I am a Work-At-Home-Mom and a Shaklee Independent Distributor in Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.

Set Penyusuan Shaklee

Set Penyusuan Shaklee. Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,si ibu yang nak mula menyimpan stok, si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.

Set Kesuburan

Set Kesuburan ini adalah untuk suami dan isteri yang mahu merancang kehamilan dan mengatasi masalah kesuburan.

Set Ibu Hamil

Set Ibu Hamil untuk ibu-ibu hamil sepanjang kehamilan demi kesihatan ibu dan bayi di dalam kandungan.

Set Kecantikan Wajah Shaklee

Set Kecantikan Wajah Shaklee untuk kulit wajah yang cantik, berseri, glowing dan anjal.

This is default featured slide 5 title

Set Kesihatan Kanak-kanak. Sesuai untuk masalah ekzema, kurang selera makan, masalah sembelit, sering demam dan selsema, dan masalah asthma.

Tuesday, July 19, 2016

4 Tips elak simpul biawak semasa hamil

Nampak perkataan biawak terus terbayang benda kenyal-kenyal, menggerutu, besar. Euewwww 😂😂😂

Simpul biawak atau dikenali sebagai kekejangan adalah situasi di mana ibu mengandung akan mengalami kesakitan yang melampau pada bahagian betis dan kaki.

Ok, ini kisahnya, orang mengandung selalu mengalami situasi ni. Lagi-lagi masa trimester ke-3. Tak pasti dimana relatednya nama 'simpul biawak' dan kejang tu. 

Sakit? Sakit la kan...kena malam, pagi masih rasa sengal-sengal. Yang pelik, masa tidur lena pun boleh kena.Mangsa? Orang sebelah la. Hiyah hiyah orang sebelah tolong urutkan kaki..  🙈🙈🙈.

Pengalaman saya sendiri semasa hamilkan Irfan waktu tidur je kena. Bangun pagi memang terasa lagi sengal-sengalnya. Sakit sampai 1-2 hari pun terasa lagi ok.. Ada orang, kena pada waktu pagi ketika memandu. Ok, situasi ni memang bahaya lah, boleh sebabkan accident. Hati-hati ya.

PUNCA SIMPUL BIAWAK
1) Pada trimester kedua dan ketiga terutamanya, kandungan yang semakin membesar boleh memberikan tekanan kepada otot dan menyebabkan otot kaki mengalami kekejangan. 😱

2) Bahagian uterus yang mengalami pertambahan saiz boleh memberikan kesan kepada salur darah utama pada kaki ibu dan menyebabkan otot kaki mengalami kekejangan.😉

3) Kekurangan kalsium dan magnesium di dalam darah kerana ibu mengandung berkongsi mineral ini dengan bayi. Cara atasinya, wajib amalkan makanan yang mengandungi kalsium dan magnesium, dan jika tidak mencukupi ambil supplemen. Saya amalkan Shaklee Ostematrix semasa hamilkan Yusuf. Alhamdulillah sepanjang hamil tiada langsung jadi simpul biawak. 😄

4) Kekurangan air dalam badan atau kekurangan elektrolit. Minum air lebih sikit ye. Jangan minum sekaligus banyak, double kembung pulak nanti. Minum sikit-sikit tapi kerap. Pastikan cukup 3 liter sehari. 😊



Di Shaklee kami ada pil Ostematrix yang menggabungkan unsur Kalsium, Magnesium, Vitamin D, Zink, Copper, Mangan dan Boron untuk memastikan Kalsium yang diambil diserap sepenuhnya oleh tubuh badan. Kalsium sahaja tidak mencukupi jika unsur-unsur lain tidak hadir bersama. Kalsium sahaja boleh menyebabkan radang sendi yakni pengumpulan kalsium di bahagian-bahagian sendi tubuh badan. Jadi, pastikan jika hendak mengambil pil Kalsium, unsur-unsur yang saya sebutkan tadi ada bersama-sama. 

Jangan ambil mudah hal kalsium, kekurangan kalsium memberi kesan buruk kepada kesihatan apatah lagi jika kita seorang ibu hamil. Bayi di dalam kandungan juga memerlukan kalsium, jadi secara tidak langsung kita akan kekurangan kalsium. Dan jika ambil susu pun belum tentu dapat memenuhi keperluan kalsium yang hilang tadi.  Jadi apa yang anda perlukan ialah Shaklee Ostematrix . 😊 

Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Thursday, July 14, 2016

Raya Oh Raya!

