Monday, July 24, 2017

Tips diet dengan epal hijau

Sebab weekend baru ni dah seharian beropen house, makanya harini Kak Vit nak kembali ke pangkal jalan. 😅 

Nak diet semula harini. Hikhik. So.
Kak Vit nak share cara Kak Vit diet dengan epal hijau. Korang mesti dah terbayang rasa masam, masin dan manis epal hijau tu kan. 

Tapi, tapi, tapi.
Sebenarnya epal hijau ni berkesan untuk menurunkan berat badan. Jika kita makan sebiji epal yang berukuran sederhana 15 minit sebelum makan boleh mengawal nafsu makan yang tinggi. Wow! 😱

3 kelebihan epal hijau:
1. Sebiji epal mengandungi anggaran serat sebanyak 3 gram. Serat memudahkan proses detoks, elak sembelit dan upkan metabolisme badan.

2. Kaya dengan karbohidrat iaitu dengan anggaran 22 g per 154 g epal. Karbohidrat dapat bantu memanjangkan rasa kenyang.

3. Kaya dengan Vitamin A, C dan B-Complex. Kesemua vitamin ini membantu meningkatkan oksigen dalam darah dan melindungi kulit daripada kesan berbahaya seperti radikal bebas. Itu sebab sape-sape diet dengan epal hijau bukan setakat kurus je tapi kulit pun jadi cantik merelip. 😍 


So. Camane nak turunkan berat badan 2kg seminggu dengan diet epal hijau ini?

Ok. Ini cara diet epal hijau yang Kak Vit sedang praktiskan sekarang. Setakat ni Kak Vit dah turun hampir 2 kilo dalam masa seminggu dengan diet ini.

Sarapan: Oatmeal + Milo + ESP

Snek 10.00 pagi: Jus Epal Hijau

Lunch: Makan juadah lunch macam biasa. Tapi kurangkan portion. Kendian minum Jus Epal Hijau.

Snek Pukul 3: Jus Epal Hijau

Makan Malam 6.30 ptg: Makan juadah dinner macam biasa. Kurangkan portion. 

10 malam sebelum tidur : Jus Epal Hijau + ESP

* Minum air masak al least 3 liter satu hari. You all akan rasa ada penurunan 1 @ 2kg seminggu.

Tapi perlu ingat, jus epal ni di blend sendiri, tak perlu tapis sebab fibernya yang akan buat kita rasa kenyang. 

Oh ye. Lagi satu bila dah potong epal hijau ni cecepat makan atau blend. Jangan biarkan gitu je sebab antioksidan dalam epal ni akan dibebaskan ke udara. 

Apa lagi ye? Jom #Share reramai untuk sama-sama kurus dan cantik. 

Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


Friday, July 21, 2017

Bagaimana kita ukur kejayaan sendiri?

Apa istilah ukuran kejayaan kita?
Ya, ya. Kakak pasti setiap orang ada istilah berbeza tentang ukuran kejayaan. 

Ada orang dapat extra RM500 sebulan untuk tampung beli susu dan pampers anak dah berjaya. 

Ada orang dapat income kedua RM5000 sebulan dah dikira berjaya. 

Ada orang dapat beli kereta besar, rumah besar dengan hasil duit bisnes dah seronok dan berjaya. 

Dalam groupBPM, anak-anak bisnes yang boleh meningkat sales RM100-RM200 setiap bulan, Kak Vit raikan kejayaan mereka. Bukan mudah ye, newbies nak penetrate market. Debor dia mengalahkan nak dinikahkan. 

Yang Leader pulak, boleh menten efektif dan dapat develop seorang demi seorang leader dikira satu kejayaan besar. 

Cash money, free trip dan big bonus itu adalah reward atas hasil usaha mereka. 

Inilah sebabnya kenapa marketing plan Shaklee ada 6 langkah. Shaklee beri peluang setiap bulan untuk kami capai apa yang kami impikan. Jika bulan lepas tak berjaya, bulan ni boleh cuba lagi. Dannnnn, kami SENTIASA ada peluang tersebut sampai bila-bila. 

So.
Kita jangan double-standard ukur kejayaan orang lain. Sebab istilah ukuran kejayaan setiap orang berbeza. Asalkan ianya memberi manfaat pada orang ramai dan kepuasan pada diri kita, it is more than enough. 

But.
Bila kita MAHUKAN kejayaan besar, dah tentu kena banyak memberi. Takde kejayaan datang bergolek tanpa usaha, penat lelah dan pengorbanan. 

Now.
Tanya diri sendiri, kita ni dah bersedia nak berjaya ataupun tidak? 

Salam kejayaan penuh kasih sayang 


Lots of Love




Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

Wednesday, July 19, 2017

Berat turun 3 kilo dalam masa 2 minggu

Sebenornya tak susah pun nak kempiskan perut kita tu. Cik Salmah kat hujung taman nun ikutt je tips Kak Vit bagi ni. 

Minum air kosong wajibbbb 3 liter sehari. Tak boleh ngelatt. Bukan ape, air kosong diperlukan untuk flush semua lelemaks dan toksik dalam badan kita. 

Tapi.
Dia amalkan juga Alfalfa dan Omega Guard. 

Omega Guard untuk bakar lemak berlebihan dan upkan metabolisme badan. Kapsul lembut dan mudah ditelan. Bila makan takde bau hanyir ikan. 

Alfalfa pulak bukan sekadar angkut keluar lelemaks keluar dari badan tapiiiii bagi rasa kenyang. Sebab Alfalfa ni sebenarnya ialah FIBER. 

Lepas 2 minggu, berat turun 3 kilo, siap BONUS perut jadi kempisss. Adik-beradik datang beraya semua terkejut. Tenguklah testimoni dia kat bawah ni. Seronok kemahennn. 😄


Kak Vit pun terkejut dengan perubahan Cik Salmah. Magik katanya, tak kontrol makan pun boleh turun. Macam ni Kak Vit pun nak konsisten minum air kosong dan makan Alfalfa dengan Omega Guard. 


Baru boleh join Cik Salmah beraya dari rumah ke rumah tanpa rasa bersalah sebab apa saje dijamu tuan rumah kami boleh belasah sampai ke sudah. 

Lots of Love



Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile: 012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in