”Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan manusia.”

Thursday, October 30, 2014

Promosi Shaklee ESP berbaki 2 hari sahaja lagi..!

Promosi Shaklee ESP tinggal 2 hari sahaja lagi. Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan #shakleeesp ini pada Harga Promo. Boleh jimat hampir RM400 tau! Bukan itu sahaja, anda juga dapat:
>> Free Shaklee Membership (worth RM65)
>> Cash back RM36++
>> Free setin ESP (worth RM150)
>> Bonus kesihatan dan kecantikan yang menyeluruh! 


Nak baca testimoni? Boleh klik sini dan sini. Macam-macam cerita dan perkongsian daripada mereka yang mengamalkan Shaklee ESP ni.. semuanya mendapat hasil sepertimana yang mereka mahukan. 

Va! Va! Va! Jom hubungi saya di talian 012-2541296 atau emel ke rafaliah@yahoo.co.uk untuk pertanyaan dan membuat pesanan anda! :))

Setiap pembelian dengan UmmiIrfan.Com anda akan mendapat EXCLUSIVE TIPS, konsultasi percuma berterusan dan jadual pemakanan vitamin-vitamin anda. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Tuesday, October 28, 2014

Ketahui sama ada Set Penyusuan Shaklee ini sesuai dengan anda ataupun tidak

Jika anda seorang IBU MENYUSU dan mengalami masalah-masalah seperti ini:
~ susu cair, anak merengek walaupun sudah diberi susu, susu warna putih cair (tidak kekuningan pekat) dan badan keletihan serta tidak bertenaga,

makanya, saya cadangkan Set Penyusuan Lengkap ini untuk anda.. inilah yang saya amalkan sejak dari berpantang dan sehingga kini.. Yusuf dah 14-bulan.. AlhamduLILLAH..

Apakah kepentingan vitamin-vitamin Shaklee dalam set penyusuan ini?

Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak...contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg...Ada sesetengah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan  minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.

Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantikberseri dan tidak kusam.

Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vit c ke 2 biji sehari ...dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh...satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah & cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.

d) Alfalfa
Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan...secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.
Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh2an ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang. Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan. Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. The more we take the more we have to drink.

Ianya adalah protien dan protein sangat penting untuk pembentukan sel.ESP sangat membantu dalam melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu dan anak, dan membantu kawal paras kolesterol. ESP turut mengandungi kalsium yang turut menyumbangkan kepada pembentukan sel darah. Secara tidak langsung, di samping memberikan tenaga kepada ibu ia juga dapat memberikan rasa kenyang.....kesan baik kepada baby berat badan mudah naik terutama pada 6 bulan pertama kelahiran. Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee ada non GMO soy iaitu soya yang dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi setanding dengan harga yang kita bayar :). 

Saya suka sangat Set Penyusuan Shaklee ni.. tatau nak cite macamaner.. tapiiii bukan setakat susu je banyak dan konsisten, tubuh badan saya sihat, segar setiap hari bangun pagi.. menyusukan Yusuf kerap waktu malam pun tak rasa mengantuk di siang hari.. 

Jika anda seorang ibu menyusu, boleh PM saya untuk mengetahui apa vitamin yang sesuai dan yang anda benar-benar perlukan berdasarkan bajet anda! :))

Promo ESP berbaki 4 hari sahaja lagi. Inilah masa terbaik untuk anda Ibu Menyusu untuk mendapatkan ESP anda. :-))

Setiap pembelian dengan UmmiIrfan.Com anda akan mendapat EXCLUSIVE TIPS, konsultasi percuma berterusan dan jadual pemakanan vitamin-vitamin anda. 


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Saturday, October 25, 2014

Rahsia anak saya Irfan sihat dari serangan asthma

AlhamduLILLAH, harini hari jadi Irfan. Genap Irfan 6 tahun. Tak sangka masa berlalu begitu cepat. Besar dah anak Ummi.. Bila diingatkan kembali masa 6 tahun lepas, Irfan dengan masalah asthmanya sejak umur 5 bulan. Berulang-alik ke hospital, makan ubat itu, ubat ini.. macam-macam dah try nak tingkatkan sistem imunisasi tubuh badan Irfan.. tapi, semuanya tak berhasil.. AlhamduLILLAH, dipertemukan dengan Shaklee.. Mealshakes merubah hidup Irfan dan hidup saya sebagai ibu! Barulah hilang rasa bimbang dan risau di dalam hati ni.. yelah, hati ibu mana tak risau bila anak asyik jatuh sakit kan.. Dan hari ini Irfan sungguh aktif, cergas, bijak, ceria.. mulut potpetpotpet tu sepanjang masa.. hihi.. 

Apa yang saya berikan kepada Irfan?


Inilah #mealshakes yang Irfan dah consume 3 tahun lamanya.. bila ingat balik, sebelum kenal mealshakes ni, Irfan 2 minggu sekali amik neb kat spital.. antibiotics ni toksah cakaplah.. kalo takde antibiotics ni memang senang kena asthma attack, selsema, batuk, demam.. tapiii sejak dah consume Mealshakes ni alhamduLILLAH sehari ke sehari makin bertambah baik kesihatannya.. jarang kena selsema, batuk dan demam.. dan boleh dikira dengan jari setahun tu kadang-kadang ada sekali je amik neb..! AlhamduLILLAH.. sebagai ibu saya pilih yang terbaik untuk beri yang terbaik demi anak-anak saya.. :))


Promo Mealshakes Buy 3 Free 1 tinggal 6 hari sahaja lagi. Masih sempat jika nak dapatkan setin untuk anak anda. Setin Mealshakes RM114 (retail price). Boleh hubungi saya untuk mendapatkan Harga Promo Mealshakes

Setiap pembelian dengan UmmiIrfan.Com anda akan mendapat EXCLUSIVE TIPS, konsultasi percuma berterusan dan jadual pemakanan vitamin-vitamin anda. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Friday, October 24, 2014

Tips meningkatkan kualiti susu ibu

Pentingkah supplemen untuk IBU MENYUSU?