Raya oh Raya! 😄😄
Perut tak selesa ini menjadi kebiasaan setiap kali berkunjung ke rumah-rumah terbuka. Apa tidaknya, pelbagai juadah disediakan dan kalau boleh nak makan semuanya selagi mahu. 😅
Begitu juga dengan saya sendiri. Ini nak cerita throwback ni.. 😁😁 Masuk raya ketiga haritu, makan macam-macam, perut pun mulalah rasa 'semacam'! Berangin, sebu, senak dan tak selesa. Lepas tu nak makan dan nak minun pun tak boleh. Haa.. dan dan tu jugak Allah tarik nikmat.. 😔 Rasa hadam tak hadam je bila makan. Inilah padahnya bila makan tak beringat! Tapi, Alhamdulillah ada bawa Peppermint Ginger Plus dalam handbag. Bila rasa tak selesa je terus telan. Lega rasa perut dan kembali selesa. 



You all kalau ada Peppermint Ginger Plus ni bawa juga sesiap dalam handbag tau, sangat membantu untuk mengatasi ketidakselesaan perut. ☺️👍 Peppermint Ginger Plus mengandungi halia, daun pudina, cekur manis dan fennel (fennel ini sejenis herba yang ada disebutkan dalam Al-Quran tau..) sangat membantu dalam masalah-masalah yang disebutkan di atas tadi. 😎

Apapun makan jangan berlebihan ok! 😎😉

Sebotol Peppermint Ginger Plus mengandungi 90 biji dan Harga Pasaran ialah RM 47.70. 😉

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Saturday, July 9, 2016

Promosi menarik sepanjang Syawal

Bismillahirrahmanirrahim


Assalamualaikum dan selamat sejahtera. 
Salam Aidilfitri semua followers UmmiIrfan.Com dan semua sahabat yang hebat, positif dan cemerlang. Pertama sekali, maaf kerana terlewat mengemaskini blog. Bersawang jugak blog menjelang raya ye.. 😁😁 
Namun masih tidak terlambat untuk saya ucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin di atas sepanjang perkenalana kita, mohon maaf juga di atas kekhilafan dan kesilapan sepanjang berurusan dengan anda semua.. pasti ada kekurangan di mana-mana.. Semoga lebaran ini membawa seribu rahmat dan merapatkan ukhwah sesama kita. ☺️

Oh ya, sepanjang Syawal ini juga ada promosi menarik daripada Shaklee. Nak tahu apa promosinya? Pastilah Shaklee Vivix! 😄


Kepada para wanita yang sangat bimbang dengan proses penuaan yang berlaku pada WAJAH, Vivix membantu dalam melambatkan process penuaan dan kandungannya terbukti membantu melawan pelbagai jenis penyakit. Dengan hanya sesudu sehari dan anda akan merasai perbezaannya. Ia boleh juga dijadikan sebagai masker pada wajah. 

Banyak manfaat Vivix dan kehebatannya dalam membantu mengatasi pelbagai masalah kesihatan. Boleh baca di sini. Ada banyak testimoni saya sudah kongsikan dan in shaa Allah saya akan kongsikan dari semasa ke semasa unuk anda semua. 😄

Untuk lain-lain produk dan set vitamin anda masih boleh mendapatkan "harga istimewa" daripada kami. Apa yang perlu anda lakukan hanyalah menghubungi kami di talian 012.2541296 untuk sebarang pertanyaan atau mahu membuat pesanan. ☺️

Alhamdulillah.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Saturday, July 2, 2016

8 Tips untuk Balik Kampung

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum dan Selamat petang semua sahabat dan followers UmmiIrfan.Com. Alhamdulillah diberi kesempatan untuk update entri blog hari ini. 


Hari ini sudah 27 Ramadhan, berbaki 3 hari lagi kita akan menyambut Syawal. Kepada anda yang sudah bergerak dan akan bergerak pulang ke kampung, berhati-hati di jalanraya. Ini saya kongsikan 7 tips untuk pulang ke kampung. 

1. Pastikan kereta kita dah siap servis sebab kalau rosak susah juga tu. Kalau yakin okey jer. Tapi kena servis juga, yang basic pun dah ok. Brek kereta dan tayar pastikan dalam keadaan baik. penting tu! 

2. Duit raya jangan lupa tau. 😄😄 Bukan apa, kita nak meraikan kemenangan kita setelah penat sebulan berpuasa.

3. Pastikan ALARM KESELAMATAN berfungsi dengan baik. Kalau tiada alarm, kita pasti lampu terbuka, pakai jer lampu LED tu.

