”Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan manusia.”

Friday, August 28, 2015

9 tips banyakkan susu ibu

TIPS yang anda boleh cuba untuk banyakkan susu ibu.
  1. Banyakkan minum air/jus buah-buahan/makanan bersup.(sehari dalam 2liter++)
  2. Banyakkan minum susu. Sebaiknya mengambil hidangan susu 3 hingga 4 hidangan sehari. Jika tak cukup boleh tampung dengan ambil 2-4 biji Ostematrix setiap hari. 
  3. Banyakkan makanan berprotein.Protin penting kerana komposisi utama dalam susuibu ialah protien dan protin diperlukan utk membina sel, kulit, rambut dan pertumbuhan yg sihat. Sebab tu saya sangat suka dgn ESP.
  4. Makan nasi panas bersama halia muda (hiris nipis-nipis) campur dengan air asam.
  5. Minum air asam jawa direbus dengan gula merah bersama dengan asam keping.
  6. Ambil beberapa helai daun betik sederhana muda. Rebus hingga didih. Minum air rebusan 2-3x sehari
  7. Ambil lobak putih. Cuci bersih dan kisar sehingga halus. Campurkan dengan segelas air suam. Minum 2x sehari. Juga boleh dibuat sup lobak putih.
  8. Sapu sedikit minyak kelapa pada daun sirih. Layur pada api sehingga layu.Setelah agak suam, tekap daun sirih tersebut pada payudara. Amalkan setiap hari.
  9. Makan lebih sayur-sayuran.. especially sayuran yang dapat membanyakkan air susu ibu seperti brokoli,lobak putih,seleri, sawi putih, peria, Ulam pegaga, Ulam jantung pisang. Jika ada kekangan mendapatkan sayuran yang baik, ambil Vitalea 2 biji sehari untuk menampung lohong-lohong zat yang kekurangan. Dan tambah dengan sebiji Vitamin C sebagai pelengkap.
Dan jika anda berminat nak mengambil supplemen, boleh ambil Set Ibu Menyusu Shaklee nih.. memang Highly Recommended dan ramai customer-customer saya yang berjaya dengan Set Ibu Menyusu Shaklee nih.. termasuklah saya sendiri.. (dengan izin ALLAH jua..)


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Thursday, August 27, 2015

5 keistimewaan Shaklee Vitalea Iron Formula yang pasti anda nak tahu

Ini produk favourite saya selepas ESP. Shaklee Vitalea with Iron Formula. Bila dikatakan produk favourite pastinya ada banyak keistimewaan padanya. Jom baca apakah 5 keistimewaan Shaklee Vitalea iron formula ini.



1. Produk pertama daripada Dr Forrest C. Shaklee. Dicipta pada tahun 1915 dan sekarang Vitalea dah berusia 100 tahun.
2. Memberikan 28 multimineral dan multivitamin dan diuji secara klinikal. Ujian klinikal ni maksudnya ujian dibuat ke atas manusia, bukan kat tikus ke, arnab ke, kambing ke..
3. Dipatenkan dengan Bioactivated Absorption System secara eksklusif hanya untuk Shaklee untuk memastikan penyerapan asid folik salah satu komponen kritikal.
4. Sebanyak 349 Ujian kualiti dibuat ke atas Vitalea setiap kali Vitalea dihasilkan untuk memastikan ketulenan dan keberkesanan produk. 349 ujian tau, bukan 1 atau 2 ujian. Ujian kualiti ni bukan buat sekali je, maksudnya setiap kali Shaklee nak keluarkan Vitalea dia akan buat ujian kualiti ni dan ianya bukan murah tau..
5. Diformulakan dengan unsur iron (zat besi) untuk memastikan penyerapan Vitamin C. Sesuai untuk ibu hamil, ibu menyusu, pesakit anemia dan remaja. 

Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.

Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak sangat digalakkan mengamalkan pengambilan Vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan iron oleh si ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


6 tanda anak-anak anda kekurangan iron (zat besi)

Selalunya kita dengar ibu-ibu hamil sahaja yang kerap mengalami masalah kekurangan iron (zat besi) dan membawa kepada rendah bacaan hb. Jarang sekali kita dengar kanak-kanak mengalami masalah kekurangan iron. Sebagai ibu bapa kita mesti ambil tahu. Mungkin anak-anak kita nampak sihat sejahtera, ceria dan happy, tapi kita hendaklah kenal tanda anak-anak mengalami masalah ini. Berikut ialah 6 tanda anak-anak anda kekurangan iron (zat besi):
1. Keletihan
2. Muka pucat
3. Denyutan jantung yang laju
4. Mudah pening kepala
5. Kurang selera makan
6. Mudah marah

Jika anak-anak anda mengalami tanda-tanda di atas, jumpa doktor dan doktor akan ambil ujian darah dan akan menyarankan pengambilan supplemen yang mengandungi zat besi. 

Mealshakes mengandungi 19 multimineral dan multivitamin termasuk protin dan fiber, Ia juga mengandungi 18.5mg iron (zat besi) dalam setiap 100g. Retail Price satu canister ialah RM115 dan boleh consume 3 bulan. Manakala Vitalea for Children mengandungi 3mg iron dalam setiap satu tablet. Kombinasikan kedua-duanya untuk memberi nilai tambahan yang lebih baik untuk anak-anak anda. Yang penting kedua-dua vitamin ini selamat dan berkesan. :)


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, August 26, 2015

Rahsia anak-anak saya kekal aktif sepanjang hari

Pepagi tepek kat blog muka budak berdua ni... hihi.. Adik Yusuf tu tak padan kecik, baru 2 tahun dah nak main scooter Abang Irfan. Tu scooter untuk umur 5 tahun dan ke atas tu.. hehehe.. dia belasah je main sebab teringin dok tengok Abang Irfan main.. pastu siap berebut dengan Abang Irfan.. sabor jelahh.. hihi... naseb baek Abang Irfan abang yang penyayang.. dia beralah bagi adik guna scooter dia dan dia rela main bola sorang-sorang.. hihi..

Anak-anak saya tak pernah missed Vitalea for Children ni. Dalam Vitalea ni ada unsur Kalsium, Magnesium, Copper, Zink, Iron, Biotin dan banyak lagi multivitamin yang diperlukan untuk tumbesaran anak-anak. Unsur-unsur ini sangat kritikal dan sangat sukar diperolehi jika anak-anak memilih makan. Jadi saya berikan mereka nutrisi yang diperlukan dan paling penting ianya selamat untuk anak-anak saya. Sehari 1-2 biji membantu mereka kekal aktif dan bertenaga sepanjang hari.


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Tuesday, August 25, 2015

4 keistimewaan Shaklee Performance Drink

Petang-petang gini selalunya saya akan cepat rasa haus. Minum air kosong banyak pun rasa tak puas-puas. hehe.. jadinya saya bancuh segelas Performance Drink dan minum. Lega. Hilang rasa haus dan kembali bertenaga. Performance Drink ini bertindak sebagai 'pemberi tenaga segera' dan membantu mengelakkan tubuh badan kita dari dehydrated. Saya tak pernah missed minum Performance Drink setiap hari, tambahan pula saya seorang ibu menyusu. 

Ada 4 keistimewaan Performance Drink:
1. Mengurangkan kehilangan bendalir dalam badan
2. Mengekalkan tahap glukosa darah untuk mengekalkan output tenaga yang kuat dan meningkatkan stamina
3. Meningkatkan daya tahan untuk prestasi yang lebih baik.
4. Tiada perisa tiruan, pemanis atau pengawet.

Sesuai untuk mereka yang bekerja di bawah terik matahari, ahli sukan, ibu menyusu, mereka yang mengerjakan haji dan umrah, mereka yang demam (termasuk kanak-kanak), masalah cirit-birit, pesakit diabetes, mereka yang kurang minum air dan sering sakit kepala. 

Retail Price satu canister RM82.50, boleh consume 2 bulan. :))


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Banting, Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email