I am a Work-At-Home-Mom and a Shaklee Independent Distributor in Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.

Set Penyusuan Shaklee

Set Penyusuan Shaklee. Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,si ibu yang nak mula menyimpan stok, si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.

Set Kesuburan

Set Kesuburan ini adalah untuk suami dan isteri yang mahu merancang kehamilan dan mengatasi masalah kesuburan.

Set Ibu Hamil

Set Ibu Hamil untuk ibu-ibu hamil sepanjang kehamilan demi kesihatan ibu dan bayi di dalam kandungan.

Set Kecantikan Wajah Shaklee

Set Kecantikan Wajah Shaklee untuk kulit wajah yang cantik, berseri, glowing dan anjal.

This is default featured slide 5 title

Set Kesihatan Kanak-kanak. Sesuai untuk masalah ekzema, kurang selera makan, masalah sembelit, sering demam dan selsema, dan masalah asthma.

Wednesday, April 27, 2016

5 Tips kurangkan stress di tempat kerja

Bismillahirrahmanirrahim,

Seringkali kita hilang fokus semasa ditempat kerja kerana keletihan dalam pemanduan pergi dan balik, tempuh jem bagai. Ini adalah normal bagi sesiapa yang bekerja di kotaraya yang penuh sesak. Kita perlu menghabiskan kerja yang tertangguh atau kerja baru yang boss meletakkan deadline untuk disiapkan. Ini menjadikan kita hilang tumpuan untuk menyiapkan kerja dengan baik. 

Jadi hari ini saya ingin kongsikan 5 tips untuk kurangkan stress di tempat kerja dan kembali fokus.
1. Setiap hari senaraikan dahulu tugasan penting yang perlu disiapkan. Utamakan yang utama. 

2. Amalkan senaman ringan untuk jari-jemari, kaki, tangan dan kepala. 

3. Dengar muzik atau lagu. Part dengar muzik ni tak perlu pasang kuat-kuat bagi satu ofis dengar.. hihi.. cukup sekadar untuk diri sendiri. 

4. Take 5! Berbual sebentar dengan kawan-kawan dan cubalah senyum! :))

5. Ambil 2 jenis vitamin ini iaitu Omega Guard dan B Complex Shaklee untuk mengurangkan stress semasa bekerja dan kembali fokus. 


Sekian tips hari ini.. 

Alhamdulillah. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Monday, April 25, 2016

Promosi Vitamin C dan Omega Guard tinggal 6 hari sahaja lagi!


Gaji dah masuk????
Apa lagi...reward la sikit utk diri sendiri...
Tak teringin ke nak telajak cantik masa raya nnti???
.

Mulakan hari anda dgn Vitamin C dan Omega Guard...
.

Pssstttt....bole menghilangkan resdung tau....jerawat baru takut nak kluar...kulit halus mulusss... 

Nak baca testimoni? Boleh klik disini dan disini.. pasti anda teruja.. :))

JOM DAPATKAN SEBOTOL.. dengan Harga Promosi SANGAT RENDAH! 
Whatsapp 012.2541296

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Friday, April 22, 2016

Testimoni set menyusu >> Susu tak drop teruk

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua.. Alhamdulillah, hari ini hari Jumaat. Banyak barakah di hari Jumaat ini, penghulu segala hari. Moga kita semua mendapat berkatNya pada hari ini. In Shaa Allah. 

Saya pasti ibu-ibu menyusu yang bekerja pernah mengalami situasi di mana susu badan drop teruk disebabkan tekanan kerja, period dan pemakanan yang tidak seimbang dan tidak mengikut waktu. Susu badan terjejas dan anak akan mula merengek dan menangis kerana kelaparan. Kasihan. Sudahlah baru balik kerja, perlu sediakan makan malam dan lakukan kerja-kerja rumah, anak pula asyik menangis kerana susu tak cukup. Akibatnya kita sebagai ibu juga turut tertekan dengan situasi begini. 

Inilah yang terjadi kepada salah seorang customer kami dan kami telah mencadangkan kepadanya untuk mengambil Set Menyusu Shaklee. Apa yang terkandung dalam set ini? 