4. Top Up Tn'Go/Smart Tag dan isi minyak secukupnya untuk melancarkan perjalanan. 

5. Kalau yang selalu lapar tu, especially anak-anak kecil yang belum boleh berpuasa, pastikan beli makanan siap-siap dekat Mydin, Giant atau Tesco sebab dekat sini kita boleh dapat harga yang lebih murah berbanding dekat stesen minyak. 

6. Bagi yang ada anak-anak kecil, pastikan sus dan Lampin cukup semasa pulang ke kampung nanti. Pengalaman saya dahulu nak cari susu anak-anak susah juga. Habis juga la pusing satu bandar. 😅

7. Bawa First Aid Item seperti first aid box, Nutriferon, Basic-H, Performance Drink dan Herbal Blend Cream. Persediaan jika tiba-tiba anak demam atau luka, In Shaa Allah barangan first aid ini membantu. ☺️

8. Sebelum bertolak tu, baca Doa dulu. Bagi anak-anak kita baca doa tu baru kita sedar siapa kita bawa dan pasti kita akan lebih berhati-hati. 

سُبْحَانَ الَّذِىْ سَخَّرَلَنَا هَذَا وَمَاكُنَّالَهُ مُقْرِنِيْنَ وَاِنَّآ اِلَى رَبّنَا لَمُنْقَلِبُوْنَ

Maha suci Allah yang memudahkan ini (kendaraan) bagi kami dan tiada kami mempersekutukan bagi-Nya, dan sesungguhnya kami akan kembali kepada Tuhan kami.

Semoga sahabat-sahabat saya selamat sampai ke destinasi masing-masing. 

Alhamdulillah.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Monday, June 27, 2016

PENGALAMAN MANIS 5 TAHUN DALAM BISNES SHAKLEE - SAYA BERMULA DARI "ZERO"

Bismillahirrahmanirrahim.

Saya memulakan bisnes Shaklee pada tahun 2011. Serius masa tu takde langsung ilmu bisnes. ZERO. Saya grad pun dalam bidang Engineering. Definitely takde langsung belajar subjek bisnes. Tak tahulah macamane boleh terbuka hati nak buat bisnes Shaklee ni. Yang saya ingat desakan utamanya ialah kerana saya nak jaga anak di rumah. Sebab anak saya Irfan ada masalah asthma yang kronik dan sering jatuh sakit. Doktor pakar Irfan suggest untuk saya bekerja dari rumah sahaja since Irfan tak boleh "mingle" dengan kanak-kanak lain di taska dan sekolah kerana paru-parunya sangat sensitif. Bulan ke-5 dalam bisnes saya dah berani ambil stok sendiri. Dan dalam masa 5 bulan itu terlalu banyak perkara yang saya belajar. Yelah takde ilmu bisnes kan, jadi nak tak nak kena buat sahaja apa yang terlintas dan diajar oleh mentor. Boleh dikatakan 90% kelas/ilmu/coaching dibuat secara online. Jadi tak perlulah keluar rumah selepas waktu kerja dan pulang lewat malam. 

Nak rekrut downline lagilah saya tak tahu sebab saya ni amatlah pemalu dan penakut. ☺️☺️ Tapi saya tak tunggu pun downline jatuh ke riba untuk mengembangkan bisnes saya. Saya jalan terus. Buat sales sebanyak mungkin untuk cabar diri sendiri. 💪💪💪 Maka bermulalah episod terjah poslaju setiap hari pada waktu lunch (saya korbankan waktu lunch setiap hari untuk pos barang customers kesayangan saya), ambil stok di Shaklee dan hantar order customers selepas waktu kerja, jatuh bangun, sedih menangis, ketawa seronok, ☺️☺️ tapi saya cukup enjoy melakukan bisnes ini. Personal Sales saya pernah cecah RM12k++ setiap bulan! Alhamdulillah! Segala penat lelah, sedih, menangis, ketawa semuanya dikongsikan dengan suami saya. Dia sahaja tahu segalanya. 

