Tuesday, November 14, 2017

Tips kurus, cantik dengan sihat

Jumaat lepas sedang Kak Vit sibuk mengemas baju-bajan anak-anak, tetiba bunyi ting ting ting Whatsapp masuk. 

Terus capai fone dan tenguk sapekah gerangan yang whatsapp Kak Vit. Rupanya loyal customer Kak Vit. 

Akak ni dah lama makan Shaklee. Sejak tahun 2015. Cumaaaaa, ada sekali tu tetiba dia tukar produk sebab katanya Shaklee lambat naw nak nampak kesan. 

Tak lama lepas dia tukar produk tu, dalam 2 bulan gitu, dia kontek Kak Vit semula sebab produk lain tak serasi. Dia kata Shaklee walaupun selow-melow kesannya tapiiiii tak bebankan dirinya. Hehe. 

Akak ni target nak kuruskan badan dan nak kulit cantik. Jadi, based on bajetnya Kak Vit sajes dia ambik ESP, Vitamin C dan Herblax. Dan Kak Vit pesan kena work-out setiap hari. Monitor kalori. 

Tak sampai 3 minggu dia consume tetiba dia Whatsapp bagitau beratnya dah turun sekilo. Perghhh. Cepat betul. Kak Vit pun terkejut sampai bulat mata masa baca whatsapp dia. 

Selain tu dia cakap seluar pun dah loose, rasa badan lebih bertenaga. 😍 Uol boleh tenguk Whatsapp dia kat bawah ni. 



Alhamdulillah syukurrrr. Berkat sabar dan konsisten akhirnya akak ni dapat jua turunkan berat badannya. Kak Vit rasa nak gi peluk dia sambil melompat raikan kejayaan misinya iteww. 

Betul kak. Nak kuruskan badan ni bukan sekelip mata boleh berdesup turunnya. Perlukan kesabaran yang tinggi, fokus dan konsisten. In Shaa Allah dapat hasilnya.

Ada ke kengkawan yang aim nak kurus macam customer Kak Vit ni? Jika ada meh PM Kak Vit dengan Bismillah. In Shaa Allah, Kak Vit bantu awak dengan konsultasi penuh kasih sayang. 💓

Love

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Saturday, October 28, 2017

ESP bantu cerahkan kulit wajah, musnahkan jerawat

Mungkin dulu masa anak dara mak bertungkus-lumus nak musnahkan jerawat dan cegah ia naik dengan bawak geng. 

Mungkin dulu mak rasa frust setiap kali tenguk muka kat cermin. Kalau boleh nak tukar wajah ni dengan orang lain yang jauh lebih cantik kulitnya. 

Mungkin dulu, Miss J masih tak lekang, jeragat dan kulit makin kusam pula buat mak tak senang. 

Tapi kini, kulit wajah mak,

makin hilang parut jerawat
makin pudar dari cik jeragat
makin cerah berseri
makin licin boleh buat semut tergelincir gini

Mak disiplin minum setiap hari. Mak nekad nak kulit wajah sihat setiap hari. Mak gigih bancuhnya dua kali sehari. Mak tak peduli kengkawan mengata asalkan dia menemani di sisi. 

Semuanya asbab ESP. 


Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      

Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Thursday, October 26, 2017

ESP keperluan mak moden

Sebenarnya serbuk soya protin energy booster ESP ni satu keperluan mak-mak moden sekarang taw. 

Apatah lagi jika mak-mak menyusukan anak, perlu dapatkan sokongan supplemen untuk beri tenaga berpanjangan dan hasilkan susu ibu dengan konsisten. 

Tapiiiiii, ramai yang tak sedar ianya satu keperluan sehinggalah sampai saat tiba-tiba susu merudum, tenaga makin menyusut, sering lesu, anak menangis tak tidur sepanjang malam, barulah kita sedar ianya satu keperluan. 

Tapiiiiii, better late than never kan mak.

Kak Vit tunggu je ni. Anytime mak sedar, mak perlukan ESP ni, Kak Vit tunggu di pintu hati. 

Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in