Inilah set yang kami cadangkan kepadanya. Set ini dapat membantu: 
> penyusuan susu ibu  
> memberikan tenaga kepada ibu-ibu walaupun terpaksa bangun malam untuk menyusu atau mengepam. 
> penghasilan susu ibu lebih konsisten
> anak akan tidur lena 
> mengelakkan stress ibu

Dan Alhamdulillah selepas 3minggu consume set ini, berikut adalah feedback daripadanya.. Jom baca.. 


Alhamdulillah.. seronok saya mendengarnya dan saya bersyukur kerana masalah penyusuan beliau tidak lagi teruk seperti dulu. 

Ternyata dan terbukti set penyusuan ini amat berkesan kepada ibu-ibu menyusu. Jika anda juga adalah seorang ibu menyusu dan sekiranya mempunyai masalah penyusuan, ambillah set ini agar anda dapat memberikan susu ibu sepenuhnya kepada anak anda. 

Harga Retail satu set ini ialah RM525. Tapi sempena bulan ini ada offer Omega Guard dan Vitamin C, kami mahu berikan "harga special" kepada semua pelanggan kami terutamanya ibu-ibu menyusu. 

Hubungi kami di talian tertera di bawah ini untuk mendapatkan konsultasi dan cadangan vitamin yang sesuai dengan permasalahan dan bajet anda. 

Alhamdulillah. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Wednesday, April 20, 2016

Testimoni Omega Guard dan Nutriferon >> Anak kembali sihat dan tidakberhingus lagi

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua.. Semoga pagi ini anda semua sihat sejahtera dan dapat menjalankan tugasan seperti sediakala hendaknya.. 

Kerap kita dengar anak-anak yang dihantar ke taska atau baru masuk sekolah mengalami masalah batuk dan selsema berpanjangan. Adakala berlarutan sehingga 2-3 minggu. Tambahan pula jika di sekolah abang dah mula batuk dan selsema, balik ke rumah adik-adik pula berjangkit. Pasti mengambil masa berbulan-bulan untuk pulih. 

Jadi sebagai seorang ibu apa pilihan yang kita ada? Takkan setiap hari nak berikan ubat dan antibiotik? Bertukar ganti antibiotik selang 2 minggu sekali? Inilah yang terjadi kepada Puan Ayza. Puan Ayza sangat dilema sama ada mahu meneruskan beri ubat kepada anak-anaknya ataupun mengambil supplemen. Namun Puan Ayza adalah seorang ibu yang bijak kerana beliau memilih untuk memberikan supplemen kepada dirinya sendiri (kerana beliau seorang ibu menyusu) dan juga kepada anak sulungnya. Beliau mengambil Omega Guard, Vitamin C dan Nutriferon untuk membantu batuk dan selsema anak-anaknya. Jom kita baca testimoni beliau.. 


Alhamdulillah, anak-anaknya kini kembali sihat selepas seminggu consume kesemua vitamin yang disebutkan di atas tadi. Beliau sendiri consume kesemuanya kerana masih menyusukan anak keduanya. 


Nutriferon dan Vitamin C yang sangat "powerful" untuk menangani masalah selsema, batuk dan demam di kalangan dewasa mahupun kanak-kanak.


Omega Guard membantu mencairkan kahak dan meredakan iritasi. 

Para ibu sekalian, jika anak-anak anda mengalami masalah seperti anak-anak Puan Ayza, cepat-cepat berikan vitamin-vitamin di atas. In shaa Allah, anak-anak akan kembali sihat seperti sediakala. 

Sekian perkongsian saya pagi ini. Jika mahu mendapatkan rangkaian vitamin-vitamin Shaklee boleh terus hubungi saya di talian 012-2541296. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Monday, April 18, 2016

Apa itu berdiet? Adakah anda benar-benar faham maksud berdiet?

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua.. nak cerita pasal diet atau lebih mudahnya nak kuruskan badan.. 

Ramai yang salah anggap bila dikatakan BERDIET maksudnya takleh makan itu ini.. jadi apakah maksud BERDIET ini sebenarnya? Selama harini "berdiet" tapi tidak pernah berjaya. Di manakah silapnya? Adakah silapnya kerana kita tidak faham maksud sebenar "berdiet"?

Berdiet ni maksudnya kita revise semula apa yang kita makan setiap hari kepada makanan yang lebih berkhasiat dan sihat. 

