”Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan manusia.”

Friday, July 3, 2015

Tips WAHM #3 --> 20 minit sehari untuk rumah yang bersih dan selesa!

Harini saya ada Tips WAHM yang menarik dan besttt.. Saya pasti semua WAHM suka dengan tips ni.. hihi.. Menjadi WAHM ni bukan mudah, semua perkara mesti disusun dalam jadual, diteliti dan dipatuhi dengan betul, kalau tak semuanya nanti ke lautt.. hihi.. Saya seorang yang sangat sistematik dan sangat mementingkan sistem pengurusan rumahtangga saya berjaya. Ececee.. bunyi macam besor je yea.. haha.. hidup mesti ada sistem, ALLAH sangat sukakan dengan hamba-hambaNYA yang hidup dalam sistem, sehinggakan jika satu-satu sistem itu tidak sesuai, ALLAH mintak kita tukar sistem yang sedia ada. Tapi dalam Al-Quran 'sistem' ini disebut 'pakaian'. 

So, caner nak jadikan pengurusan rumahtangga kita lebih bersistematik terutamanya bab-bab mengemas rumah ni? Haaa.. saya pasti para WAHM seperti saya mempunyai kesukaran bab-bab nak mengemas rumah ni. Bukanlah nak bagi cantik sentiasa tapi cukup sekadar bersih dan selesa sebab kita duduk dengan anak-anak sepanjang hari di rumah! Betul kan? Hmm.. jadi caner yea? Nak mengemas seminggu sekali ke, nak mengemas 2 minggu sekali ke, atau sebulan sekali? Ini nak share tips dengan anda semua. Sehari 20 minit sahaja. 

Buat jadual dari 1hb - 30/31hb dan tuliskan apa yang nak dikemaskan setiap hari tapi limit dalam 20 minit sahaja. Sebagai contoh gambar kat bawah ni saya punya jadual dari 21-30hb apa nak kemas, nak tukar, nak cuci, nak dibasuh semua saya tulis. Tapi jadual ni dari 1hb dah hilang lak, kena buat balik nampaknya ni.. hihi.. Bila dah buat jadual gini mudah untuk kita nak mengemas, sehari kita hanya buat satu bahagian sahaja, dalam sebulan lengkap seluruh rumah dah bersih! 


Selamat mencuba! :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Thursday, July 2, 2015

10 sebab kenapa saya membuat bisnes Shaklee

Biasanya bila kita sukakan satu-satu produk tu mesti kita takkan tukar dah dengan yang lain. Betul tak? Hihi.. Apapun orang lain cakap, kita akan cakap produk kita bagus, berkesan, selamat dan mesra alam berdasarkan fakta-fakta dan kajian-kajian yang dijalankan. Saya dah jatuh cinta dengan Shaklee sejak 4 tahun lepas. Moto Shaklee 'Sentiasa Berkesan, Sentiasa Selamat dan Sentiasa Mesra Alam' telah dikbuktikan oleh Shaklee menerusi rangkaian produk-produknya. 

Dan oleh kerana dah jatuh cinta dengan produk-produknya, saya tidak banyak berfikir dan terus sahaja membuat bisnes Shaklee. Dengan hanya berkongsi kebaikan produk-produk Shaklee, saya kini berjaya menjana pendapatan hanya dari rumah! 


Selain pelan pemasaran yang menarik, ada 10 sebab lagi kenapa saya membuat bisnes Shaklee:
1. Bayaran bonus RM26 billion kepada semua SID Shaklee dengan hanya berkongsi kebaikan produk menerusi online ataupun offline.
2. Bisnes Shaklee di Malaysia telah berkembang sebanyak 1000% dalam masa 6 tahun!
3. Shaklee ialah syarikat nutrisi nombor 1 di US.
4. Perbezaan Shaklee: Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra Alam.
5. Ada landmark study. Landmark Study menunjukkan mereka yang mengambil supplemen mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik berbanding mereka yang tidak mengambilnya.
6. Shaklee ada di 9 buah negara dan telah digunakan lebih 1/2 of world's population.
7. Shaklee dianugerahkan Best MLM Company pada tahun 2014/2015.
8. Shaklee melancarkan 'Shaklee Cares' yang mana program ini fokus untuk memberi sumbangan nutrisi kepada kanak-kanak.
9. Insentif diberikan oleh 9 buah negara antaranya Jepun, US, UK, Australia, Sepanyol, Perancis.
10. Syarikat nutrisi pertama di dunia yang menerima sijil Climate Neutral yang offset pembebasan karbon dioksida.

Yezzaaa.. todiaaa... 10 sebab kenapa saya join bisnes Shaklee ini. Sekian, perkongsian saya hari ini moga menjadi inspirasi kepada anda yang masih tercari-cari peluang bisnes tapi tak tahu nak bisnes apa, boleh buat bisnes Shaklee yang rendah modal dan rendah risiko tetapi pulangan bestt.. Mana tahu satu hari nanti anda juga boleh menjana pendapatan hanya dari rumah seperti saya.. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, July 1, 2015

Promosi Hebat sepanjang Julai 2015!

