”Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan manusia.”

Saturday, October 25, 2014

Rahsia anak saya Irfan sihat dari serangan asthma

AlhamduLILLAH, harini hari jadi Irfan. Genap Irfan 6 tahun. Tak sangka masa berlalu begitu cepat. Besar dah anak Ummi.. Bila diingatkan kembali masa 6 tahun lepas, Irfan dengan masalah asthmanya sejak umur 5 bulan. Berulang-alik ke hospital, makan ubat itu, ubat ini.. macam-macam dah try nak tingkatkan sistem imunisasi tubuh badan Irfan.. tapi, semuanya tak berhasil.. AlhamduLILLAH, dipertemukan dengan Shaklee.. Mealshakes merubah hidup Irfan dan hidup saya sebagai ibu! Barulah hilang rasa bimbang dan risau di dalam hati ni.. yelah, hati ibu mana tak risau bila anak asyik jatuh sakit kan.. Dan hari ini Irfan sungguh aktif, cergas, bijak, ceria.. mulut potpetpotpet tu sepanjang masa.. hihi.. 

Apa yang saya berikan kepada Irfan?


Inilah #mealshakes yang Irfan dah consume 3 tahun lamanya.. bila ingat balik, sebelum kenal mealshakes ni, Irfan 2 minggu sekali amik neb kat spital.. antibiotics ni toksah cakaplah.. kalo takde antibiotics ni memang senang kena asthma attack, selsema, batuk, demam.. tapiii sejak dah consume Mealshakes ni alhamduLILLAH sehari ke sehari makin bertambah baik kesihatannya.. jarang kena selsema, batuk dan demam.. dan boleh dikira dengan jari setahun tu kadang-kadang ada sekali je amik neb..! AlhamduLILLAH.. sebagai ibu saya pilih yang terbaik untuk beri yang terbaik demi anak-anak saya.. :))


Promo Mealshakes Buy 3 Free 1 tinggal 6 hari sahaja lagi. Masih sempat jika nak dapatkan setin untuk anak anda. Setin Mealshakes RM114 (retail price). Boleh hubungi saya untuk mendapatkan Harga Promo Mealshakes

Setiap pembelian dengan UmmiIrfan.Com anda akan mendapat EXCLUSIVE TIPS, konsultasi percuma berterusan dan jadual pemakanan vitamin-vitamin anda. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Friday, October 24, 2014

Tips meningkatkan kualiti susu ibu

Pentingkah supplemen untuk IBU MENYUSU?

Sebenarnya terpulang kepada ibu-ibu sama ada:
1. Hanya memastikan susu terhasil dengan banyak tanpa mengira kepentingan kesihatan di si ibu itu sendiri.

ATAU

2. Mengambil vitamin yang seimbang dengan keperluan ibu supaya ceria dan bertenaga disamping menghasilkan susu dengan lebih baik dan  mengkayakan nutrisi dalam susuibu.

Inilah Set Penyusuan Shaklee yang saya amalkan sejak dari dulu lagi.. saya start guna set ni sebelum bersalin, semasa berpantang dan sepanjang fasa penyusuan sehinggalah hari ini.

Jika anda tanya saya, jujur saya katakan supplemen ni sangat-sangat penting untuk menyokong tubuh badan kita dan atas sebab kita tak boleh dapat nutrisi sepenuhnya hanya dari pemakanan harian. Saya juga tak pernah skip mana-mana vitamin dalam Set Penyusuan Shaklee ni. Dah amalkan sejak dari dulu lagi. 

Jadinya, tepuk dada tanya selera.. ;)

Setiap pembelian dengan UmmiIrfan.Com anda akan mendapat EXCLUSIVE TIPS, konsultasi percuma berterusan dan jadual pemakanan vitamin-vitamin anda. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, October 22, 2014

Rahsia untuk mengatasi masalah kulit kusam, berjerawat dan tona tidak sekata

Selamat pagi semua..! Harini satu Malaya public holiday ekk.. cuti sempena Hari Deepavali.. Oklah, cuti-cuti ni uol buat apa ekk..? Saya so far takde plan lagi.. nak berjalan ke mana pun takde idea.. cuma jap lagi nak jumpa sorang anak biz saya nak ambil barang daripada dia.. 