Contohnya kalau selama harini pagi makan nasik lemak, tengahari makan nasi ayam, petang kena roti canai, malam makan nasik lagi.. haa.. definitely kena ubah ok! 

Sebagai contoh anda boleh revise diet anda dengan mengurangkan makan nasi, sehari sekali je, lebihkan makan buah-buahan, minum air kosong banyak, makan makanan tinggi protin.. 

dan sebenarnya bila berdiet ni kita perlukan sokongan vitamin supaya badan tak terkejut, tak over letih, over work-out, tak menggeleber sana sini, tapi semakin sihat.. 

Anda boleh dapatkan sokongan set supplemen ini --> 


✔️Cinch Shake, Herblax, Alfalfa dan Omega Guard untuk membantu anda berdiet. 

Sekian tips hari ini.. Selamat berdiet semua.. nak tahu lebih tips dan supplemen yang sesuai dengan bajet anda boleh hubungi saya ok... :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Friday, April 15, 2016

Anda seorang perokok? Anda wajib baca ini jika mahu hidup lebih lama.

Secara generalnya, semua orang yang sihat memerlukan vitamin c kerana tanpa vitamin c yang mencukupi, kita akan lebih mudah terdedah kepada risiko dijangkiti penyakit.

Tetapi ada golongan yang secara spesifiknya lebih memerlukan vitamin C kerana risiko untuk golongan ini mendapat penyakit lebih tinggi seperti: 
>> perokok dan second hand smokers (sebatang rokok boleh memusnahkan 25mg vitamin C)

>> pengguna alcohol (alcohol boleh mencairkan asid askorbik dlm darah dan meningkatkan kehilangan vitamin C melalui air kencing)

>> mereka yang sentiasa ‘stress’ (bila kita stress, vitamin c akan musnah dan menyebabkan kelenjar adrenal tidak mendapat bekalan vitamin c yang secukupnya. 

Salah satu fungsi Kelenjar adrenal ialah mengawal metobolisme tubuh. Bila tidak mendapat vitamin C yang secukupnya, oxidation level (proses metabolisme makanan kepada tenaga) dalam darah akan meningkat, menyebabkan kelenjar adrenal tidak dapat menyingkirkan toksin dan menyebabkan tubuh terdedah kepada risiko mendapat penyakit. Huish.. takut pulak dengarnya... mau sekarang juga ambil Vitamin C... zassss... 


Jadi.. Vitamin C penting tak pada anda yang merokok ni?? Sangatlah penting..

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 



Wednesday, April 13, 2016

Kepentingan Vitamin C

🍊Tubuh badan kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  Vitamin C Shaklee dapat melepaskan secara berperingkat didalam tubuh badan dan dapat membantu menyalurkan vitamin C berterusan. 

🍊Vitamin C dengan kandungan sebanyak  500mg setiap biji melalui proses semulajadi ini dapat membantu menyediakan apa yang diperlukan oleh tubuh. Ia juga akan membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi kita agar sentiasa sihat serta memberi kesihatan yang baik pada tubuh badan.

🍊Vitamin C Shaklee tiada mempunyai perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. (serius vitamin C Shaklee adalah asli... takde campuran dengan mana-mana bahan lain..)

🍊Promosi Vitamin C buy 6 free 1 atau Buy 2 discount 5 %. (kebiasaannya bila ada promo begini, stok cepat habis, jadi cepat-cepat order tau.. sebotol tahan 6 bulan, beli 2 botol cukup untuk setahun.. jimat dah kan..) 


Banyak manfaat Vitamin C ini antaranya meningkatkan imunisasi tubuh badan dan kebiasaannya Vitamin C dikaitkan dengan kulit wajah cantik, mulus dan berseri di kalangan para wanita. Jadi, para wanita sekalian jangan abaikan pengambilan Vitamin C setiap hari tau.. che abang sekalian juga terutamanya yang merokok perlu ambil Vitamin C setiap hari juga kerana Vitamin C mudah musnah akibat haba dan gaya hidup yang tidak seimbang. 

Sayangi diri anda kerana kesihatan adalah anugerah Allah yang tidak ternilai.. :)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Follow by Email