Sebenarnya terpulang kepada ibu-ibu sama ada:
1. Hanya memastikan susu terhasil dengan banyak tanpa mengira kepentingan kesihatan di si ibu itu sendiri.

ATAU

2. Mengambil vitamin yang seimbang dengan keperluan ibu supaya ceria dan bertenaga disamping menghasilkan susu dengan lebih baik dan  mengkayakan nutrisi dalam susuibu.

Inilah Set Penyusuan Shaklee yang saya amalkan sejak dari dulu lagi.. saya start guna set ni sebelum bersalin, semasa berpantang dan sepanjang fasa penyusuan sehinggalah hari ini.

Jika anda tanya saya, jujur saya katakan supplemen ni sangat-sangat penting untuk menyokong tubuh badan kita dan atas sebab kita tak boleh dapat nutrisi sepenuhnya hanya dari pemakanan harian. Saya juga tak pernah skip mana-mana vitamin dalam Set Penyusuan Shaklee ni. Dah amalkan sejak dari dulu lagi. 

Jadinya, tepuk dada tanya selera.. ;)

Setiap pembelian dengan UmmiIrfan.Com anda akan mendapat EXCLUSIVE TIPS, konsultasi percuma berterusan dan jadual pemakanan vitamin-vitamin anda. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, October 22, 2014

Rahsia untuk mengatasi masalah kulit kusam, berjerawat dan tona tidak sekata

Selamat pagi semua..! Harini satu Malaya public holiday ekk.. cuti sempena Hari Deepavali.. Oklah, cuti-cuti ni uol buat apa ekk..? Saya so far takde plan lagi.. nak berjalan ke mana pun takde idea.. cuma jap lagi nak jumpa sorang anak biz saya nak ambil barang daripada dia.. 

Anyway, harini nak cite, nak bagi tips untuk anda yang ada masalah kulit kusam, berjerawat dan tona wajah tidak sekata.. masalah kulit kusam dan berjerawat ni dah jadi common di kalangan wanita.. ini disebabkan oleh banyak faktor.. hormon salah satunya.. lepas tu pencemaran, stress, amalan pemakanan yang tidak sihat, tidur dan rehat yang tak cukup, dan banyak lagi.. Bila kulit berjerawat, malu rasanya nak berdepan dengan orang ramai... kalau bercakap pun mesti nak cepat-cepat sebab takut orang tenung muka kita lelama.. takut orang tengok muka kita lelama pastu tenung kat jerawat kita tu kan.. bagi yang kulit kusam lak.. setiap kali nak keluar rumah je mulalah kena tepek bedak tebal-tebal, make-up bagai nak tutup cela.. pastu silap pakai bedak atau make-up, naik lagi jerawat... sebab kulit merengsa.. Nak invest untuk barangan make-up yang berjenama yang dikatakan boleh menutup cela dan kulit kusam ni, mau sekali beli cecah RM500-RM1000.. haaa.. itu yang berjenama.. kalau yang tak branded sangat tu cepat lak abes.. sama gak kena beli banyak kali dalam satu bulan tu.. Jadi, apa solutionnya? Saya cadangkan Skin Care Set Booster untuk anda yang mengalami masalah sebegini.. Sebekum tu meh kita tengok beberapa testimoni bergambar mereka yang mengamalkan Skin Care Set ini yang mengandungi ESP ni..

Haaa.. todiaaa... dalam skin care set ni ada ESP tau... ESP nilah yang mainkan peranan penting untuk memastikan kulit wajah kita dalam tahap yang sihat. Kenapa ESP? Sebab fungsi ESP menyihatkan sel-sel. Kulit kusam tu petanda sel kulit wajah tidak sihat sebab tidak digantikan dengan yang baru. Analoginya camni.. kita yang hidup ni setiap hari perlukan makanan.. nak makan nasi, kueh-mueh, mee goreng, nasi ayam, pizza.. panjang senarainya ye tak? hihi.. kalau tak makan badan takde tenaga.. susah nak bergerak nak buat kerja.. jadinya samalah seperti sel-sel kulit kita ni.. makanan sel ialah PROTIN.. so, sel-sel ni pun kena makan setiap hari, barulah boleh buat kerjanya.. iaitu menggantikan sel-sel yang rosak kepada sel-sel yang baru.. jadinya dapatlah hasil kulit wajah yang diidam-idamkan.. tu sebab dalam gambar di atas ni.. kulit wajah mereka nampak TOTALLY DIFFERENT sebelum dan selepas consume ESP. Dan lagi satu, ada kajian menyatakan, jika kita mengambil makanan yang rendah indeks glisemik dapat membantu mengurangkan masalah jerawat dan jerawat segan nak naik.

Ini set yang mereka consume
Rangkaian supplemen di dalam gambar ni adalah cadangan sahaja. Jika anda ada kekangan bajet atau inginkan tahu apa yang bersesuaian untuk mengatasi masalah anda, boleh hubungi saya di talian tertera di bawah ini. Oh ya! Shaklee ESP ada promo tau.. tinggal 9 hari sahaja lagi.. rugi tak amik ESP ni yang memainkan peranan penting dalam memastikan kulit wajah kita sihat dan berseri. Hubungi saya tau untuk mendapatkan harga promo ESP anda berserta TIPS EXCLUSIVE untuk mendapatkan kulit wajah yang sihat dan cantik! :) Barulah semua orang senyum tengok anda dah berseri-seri.. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email