Anyway, harini nak cite, nak bagi tips untuk anda yang ada masalah kulit kusam, berjerawat dan tona wajah tidak sekata.. masalah kulit kusam dan berjerawat ni dah jadi common di kalangan wanita.. ini disebabkan oleh banyak faktor.. hormon salah satunya.. lepas tu pencemaran, stress, amalan pemakanan yang tidak sihat, tidur dan rehat yang tak cukup, dan banyak lagi.. Bila kulit berjerawat, malu rasanya nak berdepan dengan orang ramai... kalau bercakap pun mesti nak cepat-cepat sebab takut orang tenung muka kita lelama.. takut orang tengok muka kita lelama pastu tenung kat jerawat kita tu kan.. bagi yang kulit kusam lak.. setiap kali nak keluar rumah je mulalah kena tepek bedak tebal-tebal, make-up bagai nak tutup cela.. pastu silap pakai bedak atau make-up, naik lagi jerawat... sebab kulit merengsa.. Nak invest untuk barangan make-up yang berjenama yang dikatakan boleh menutup cela dan kulit kusam ni, mau sekali beli cecah RM500-RM1000.. haaa.. itu yang berjenama.. kalau yang tak branded sangat tu cepat lak abes.. sama gak kena beli banyak kali dalam satu bulan tu.. Jadi, apa solutionnya? Saya cadangkan Skin Care Set Booster untuk anda yang mengalami masalah sebegini.. Sebekum tu meh kita tengok beberapa testimoni bergambar mereka yang mengamalkan Skin Care Set ini yang mengandungi ESP ni..

Haaa.. todiaaa... dalam skin care set ni ada ESP tau... ESP nilah yang mainkan peranan penting untuk memastikan kulit wajah kita dalam tahap yang sihat. Kenapa ESP? Sebab fungsi ESP menyihatkan sel-sel. Kulit kusam tu petanda sel kulit wajah tidak sihat sebab tidak digantikan dengan yang baru. Analoginya camni.. kita yang hidup ni setiap hari perlukan makanan.. nak makan nasi, kueh-mueh, mee goreng, nasi ayam, pizza.. panjang senarainya ye tak? hihi.. kalau tak makan badan takde tenaga.. susah nak bergerak nak buat kerja.. jadinya samalah seperti sel-sel kulit kita ni.. makanan sel ialah PROTIN.. so, sel-sel ni pun kena makan setiap hari, barulah boleh buat kerjanya.. iaitu menggantikan sel-sel yang rosak kepada sel-sel yang baru.. jadinya dapatlah hasil kulit wajah yang diidam-idamkan.. tu sebab dalam gambar di atas ni.. kulit wajah mereka nampak TOTALLY DIFFERENT sebelum dan selepas consume ESP. Dan lagi satu, ada kajian menyatakan, jika kita mengambil makanan yang rendah indeks glisemik dapat membantu mengurangkan masalah jerawat dan jerawat segan nak naik.

Ini set yang mereka consume
Rangkaian supplemen di dalam gambar ni adalah cadangan sahaja. Jika anda ada kekangan bajet atau inginkan tahu apa yang bersesuaian untuk mengatasi masalah anda, boleh hubungi saya di talian tertera di bawah ini. Oh ya! Shaklee ESP ada promo tau.. tinggal 9 hari sahaja lagi.. rugi tak amik ESP ni yang memainkan peranan penting dalam memastikan kulit wajah kita sihat dan berseri. Hubungi saya tau untuk mendapatkan harga promo ESP anda berserta TIPS EXCLUSIVE untuk mendapatkan kulit wajah yang sihat dan cantik! :) Barulah semua orang senyum tengok anda dah berseri-seri.. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Monday, October 20, 2014

Azrin dan Inora wedding

Semalam kami menghadiri Majlis Menyambut di Klang bagi meraikan sepupu saya Azrin dan pasangannya Inora. Sape tak kenal mereka ni? haha... mereka nilah owner SincerelyByUsShawl boutique yang ada branch di Shah Alam, Bangi dan Johor Bahru. Uol boleh folo InstaGram #sincerelybyusshawl ok untuk lihat produk-produk latest derang.

Ok, berbalik kepada kisah kenduri kahwin ni.. majlis start kol 11am gitu.. makanan banyakkk.. best-best semuanya... nasi minyak, nasimputih, dalca, daging masak hitam, pasembur, ayam goreng, buah-buahan, aiskrim, bubur kacang.. heyy..! banyaknyaa...! haha.. memang bestt..! seronok dapat suapkan Yusuf makan macam-macam..! Yusuf sekarang ni takmo dah makan nasi bubur, dia akan makan apa yang saya makan.. kalau saya makan ayam masak merah, dia pun nak jugak, kalau saya makan kari daging, dia pun makan sama.. memang seronok melayan dia makan.. tak memilih.. telan je semua.. sayur pun makan ok..! hihihi...

Pengantin tiba dalam pukul 1.30petang.. uishh.. seronok tengok pengantin datang.. teringat zaman masa kahwin dulu.. hikhikhik... walaupun panas terik, tapi kami semua happy dan tak sabar nak tengok pengantin. Baju pengantin saya suka! Warnanya pun saya suka! Biruu... my feveret kaler gitu.. 

