”Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan manusia.”

Friday, August 15, 2014

Apa kata mereka yang telah mencuba GLA Complex

Va va va..! Senjak Promosi GLA Complex Buy 6 Free 1 dilancarkan awal Ogos haritu, ramai dah mencubanya dan mula jatuh cinta dengannya.. Mana taknya, GLA Complex ni bukan sahaja membantu masalah simptom PMS, tetapi membantu masalah sakit kepala, sakit perut, senak perut, ketidakselesaan semasa period pain, nak hamil, nak cantik, nak jeragat pudar.. haishh pendek kata, macam-macamlah fungsi GLA ni! Best tau.. saya PALING SUKA GLA ni sebab bila bangun pagi KULIT WAJAH saya rasa MOIST dan SUPPLE jer.. jerawat sebijik haritu pun terus kecutt lepas 2 hari makan GLA.. bestt tau.. haha.. and i believe uol pun patut cuba hokkeyy..
Jom tengok testimoni-testimoni pengguna yang sangat berpuas hati dengan GLA Complex ini. Owh yea sebelum tu .. Sebelum tu kita baca dulu apa perbezaan GLA Complex Shaklee vs EPO : 
Kebanyakkan gla (gamma-linolenic acid) yang ada dipasaran dihasilkan dari evening primrose oil (EPO)..GLA COMPLEX Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi 2 kali ganda gla dalam EPO, 3 kali lebih bioavailabiliti (mampu menyerap dan mengadun kedlm sel dan tisu) dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.
Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega 6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.

Ramai yang mengakui bahawa GLA dapat membantu dalam mengurangkan Jeragat dan membaiki tekstur kulit !!





♥Melegakan PMS (sindrom pra-haid)


♥Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid







♥Membantu meningkatkan kesuburan













Well, setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya.. dan ambil GLA Complex ni adalah sebahagian daripada usaha kita.. kalau tak usaha, sampai bila nak tahan sakit ye tak? Sampai bila nak biar jer jeragat dan jerawat tu atas muka kita.. orang dok pandang je.. sampai bila nak stress setiap kali nak period? nanti lama-lama orang pun taknak dekat dengan kita.. asyik hanginn jer.. huhu.. jadi bertindak sebelum masalah jadi melarat sampai tak larat nak bendung dah.. Saya amalkan GLA Complex! Anda bagaimana? Hubungi saya ok..! Pastinya ada EXCLUSIVE TIPS untuk anda bila mendapatkan sebotol GLA Complex daripada UmmiIrfan.Com hari ini. :-)

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]  Shaklee Independent Distributor 
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, August 13, 2014

Nak Kurus balik lepas raya katanyaaa... haa.. apa yang Puan Intan consume..?

Waaahhhh... time raya makan tak hengat gitu yea, cik puan sekaliann.. haha.. saya pasti semua pun gitu.. sebab saya pun gitu gak.. makan sedapp.. belasah semua.. saya kalau dapat makan laksa kedahh.. mak aihh.. memang tak berbunyi.. hihi.. paling saya suka rendang dan lemang.. itu menu wajib orang perakk.. eishh.. sebut-sebut ni teringat rendang mak .. hihi.. rendang ayam adalah satu-satunya menu yang saya takkan masak dan saya akan bagi mak saya masak. Bukan sebab tak tahu masak, tapiii.. saya 'save the best for Mak'.. rendang mak memang tiada tandingannya.. eh! harini bukan nak cite pasal rendang ayam, lemang atau laksa.. tapiii.. nak share satu testimoni daripada Puan Intan Baizura yang berjaya menurunkan berat badan beliau, dannn boleh pakai baju raya tahun 2010! Haa.. nak tau apa rahsianya? Jom kita ikuti kronologi kisah beliau..
----------------------------------------------------


Baju hijau yang saya kenakan semasa raya tahun ni adalah baju yang dah siap dijahit pada tahun 2010 lagi.. 
Tapi tak pernah digayakan.. sebab kenapa?? 
Sebab2nya adalah :-
1) tahun 2010, saya mengandungkan Eiqbal masa raya tu, kandungan saya 6bulan ++
2) tahun 2011, masih tak bley menggayakan baju ni sbb Eiqbal breastfeeding. Almaklumla baju kurung moden, agak susah nak selak2.
3) tahun 2012, sedey saya sbb baju tak muat nak pakai. Dalam erti kata lain SAYA GEMUKS!! 
4) Tahun 2013, masih lagi tak bley pakai sbb tak kurus2 gak.. walaupon dah berusaha turunkan berat. (menipula berusaha, lagi kuat makan adalah)
5) tahun 2014, selepas seminggu puasa, sajela test pakai baju ni.. Wwiihhuuu.. dah muat.. malah longgar lagi dari sebelom.. sebelom.. dan sebelomnya..terus take pic dan wassap kat incik Amrin Amrei.. terus proceed raya tahun ni tema Hijau Lumut..
Jimat nak beli kain pasang.. kikikiki