Sekejap je dah masuk bulan Julai kan! Dah setengah tahun berlalu dalam tahun 2015. Serius cepat betul masa berlalu. Dan tengahari ni saya nak war-warkan Promosi hebat sepanjang Julai daripada kami. Jom tengok poster kat bawah ni..


Vitalea for Children dan B-Complex Beli 3 PERCUMA 1! :)


Vivix Beli 6 PERCUMA 1!

B-Complex dah laaamaaaa takde promo gini. Saya pun tak ingat bila last promo B-Complex. hihi.. Tapi jika anda nak tahu apa bestnya B-Complex ni boleh baca kat sini. Saya tak pernah skip B-Complex ni sejak 4 tahun dulu. Vitamin wajib untuk setiap wanita dan mesti diambil setiap hari. B-Complex juga bagus untuk pembentukan rambut yang sihat dan kuat. Selain itu, B-Complex bersifat anti-stress, jadiii.. dah tau kan kenapa saya tak pernah tinggal B-Complex ni.. haha.. Lagi satu B-Complex juga sangat membantu wanita-wanita menghadapi masalah simptom PMS. Hmm.. nak tahu lebih lanjut lagi, jangan lupa klik link di atas tadi tu yea.. 

Vivix pula ramai dah tahu dan sedar kehebatan tonik ajaib ini. Banyak testimoni saya dah kongsikan untuk anda. Kehebatan Vivix yang mampu bertindak tahap selular dapat memberi kesan seawal 7-10 hari selepas penggunaan. Ehh... bukan overclaim yea, tapi saya tulis gini berdasarkan feedback daripada pelanggan-pelanggan saya yang telah mencuba dan mengamalkan Vivix. Boleh klik link kat atas tadi tu untuk membaca testimoni mereka yang berjaya dengan Vivix. Hmm.. kata orang tak kenal maka tak cinta.. jadi, hanya mereka yang dah amalkan Vivix ni saje tahu apa yang saya maksudkan ini. hihi..

Sekian, perkongsian saya hari ini.. Barang yang baik seronok saya nak share sebab saya sendiri pun menggunakannya.. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 



Tuesday, June 30, 2015

Apa kata mereka yang mengamalkan Vitamin C dan Vitamin E

Yezzaa... jom kita baca apa kata mereka yang telah mengamalkan Vitamin C dan Vitamin E setiap hari. Ada yang claim kata jarang selsema dan batuk, kulit wajah dah tak kering lagi, parut jerawat semakin pudar, ekzema semakin berkurang dan macam-macam efek lagi.. besttkan..!


ni ada lagi saya kongsikan

dan ini..


Wahhh..! Terujanya saya baca testimoni-testimoni mereka semua.. Harini Last Day Promo Vitamin C dan Vitamin E ok! Hubungi saya untuk mendapatkannya.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 



Monday, June 29, 2015

2 sebab utama kenapa IBU MENYUSU tidak digalakkan ambil ANTIBIOTIK

Kenapa saya tidak menggalakkan anda ibu-ibu menyusu ambil antibiotik sepanjang penyusuan susu ibu? Walaupun demam, selsema atau batuk selagi boleh, janganlah ambil antibiotik. Ada 2 sebab utama kenapa saya tidak amalkan antibiotik semasa penyusuan walaupun sakit teruk. Cuma saya ingin berkongsi pengalaman saya baru-baru ini. Semoga perkongsian saya ini memberi manfaat.



Baru-baru ini, tonsil saya bengkak dan bernanah, yang akhirnya perlukan antibiotik. Memang dah tak boleh elak dah. Kena consume antibiotik jugak. Apa yang terjadi selepas 3 hari ambil antibiotik, tonsil saya mengecut tetapi SUSU badan SEMAKIN MERUDUM dan tiba-tiba Yusuf DEMAM sehingga 39.6 degree! Allahuakbar! Terus saya stop antibiotik dan consume Vitamin C, Nutriferon, Vivix dan Garlic seperti biasa. Yusuf terpaksa diberi ubat demam kerana suhu badan terlalu panas. 

Inilah 2 sebab utama saya tidak consume antibiotik sepanjang penyusuan saya kerana pertama kesan pengambilan antibiotik akan efek production susu dan kedua akan efek pada anak. Sebolehnya ambillah SUPPLEMEN sebagai langkah yang lebih SELAMAT dan TIADA KESAN kepada ANAK. 


AlhamduLILLAH, selepas stop antibiotik dan consume vitamin-vitamin yang disebutkan di atas tadi, suhu badan Yusuf kini semakin elok dan susu saya kembali meriah. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email