Anak-anak saya tak meragam pun.. alhamduLILLAH... kenyang perut happy lar derang.. camtulah hero kan.. hikhikhik.. selalunya saya ni kalo gi kenduri kahwin ni dah makan macam-macam mesti perut pun rasa bergelora dan tak selesa.. tapi, alhamduLILLAH, sebab saya minum ESP pagi tu, memang rasa selesa perutt.. ececece... alasan lar tu nak makan bebanyak.. haha..

Oh, ya! Puan Inora pun consume Shaklee hokkeyy.. beliau consume Family Wellness Set. :)

Ok, jom kita layan gambar... 

Cantikkan kedua mempelaii... saya suka baju pengantin! Cantik!


Keluarga ibu saudara saya, mak kepada pengantin lelaki Azrin. Mak Azrin ni ialah adik kepada arwah bapa saya.. dalam gambar ni keluarga sebelah kami..


Gambar kami sekeluarga.. gambar ni saya 'kidnap' dari instagram Inora.. hihi.. pinjam Nora naaa... dalam gambar ni seorang adik lelaki saya tak dapat hadir sebab ada urusan kerja.. 

All in all, majlis berjalan dengan lancar... bestt je.. siap ada photobooth untuk ambil gambar sendiri.. tengoklah gambar kami adik-beradik ni haa... hahaha... layaaannn...


Ini pengantin lama.. hahaha.. mak saya sampai tak kenallah menantu dia tu.. kikiki.. ingatkan saya ni bergambar dengan orang lain..! hahaha...


Ini Irfan dengan sepupunya Abang Hazim .. tengoklah Irfan tu... haiiiii... anak bujangku... 


Dan ini gambar kami semuaa....!

Akhir kata "Selamat Pengantin Baru Azrin dan Inora! Semoga kekal hingga ke akhir hayat." Ikhlas daripada kami di UmmiIrfan.Com. (^___^)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Friday, October 17, 2014

Jangan minum ESP, nanti gemuk..! Ye ke...?

ESP menggemukkan? Takdelahhh.. buktinya? saya! saya minum esp dah 3 tahun tak gemuk2 pun. sebab apa tak gemuk? sebab bila sel-sel tubuh badan kita sihat, sel-sel tubuh badan kita akan bekerja ikut sepatutnya. Tapi bila sel-sel tubuh badan tak sihat, jadi tak aktif, so, lama kelamaan badan pun malas nak bergerak, tu yang boleh jadi gemuk. Jadi pastikan sel-sel tubuh badan anda sihat ok. Ni testimoni saya sendiri yang tak gemuk-gemuk pun sejak minum ESP. Dah 3 tahun minum ESP ni.. Ada gambor lagi.. hihi..

Apa yang ada dalam ESP ni? Non-gmo Kacang soya dengan semua asid amino termasuk 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh badan tapi tubuh badan kita takleh hasilkan dengan sendirinya.


Sape yang perlukan ESP ni? Semua orang! haha.. Ibu menyusu, ibu hamil, ibu berpantang, wanita, lelaki, warga emas, student, mereka yang ada masalah kulit wajah, mereka yang ada masa,ah gastrik, mereka yang baru lepas operation, mereka yang ingin mengawal berat badan. 

Sumber makanan kaya protin ialah ikan, ayam, daging, telur, kacang soya, 

Kenapa kena beli ESP? sebab ESP ni adalah sumber protin yang berkualiti tinggi, non-gmo soy iaitu tidak dicuci dengan alkohol dan tidak diubah genetiknya. Bila semuanya tak diubah, maka ianya mengekalkan isoflavanes yang dapat mengekalkan rasa asli soya tersebut. Dalam setiap hidangan ESP mengandungi 14gm kacang soya, bebas kolestrol, laktosa dan rendah indeks glisemik! Sangat sesuai untuk mereka yang mengidap diabetes kerana indeks glisemik yang rendah ini akan membantu mengawal paras gula di dalam darah. 

Nak tau apa itu protin? Protin ni ialah zat yang sangat penting dalam tubuh badan kita kerana sel-sel tubuh badan kita ni dibina oleh protin. Kulit, rambut, kuku semua dibina oleh sel. 90% tubuh badan kita ni sebenarnya ialah protin. Makanan sel ialah protin. Kalau tubuh badan kekurangan protin sel-sel tidak akan sihat dan tidak akan diganti dengan yang baru. 

Pilihan saya? Shaklee ESP sebab ianya membantu saya mengawal selera makan dan mengawal rasa lapar.. dapat membantu saya menghasilkan susu badan dengan konsisten dan cepat (lepas sejam minum ESP memang susu banyak tau..), dan paling bestt kulit wajah saya tidak lagi kusam dan berjerawat!

Jom dapatkan ESP ada Promo Buy 6 Free 1 bulan ini! :-)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email