Haaa.. tudia panjang jugak kisah beliau... nak tahu apa yang beliau consume? Pastinya Herblax, Lecitin dan Alfalfa.. oh, bukan itu sahaja yea.. minum air kosong 3 liter sehari WAJIBB ok! Nak kurus kan, jadi kenalah disiplin dan konsisten. Kalau tak disiplin, tak konsisten, makanlah berkoyan-koyan pun tak jalann.. Lagi satu, elakkanlah makan ubat kurus sebab nak cepat turun berat badan bagai tu.. sebab apa? Sebabnya, tubuh badan kita ni perlukan sokongan supplemen bila kita nak turunkan berat badan, bukannya ubat. Bila kita nak turunkan berat badan, kita mestilah berdiet, makan pun control, jadinya jangan salah langkah, takut nanti takde tenaga jadi aneroxia lak. So, dapatkanlah sokongan supplemen untuk mengawal rasa makan, menyokong sistem tubuh, dan menjaga otot-otot tubuh badan kita. 

Oh yea, ada banyak lagi testimoni-testimoni menarik kat bawah ni.. jemput baca yea..

Jadi, jika anda mendapatkan mana-mana Set Slimming Shaklee daripada UmmiIrfan.Com ni, anda akan diberi TIPS EXCLUSIVE, jadual pemakanan vitamin yang betul dan konsultasi percuma berterusan. Hubungi saya sebelum berat badan anda naik sampai tidak terkawal lagi ok! 

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]  Shaklee Independent Distributor 
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Monday, August 11, 2014

Tips Berhenti Merokok untuk para suami yang merokok..

Hmm... bila cakap pasal nak berhenti merokok ni, saya tau semua perokok nak berhenti.. niat tu dah ada, tapiiii.. tak jumpa cara yang berkesan nak berhenti merokok, ye tak? Masa mula-mula cakap nak berhenti tu, siap bagitau isteri niat suci murni.. isteri pun seronok, eloklah berhenti merokok, tak elok pun untuk kesihatan.. tambah kalau kita ada anak-anak yang ada masalah semput@asthma ni.. laaagiiiilahh tak elok.. namun, hari demi hari, minggu demi minggu, bulan demi bulan, aik? dah nak masuk setahun tak berhenti merokok jugakk.. huhu.. isteri dah hampir putus asa.. dah macam-macam cara cuba.. tapiii, sekejap je suami berhenti merokok, lepas seminggu, hisap rokok balik.. kecewa sang isteri.. tau tak isteri anda kecewa wahai sang suami! 

Suami saya juga seorang perokok. Bertahun sejak kami kahwin saya nasihatkan beliau untuk berhenti.. rasanya berbuih gak lah mulut ni bercakap.. hihi.. tambah pulak anak kami, Irfan, ada masalah asthma.. kadang tu pot-pet-pot-pet gak saya ni.. tapii cam tak 'lutt' je.. sehinggalah saya berikan suami saya VIVIX.. AlhamduLILLAH, dah masuk 4 bulan konsisten dengan VIVIX ni.. tetiba semalam suami saya bagitau,

"Sejak minum VIVIX ni Abang rasa merokok tu jadi tak bestt.. tah caner nak cakap tatau.. tapi, memang rasa tak best dah.."

"OH yea keee.. patutlah saya tengok Abang tak merokok dah.."

"Sape-sape nak berhenti merokok tu eloklah minum VIVIX.. sebab Abang sendiri minum VIVIX rasa tak best bila merokok.."

haaa.. gitulah kata suami saya.. Ya ALLAH! setelah sekian lamaa... akhirnya makbul jugak permintaanku.. AlhamduLILLAH.. saya pun tatau apa yang best tak best merokok ni.. tapiiii.. elok sangatlah berenti kannn.. alhamduLILLAH.. molek sangatlah kita orang Islam ni berenti merokok.. tak bagus untuk kesihatan dan membazirrr.. membazir tu amalan syaitan.. usahler amalkan.. lebih baik invest untuk kesihatan jangka panjanggg.. 


Untuk isteri-isteri sekalian, saya tahu anda bukan tak sayangkan suami anda, tapi anda geram, stress dan sedikit kecewa bila tengok suami anda merokok, betul tak? Jadi, bila suami anda bagitau dia nak berhenti merokok tu eloklah segera dapatkan VIVIX ni untuk suami anda. Sebenarnya bukan ubat yang suami kita perlukan, tapi sokongan.. Sokongan dari segi moral, spiritual dan tentulah sokongan supplemen untuk membantu suami sihat kembali.. Sape tak sayangkan suami..kann... Banyak dah pengorbanan suami untuk kita sekeluarga, apa kata kita sebagai isteri invest sikit untuk kesihatan jangka panjang suami.. kasih sayang dapat, pahala pun dapatt.. 

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]  Shaklee Independent Distributor 
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Friday, August 8, 2014

Soalan lazim tentang perbezaan GLA Complex Shaklee dan bagaimana GLA Compex bertindak untuk fungsi-fungsi tertentu..

Oklah, since ramai yang bertanya apa beza GLA Complex Shaklee ni.. apa yang best sangat.. caner fungsinya.. haa... meh sini baca ni.. 