Selepas 12 bulan dalam bisnes Shaklee saya sudah dapat income 4 angka yang stabil. Sebenarnya masa bulan ke-6 dah dapat jana income 4 angka namun masa tu ada turun naik, lepas setahun baru betul-betul stabil. Saya berhenti kerja dan dapat menjaga anak di rumah sepenuhnya. Alhamdulillah anak semakin sihat dan keluarga dapat diuruskan dengan lebih baik. Kemudian, episod manis bermula bila setiap bulan Allah kirimkan downlines yang ramai untuk saya bantu. Saya tak rekrut. Tapi kebanyakan yang mendaftar dengan saya adalah kawan-kawan dan customers yang berminat nak buat bisnes bersama-sama. Jadi saya bantu mereka. 😎😎



Tahun kedua bisnes saya dah dapat cecah income 5 angka dan 9 orang downlines saya berjaya menjana income 4 angka yang sangat stabil. Alhamdulillah.  Kepuasan dan kemanisan yang saya rasai kerana dapat membantu mereka sukar digambarkan dengan kata-kata. Hanya Allah sahaja yang tahu perasaan itu. Selain itu kami juga mendapat reward daripada company Shaklee seperti recognition trophies dan melancong dalam dan luar negara secara percuma. 



Tahun ke-4 suami berhenti kerja dan kami sama-sama menjalankan bisnes ini sehingga kini. Jadi dapatlah kami sama-sama membantu lebih ramai orang untuk mendapatkan taraf kesihatan dan kewangan yang lebih baik. Walaupun ianya sukar dan jalannya berliku namun kami percaya setiap usaha yang dilakukan pasti akan membuahkan hasil. 

Inilah sebahagian kisah kami yang dapat kami kongsikan bersama anda. Jika anda rasa anda tak pandai ilmu bisnes, takde ilmu bisnes, anda bacalah kisah saya ini. Anda boleh belajar! Asalkan ada keinginan. Saya bermula dengan ZERO! Nothing! Tapi kerana kemahuan yang kuat untuk belajar saya boleh mencapai impian saya. Apatah lagi anda yang lebih lama berbisnes daripada saya. Pasti anda mampu pergi lebih jauh. 

Dan kini, tahun ke-5 saya dan suami menjalankan bisnes Shaklee hanya dari rumah dan "advantage" daripada itu kami dapat mengasuh, mendidik dan memantau anak-anak kami. Anda juga pasti inginkan begitu. Dengan keadaan sekarang yang setiap hari ada sahaja berita masalah sosial, amat menakutkan. Kami tidak dapat bayangkan jika kami terus keluar bekerja dan tinggalkan anak-anak untuk mereka uruskan diri sendiri tanpa pemantauan kami. Inilah sebabnya kami terus bertahan dalam bisnes ini kerana bisnes Shaklee adalah "FAMILY BUSINESS"! Buat kerana keluarga dan untuk keluarga. 



Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian saya :)) 
Kepada anda yang masih tercari-cari peluang bisnes tapi tak tahu nak bisnes apa, boleh buat bisnes Shaklee yang rendah modal dan rendah risiko tetapi pulangan bestt.. Mana tahu satu hari nanti anda juga boleh menjana pendapatan hanya dari rumah seperti saya.. :))

Alhamdulillah.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Thursday, June 23, 2016

Testimoni Mealshakes ~ Anak suka, ibu tak risau lagi

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua .. lama betul tak update blog. 😅

Oh yes..Tak sobe sobe nak share testimoni Mealshakes daripada My Lovely Customers....

Panas ni panassss... 🔥🔥🔥

inilah ibu-ibu yang BIJAK dan sangat menitikberatkan kesihatan anak-anak mereka. 😘😘😘💚💚💚

Alhamdulillah, anak-anak mereka suka dengan rasa French Vanilla Mealshakes yang sedap macam aiskrim tu! 😋😋😋  

Dan anak-anak yang dulu susah nak makan kini sudah ada selera makan..! 👏👏👏😋😋😋


Sekilas fakta tentang Mealshakes:
Mealshakes mengandungi protein, fiber(serat) dan zat gizi tambahan yang lengkap…


Satu hidangan Mealshakes memberikan 1/2 keperluan vitamin dan mineral yang penting untuk anda termasuklah 30% protin, 19 vitamin dan garam mineral utama dan 3gram serat. 

Mealshakes ini sesuai untuk semua peringkat umur..bukan sahaja untuk kanak-kanak, untuk orang bujang, berkahwin, ibu hamil, ibu menyusu, student atau warga emas..

Ibu mana yang tak sayang anak kan.. 💚💚💚 jadilah seperti mereka yang telah membuat pilihan yang BIJAK demi kesihatan anak-anak mereka.. 😍😍

Alhamdulillah.


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]

Mobile:             012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Kota Seriemas, Bandar Enstek, Nilai, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Follow by Email