”Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan manusia.”

Monday, October 20, 2014

Azrin dan Inora wedding

Semalam kami menghadiri Majlis Menyambut di Klang bagi meraikan sepupu saya Azrin dan pasangannya Inora. Sape tak kenal mereka ni? haha... mereka nilah owner SincerelyByUsShawl boutique yang ada branch di Shah Alam, Bangi dan Johor Bahru. Uol boleh folo InstaGram #sincerelybyusshawl ok untuk lihat produk-produk latest derang.

Ok, berbalik kepada kisah kenduri kahwin ni.. majlis start kol 11am gitu.. makanan banyakkk.. best-best semuanya... nasi minyak, nasimputih, dalca, daging masak hitam, pasembur, ayam goreng, buah-buahan, aiskrim, bubur kacang.. heyy..! banyaknyaa...! haha.. memang bestt..! seronok dapat suapkan Yusuf makan macam-macam..! Yusuf sekarang ni takmo dah makan nasi bubur, dia akan makan apa yang saya makan.. kalau saya makan ayam masak merah, dia pun nak jugak, kalau saya makan kari daging, dia pun makan sama.. memang seronok melayan dia makan.. tak memilih.. telan je semua.. sayur pun makan ok..! hihihi...

Pengantin tiba dalam pukul 1.30petang.. uishh.. seronok tengok pengantin datang.. teringat zaman masa kahwin dulu.. hikhikhik... walaupun panas terik, tapi kami semua happy dan tak sabar nak tengok pengantin. Baju pengantin saya suka! Warnanya pun saya suka! Biruu... my feveret kaler gitu.. 

Anak-anak saya tak meragam pun.. alhamduLILLAH... kenyang perut happy lar derang.. camtulah hero kan.. hikhikhik.. selalunya saya ni kalo gi kenduri kahwin ni dah makan macam-macam mesti perut pun rasa bergelora dan tak selesa.. tapi, alhamduLILLAH, sebab saya minum ESP pagi tu, memang rasa selesa perutt.. ececece... alasan lar tu nak makan bebanyak.. haha..

Oh, ya! Puan Inora pun consume Shaklee hokkeyy.. beliau consume Family Wellness Set. :)

Ok, jom kita layan gambar... 

Cantikkan kedua mempelaii... saya suka baju pengantin! Cantik!


Keluarga ibu saudara saya, mak kepada pengantin lelaki Azrin. Mak Azrin ni ialah adik kepada arwah bapa saya.. dalam gambar ni keluarga sebelah kami..


Gambar kami sekeluarga.. gambar ni saya 'kidnap' dari instagram Inora.. hihi.. pinjam Nora naaa... dalam gambar ni seorang adik lelaki saya tak dapat hadir sebab ada urusan kerja.. 

All in all, majlis berjalan dengan lancar... bestt je.. siap ada photobooth untuk ambil gambar sendiri.. tengoklah gambar kami adik-beradik ni haa... hahaha... layaaannn...


Ini pengantin lama.. hahaha.. mak saya sampai tak kenallah menantu dia tu.. kikiki.. ingatkan saya ni bergambar dengan orang lain..! hahaha...


Ini Irfan dengan sepupunya Abang Hazim .. tengoklah Irfan tu... haiiiii... anak bujangku... 


Dan ini gambar kami semuaa....!

Akhir kata "Selamat Pengantin Baru Azrin dan Inora! Semoga kekal hingga ke akhir hayat." Ikhlas daripada kami di UmmiIrfan.Com. (^___^)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Friday, October 17, 2014

Jangan minum ESP, nanti gemuk..! Ye ke...?

ESP menggemukkan? Takdelahhh.. buktinya? saya! saya minum esp dah 3 tahun tak gemuk2 pun. sebab apa tak gemuk? sebab bila sel-sel tubuh badan kita sihat, sel-sel tubuh badan kita akan bekerja ikut sepatutnya. Tapi bila sel-sel tubuh badan tak sihat, jadi tak aktif, so, lama kelamaan badan pun malas nak bergerak, tu yang boleh jadi gemuk. Jadi pastikan sel-sel tubuh badan anda sihat ok. Ni testimoni saya sendiri yang tak gemuk-gemuk pun sejak minum ESP. Dah 3 tahun minum ESP ni.. Ada gambor lagi.. hihi..

Apa yang ada dalam ESP ni? Non-gmo Kacang soya dengan semua asid amino termasuk 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh badan tapi tubuh badan kita takleh hasilkan dengan sendirinya.


Sape yang perlukan ESP ni? Semua orang! haha.. Ibu menyusu, ibu hamil, ibu berpantang, wanita, lelaki, warga emas, student, mereka yang ada masalah kulit wajah, mereka yang ada masa,ah gastrik, mereka yang baru lepas operation, mereka yang ingin mengawal berat badan. 

Sumber makanan kaya protin ialah ikan, ayam, daging, telur, kacang soya, 

Kenapa kena beli ESP? sebab ESP ni adalah sumber protin yang berkualiti tinggi, non-gmo soy iaitu tidak dicuci dengan alkohol dan tidak diubah genetiknya. Bila semuanya tak diubah, maka ianya mengekalkan isoflavanes yang dapat mengekalkan rasa asli soya tersebut. Dalam setiap hidangan ESP mengandungi 14gm kacang soya, bebas kolestrol, laktosa dan rendah indeks glisemik! Sangat sesuai untuk mereka yang mengidap diabetes kerana indeks glisemik yang rendah ini akan membantu mengawal paras gula di dalam darah. 

Nak tau apa itu protin? Protin ni ialah zat yang sangat penting dalam tubuh badan kita kerana sel-sel tubuh badan kita ni dibina oleh protin. Kulit, rambut, kuku semua dibina oleh sel. 90% tubuh badan kita ni sebenarnya ialah protin. Makanan sel ialah protin. Kalau tubuh badan kekurangan protin sel-sel tidak akan sihat dan tidak akan diganti dengan yang baru. 

Pilihan saya? Shaklee ESP sebab ianya membantu saya mengawal selera makan dan mengawal rasa lapar.. dapat membantu saya menghasilkan susu badan dengan konsisten dan cepat (lepas sejam minum ESP memang susu banyak tau..), dan paling bestt kulit wajah saya tidak lagi kusam dan berjerawat!

Jom dapatkan ESP ada Promo Buy 6 Free 1 bulan ini! :-)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Tuesday, October 14, 2014

Kerap menyusu rasa lapar... caner nak atasi rasa lapar ni..?

Haaa... saya pasti ramai ibu-ibu menyusu mengalami perasaan gitu kan..? Saya pun sama jugak sebab saya pun seorang ibu menyusu.. memang rasa nak makan sentiasa je setiap kali lepas menyusu.. apa tidaknya, abes segalanya disedut oleh baby semasa menyusu.. hihi.. tapi.. takkanlah asyik nak makan nasik je kan... kang naik pulak kandungan gula dalam darah.. abes tu takkan asyik nak makan kek, donut, brownies, chocolate.. eishhh.., yang tu lagilah berlemak dan berkalori tinggi.. abes caner ni..? nak kawal rasa lapar ni..? 

Saya amalkan Shaklee ESP untuk mengawal rasa lapar saya. Dalam set penyusuan lengkap Shaklee yang ada Vitalea, Vitamin C, B-Complex, Alfalfa, Ostematrix tu ada ESP sekali. Selain membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu dengan konsisten, ESP jugak membantu saya mengawal rasa lapar.. Saya minum 3 kali sehari.. pagi, tengahari atau petang dan malam sebelum tidur. AlhamduLILLAH, setakat ni berat badan masih mentennnn... uol tak caya? Berat badan saya sebelum pregnant dan sekarang ni sama je.. hihi.. cer tengok gambar kat bawah ni.. sama je kan... hihi..


Sebelum dan selepas melahirkan Yusuf berat badan saya sama je sampailah sekarang ni... 50kg .. hihi.. rahsianya? Set penyusuan lengkap Shaklee berserta ESP

Tular... I dah cakap dari dulu lagiiiii.... ESP ni tak menggemukkan malah membantu mengawal rasa lapar... sape tak minum ESP memang rugiii.. nak menten kurus macam I minumlah ESP.. ;) dan lagi satu kulit wajah pun berseri-seri macam I jugak nanti... hihi..

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 





Monday, October 13, 2014

Pengalaman MANIS berbisnes Shaklee

Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. apa kabar anda hari ini? Moga semuanya diberikan kesihatan yang baik di samping keluarga tercinta. AlhamduLILLAH.. suami dah ke tempat kerja, Irfan dah ke sekolah, Yusuf masih tidur, jadinya saya ada sedikit ruang dan masa untuk update blog berkongsi cerita pengalaman manis saya sepanjang berbisnes Shaklee.. :)

Saya start bisnes dan consume Shaklee tahun 2011. Ini entry pertama saya. Ambil Shaklee untuk berikan supplemen untuk Irfan yang ada masalah asthma. AlhamduLILLAH, kini dah 3 tahun berbisnes Irfan semakin sihat. Setahun pertama saya memang sungguh-sungguh berbisnes keraana saya punya push factor masa tu nak berhenti keja sebab nak jaga Irfan dirumah. Irfan tak boleh duduk di taska nasihat pakar kanak-kanak dia. Memang pening kepala mane nak letakkan Irfan jika saya masih bekerja. Bukan tak sayang kerja, saya masa tu Engineer, keja memang seronok, boss pun baik dan understanding.. tapi saya lebih sayangkan anak dan keluarga. Tahun 2012, saya berhenti keja dan fokus untuk buat bisnes Shaklee sepenuh masa di rumah. AlhamduLILLAH, sejak itu kesihatan Irfan bertambah baik, tidak kerap diserang asthma, makan minum pakai terjaga dan terurus dan saya dapat melihat Irfan membesar di depan mata saya sendiri. Satu kepuasan sebagai seorang ibu. 


Setelah berhenti keja saya betul-betul fokus dalam bisnes ni. Yelah dah ini je yang saya ada dan mampu buat.. hihi.. alhamduLILLAH Jan 2013, saya dapat Car Bonus. Seronok tak terkira. hihi... Bukan mudah nak capai target untuk Car Bonus ni tapi dengan izin ALLAH dan inilah rezeki anak-anak, saya dapat berikan kepada keluarga ini. Seronok juga sebab dapat bantu anak-anak bisnes saya naik rank. Dan tahun ni, setelah setahun 7 bulan menikmati car bonus, kami beli kereta baru yang lebih selesa untuk keluarga kami. 

Sejak berbisnes Shaklee ni juga actually saya dan keluarga dah dapat melancong ke 3 buah negara. 3 tahun berbisnes Shaklee, 3 buah negara kami dapat melancong. Kami dapat ke Australia, New Zealand dan China. AlhamduLILLAH. Melancong dengan menggunakan hasil bonus Shaklee. Kumpul setiap bulan tau.. hihi.. tak sentuh langsung duit gaji suami.. besttt sebab dah ada duit asingkan siap-siap untuk tujuan melancong.. kami sekeluarga minat travelling, jadinya mesti kumpul duit sikit-sikit untuk tujuan tersebut.. ececece.. hihi.. seronok melancong ke negara orang ni.. banyak ilmu kita peroleh.. macam-macam pengalaman menarik dan macam-macam kita tempuhi.. seronoknya hnaya mereka yang melancong ke luar negara je tau apa yang saya maksudkan ini.. hihi..

ni gambar masa kami ke Beijing, China.

Lagi satu, sejak berbisnes Shaklee ni dan mengamalkan vitamin-vitamin Shaklee, saya dapat menyusukan Yusuf sepenuhnya. AlhamduLILLAH.. 6 bulan secara exclusive dan sekarang ni Yusuf hampir 14 bulan masih dapat menyusukan dia.. rezeki anak.. selagi ada saya akan berikan.. seronok sebenarnya menyusukan anak ni.. yang paling seronok ialah berat badan tak naik-naik.. haha.. memang menten kurus gituuu... besttt.. takyah susah payah nak makan vitamin untuk kawal berat badan, menyusukan anak saje pun dah pasti boleh kurus.. dan sihatttt... :)

Ni gambar yusuf yang semakin cheeky... hasil dari susu ibu.. hihi..

Antara yang termanis lagi ialah apabila saya dapat membawa bersama-sama saya anak-anak dan cucu-cucu bisnes saya naik pentas bersama-sama untuk menerima award semasa National Conference dan semasa Motivation Rally baru-baru ini. Perasaan ini hanya ALLAH sahaja yang tahu.. susah nak digambarkan dengan kata-kata.. kerana inilah bukti saya dapat membantu mereka.. bila dapat membantu downlines ni perasaan ni lain rasanya... AlhamduLILLAH.. dengan izin ALLAH jua hendakNya..


Itulah dia serba sedikit pengalaman manis yang dapat saya kongsikan bersama anda semua.. Ada banyak lagi antaranya kami dapat memberi wang setiap bulan kepada keluarga di kampung yang mana masa kami bekerja dulu kadangkala je dapat beri.. yelah nak makan untuk sendiri pun cukup-cukup.. tapi sejak berbisnes Shaklee ni, kami dapat memberi setiap bulan.. berapa? Rahsiaaa... hahaha.. takleh reveal.. ececece.. 

Oklah, saya stop kat sini dulu, nanti kita sambung lagi.. best ke bisnes Shaklee ni? mestilah besttt... kalo tak, takkan saya nak share dengan uol kan... hihi..

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Saturday, October 11, 2014

Breakfast nasi lemak takde ikan bilis katanyaa... rugiii.. jom breakfast dengan ESP dan Mealshakes! Lengkap dengan semua nutrisi yang diperlukan oleh tubuh badan.

As-salam uol.. and good morningg.. pagi ni breakfast ape? takkan hari2 nasi lemak ye tak? nasi lemak rega RM2, takde ikan bilis katanya.. hihi.. rugi, rugi,...
Minum ESP+mealshakes lagi jimaattt... berkhasiat dan menyihatkan..

Meh saya kirakan..
ESP+Mealshakes retail price both RM264. Boleh consume 3 bulan. 
Rm264/3bulan = RM88/sebulan.
RM88/90 hari = 0.98 sen sehari.

Apa yang kita dapat?
Dapat Protin soya berkualiti tinggi, 19 multivitamin dan multimineral, termasuk fiber.. Berkhasiat, mengenyangkan dan sihat dari nasi lemak tadi yang tak lengkap nutrisi, betul tak..?


Saya breakfast ESP+Mealshakes ni pagi tadi.. Kenyang lak rasa.. memang sesuai untuk ibu-ibu especially IBU MENYUSU seperti saya ni... inilah salah satu rahsia/tips saya mengekalkan berat badan ideal.. minum protin berkualiti tinggi di awal pagi.. bestt.. tidak menggemukkan malah mengenyangkan!


dan yang pasti boleh JIMAATTTTT... apatah lagi dengan Promo Berganda ESP Buy 6 Free 1 dan Mealshakes Buy 3 Free 1 bulan Oktober ini! (^_^)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email