Info#1 
Bagaimana GLA Complex membantu cepat hamil?


GLA Complex membantu seorang wanita menghasilkan cairan serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Cairan ini yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. 



Info#2 

Bagaimana GLA Complex membantu menurunkan paras kolesterol. 

GLA Complex mengandungi omega 6 di dalamnya, membantu membakar lemak dan menghadkan selera makan.
Ambil GLA Complex sebelum tidur supaya lemak dibakar ketika kita tidur. 

Info#3 

Bagaimana GLA Complex bertindak sebagai anti-penuaan?

GLA Complex baik untuk kesihatan, melembutkan dan menganjal kulit. Digunakan secara meluas dalam kosmetik, kerana kombinasi omega 3 dan omega 6 asid lemak menyuburkan epidermis. Tinggi dalam asid salisilik, minyak borage digunakan secara meluas dalam kosmetik sebagai anti-jerawat dan anti-septik.



Soalan lazim: Apa beza GLA Dan EPO? Shaklee takde jual EPO?


Jawapan simple: EPO kaya dengan GLA. Borage juga kaya dgn GLA. Kebanyakkan GLA yang sedia ada di pasaran dihasilkan daripada 
EPO. tetapi RAMAI YANG TAK TAHU kepekatan GLA berbeza dalam kedua2nya.BORAGE mengandungi GLA dua kali ganda yang lebih tinggi dari EPO. Dari segi bioavailabiliti (kadar penyerapan) BORAGE juga adalah 3 kali lebih berkesan daripada EPO. 

Soalan yang patut anda tanya adalah: Patut beli EPO atau GLA Complex Shaklee?
Anda buat keputusan sendiri. Apa yang saya boleh beritahu adalah GLA COMPLEX Shaklee menggunakan bunga borage sebagai bahan utamanya.

Lagi soalan HOT:Kenapa produk shaklee disebut GLA COMPLEX? Kenapa tak disebut minyak borage je? 
Kerana kandungannya memang COMPLEX. bukan sekadar borage. GLA Complex Shaklee mengandungi asid gamma linolenik (GLA) dari minyak borage, asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik

Sekarang anda boleh jawab samaada nak EPO atau GLA Complex. 
Anda nilaikanlah sendiri. Jadilah pengguna yang bijak.Jangan pening2.

Saya dan rakan2 saya yang cantik2 dan jelita semuanya memilih GLA Complex.



Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]  Shaklee Independent Distributor 
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, August 6, 2014

Masalah parut jerawat? Ikuti testimoni Puan Zainab ini..

Kebanyakan kita orang perempuan ni ada masalah jerawat. Saya dulu pun pernah alaminya tapi masa zaman study. Jerawat yang terukk sekali dalam seumur hidup saya. Bila saya check balik saya pasti ianya ada kaitan dengan period cycle saya yang tidak teratur, yang mana menjurus kepada ketidakseimbangan hormon. Bila hormon tak seimbang, mulalah macam-macam rasa datang, stress, hangin, gelisah, sedih, haishh., macam-macamlah kan.. pastu jerawat lak sebuk nak tumbuh macam cendawan tumbuh lepas hujan.. rimas rasanya.. tak selesa.. pastu jari jemari yang runcing ni mulalah sibuk nak gosoklah, peganglah, itulah, inilah kat kawasan berjerawat tu.. hihi.. masalah jerawat hilang, parut pulak yang timbul, jadi hitam muka sana sini.. tak cantik.. tak elok.. tak rata.. sebab apa parut jerawat jadi hitam? Sebab sel kulit kita ni dibina oleh protin dan ianya digantikan setiap 21 hari.. kita perlukan sumber protin yang berkualiti tinggi untuk membantu sel-sel kulit wajah kita bertukar kepada yag baru. So, harini saya nak share testimoni Puan Zainab yang mempunyai masalah seperti yang saya sebutkan tadi.. jom baca apa feedback beliau..



Apa fungsi keempat-empat vitamin yang beliau amalkan tu?
GLA Complex - Membantu menstabilkan hormon dan mengekalkan keseimbangan kelembapan kulit wajah.
ESP - Membantu menyihatkan sel-sel supaya sel-sel lama dapat digantikan dengan sel-sel baru.
Vitamin C - Bertindak sebagai kolagen kulit wajah.
Alfalfa - Berfungsi melancarkan proses detoks dan cuci darah. Kadangkala bila usus tidak bersih jerawat pun akan timbul.

Menarikkan set ni? Lengkap untuk satu tubuh badan. Bestt gitu.. bila dalaman kita bersih, makan makanan yang berkhasiat dsn berkualiti, makanya ianya akan terpancar pada wajah kita. Bak kata Prof  Muhaya, "dunia dalaman menentukan dunia luaran kita."

Boleh hubungi saya untuk mendapatkan Budget Skin Care Set anda hari ini bersama-sama konsultasi percuma berterusan, TIPS EXCLUSIVE dan cara pemakanan yang betul. 

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]  Shaklee Independent Distributor 
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan