 tahun. Namun, apa yang membimbangkannya ialah anak-anaknya lahir pasti ada mengalami masalah jaundice. Macam-macam yang Puan Siti cuba makan untuk kurangkan jaundice anaknya setiap kali kelahiran tapi kurang berhasil. 

Baru-baru ini Puan Siti telah melahirkan anak keempatnya. Seperti anak-anaknya sebelum ini, anak keempatnya juga mengalami masalah jaundice. Apa yang lebih mengejutkan ialah bacaan jaundice anaknya cecah hampir 200! Tapi kali ini beliau sudah bersedia dengan supplemen set ibu menyusu. Beliau konsisten ambil supplemen dalam set ini berdasarkan jadual pemakanan yang diberikan. Set ini membantu menghasilkan susu dengan banyak dan konsisten. Jadi dapatlah Puan Siti menyusukan bayinya dengan lebih kerap. Selain itu saya berikan juga tips-tips pemakanan untuk mengawal jaundice dari terus merebak. 

Alhamdulillah selepas 30 hari, anaknya kini telah bebas jaundice sepenuhnya. Ya Allah, syukur sangat. Di bawah ini perkongsian Puan Siti dengan saya melalui Whatsapp.


Alhamdulillah. Syukurrrr.. 

Tidak dinafikan set penyusuan ini bukan sahaja membantu menghasilkan susu ibu dengan konsisten dan dapat menyusukan bayi dengan lebih kerap. Bukan itu sahaja, set penyusuan ini juga memberikan ibu tenaga dan mengelakkan stress ini kerana seperti kisah Puan Siti, yang masih dalam pantang pasti perlu berulang-alik ke klinik untuk menjalani ujian darah bayi, jika badan tidak sihat sepenuhnya pasti ibu juga akan merasa letih dan lesu. Oh ya, Puan Siti bersalin secara caeserean! So anda boleh imagine bagaimana kesakitan dan kesukaran untuk bergerak selepas bersalin. Namun Puan Siti steady je tau! Ini kerana beliau mendapatkan sokongan supplemen yang sangat-sangat diperlukan oleh tubuh badan dalam proses pemulihan dan penyembuhan luka selepas bersalin. 

Saya doakan agar bayi Puan Siti terus sihat dan bebas jaundice. Saya juga berdoa agar Puan Siti diberikan kesihatan yang baik untuk meneruskan penyusuan susu ibu. 


Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.